28 Aralık 2008 Pazar

ÇİKOLATA VE TARÇINLI DONUT



Aman Allahımmmmmmm o ne lezzet öyle yahu. Bayıldım. Dışarıda satılanlardan hiç bir farkı yok hatta daha da güzel diyebilirim.
Bu muhteşem lezzeti pelininmutfagi bloğunda görmüştüm. Harika bir tat. Çocuklarınızın vazgeçilmezleri arasına mutlaka gireceğine eminim. İşte reçetemiz.

Malzemeler;
3 su bardağı un (yumurtanın ve çay bardağınızın büyüklüğüne göre un miktarını biraz çoğaltabilirsiniz. Ben çoğalttım.)
Yarım paket yaş maya
2 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su

Yapılışı;
Yaş mayayı ılık su ile eritip şekerle birlikte tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayırarak unlu bir tepsinin içinde yuvarlayıp biraz elimizle bastıralım. Bezeler iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyelim. Kabaran bezelerin ortalarını bir küçük kapak yardımıyla kesip kızgın olmayan yağın içinde kızartalım (ocağın altı kısığa yakın olsun.) Hamur çabuk yandığından başından ayrılmayın. Arkalı önlü kızarttığımız hamurumuzu peşete serili bir kabın içine alıp yağını aldıktan sonra isterseniz tarçın ve pudra şekerinde oluşan toza bulayıp servis yapabilir ya da hazır çikolata sosu dökerek te servise sunabilirsiniz. Ilık servis yapılması tercih edilir.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Aralık 2008 Perşembe

REÇELLİ KURABİYE


Çay saatlerinde masalarınızı süsleyecek hem görünüm açısından şık hemde leziz mi leziz ağızda dağılan bir kurabiye çeşidi valla biz beğendik yapması yemesi de sizden :)
Malzemeler;
150 gr tereyağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için marmelat veya reçel
Yapılışı;
Toz şekerle yumurtayı rondoda krema kıvamına getirip tereyağını da ekledikten sonra kalan tüm hamur malzemelerini de karıştırıp orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz. Benim çiçek kalıbım vardı ikinci çiçeğin ortasınıda minik bir kapak yardımıyla kesip pencere oluşturdum iki çiçeği üst üste koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çok az pembeleşinceye kadar pişirdim (hatta pembeleşmedi bile) Fırından çıkarıp soğuttuğumuz kurabiyelerin orta göbeklerine reçel veya marmelat koyup çayınızın yanında afiyetle yiyebilirsiniz. Arzuya bağlı olarak pudra şekeri de dökülebilir.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

22 Aralık 2008 Pazartesi

ADI AĞLAYAN AMA YERKEN GÜLDÜREN PASTA

Misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz kolay ve lezziz bir pasta çeşidi mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız!!!


Malzemeler;
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kako
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
kabartma tozu ve aldığı kadar un

Keki Islatmak İçin;
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe

Üzeri İçin;
Krem şanti çikolata sosu

Yapılışı;
Şekeri yumurta ile iyice çırptıktan sonra tüm kek malzemelerini karıştıpı akışkan bir hamur elde edelim. Önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişirelim. Keki fırından çıkartıp beş dakika kadar dışarıda dinlendirelim. Diğer tarafta süt, nescafe, ve şekerden oluşan sosu kekin üzerine döküp soğumasını bekleyelim. Krem şantiyi de kutu üzerinde yazan tarife göre hazırladıktan sonra tamamen soğumuş olan kekin üzerine yayıp çikolata sosuyla süsleyelim. Bir çatal yardımıylada çikolata sosunu krem şantiye hafif bulaştıralım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Aralık 2008 Çarşamba

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ PDÇS YE# 31


Bu tarifimi sevgili çapankızı arkadaşıma gönderiyor kendisine başarılar diliyorum...
Malzemeler;
1 kilo yufka
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
İç Malzeme;
200 gr kıyma
2 adet soğan
karabiber, tuz
Üzeri için;
yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı;
İki soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar sıvıyağ içinde kısık ateşte karamelize olana kadar kavurduktan sonra kıymayı ekleyip pişmesini sağlayıp tuz ve karabiberle tatlandıralım. Diğer tarafta süt, yumurta, sıvıyağı iyice çırpalım. Yuvarlak yufkayı düz bir zemine serelim sosu fırça yardımıyla eşit miktarda yufkaya sürelim ortadan ikiye katlayıp yarım ay biçimi verelim. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesip kıymalı harçtan koyup muska şeklinde saralım. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

15 Aralık 2008 Pazartesi

KAVRULMUŞ FINDIKLI UN HELVASI

Herkese merhabalar.
Artık tarif ekleme aralığım iyice uzadı. Bu durumdan oldukça muzdaribim. Hele ki sizleri ziyaret edememek daha da can sıkıcı bir durum ama miniğimden dolayı beni mazur görün. Yeğeninizi büyütüyorum kolay değil :) Biraz önce canım acayip un helvası istedi. Koştum mutfağa miniği hazır annem ayağında sallarken yapıpta yiyelim dedim. Eee sizlerle de paylaşmadan olmazdı. Hemen fotoğrafını çekip koydum bloğuma yapması da artık size düşüyor canlarım :)

Malzemeler;
2 su bardağı un
125 gr tereyağ
1 çay bardağı kavrulmuş dövülmüş fındık
1 çay kaşığı vanilya

Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapılışı;
Yağı ve unu tencereye koyup kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım. Diğer tarafta şerbetimizde kayanaya dursun. Pembeleşen una vanilyayı da ekledikten sonra şerbeti katıyoruz hızlı hızlı karıştırıp topaklanmasını engelliyoruz. Helva kendini topladıktan sonra fındıkları da ekleyip demlenmeye bırakıyoruz. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 Aralık 2008 Pazar

İYİ BAYRAMLAR VE KAYISILI İNCİRLİ CEZERYE

...HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR...


Malzemeler;
200 gr kuru organik kayısı
100 gr kuru organik incir
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı kakao
2 paket pötibör bisküvi
süslemek için ise antep fıstığı, hindistan cevizi, renkli şeker

Yapılışı;
1 çay bardağı suyun içine şeker ve nescafeyi koyup yıkadığımız kayısı ve incirleride ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra rondo yardımıyla püre haline getiriyoruz. Kalan tüm malzemeleri de ekleyip yine rondodan geçirdiğimiz bisküvileri de ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yaklaşık bir saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra silindir şekli verip bıçak yardımıyla kesip şekil veriyoruz. Kenarlarını antep fıstığı, hindistan cevizi ve şekere bulayıp misafirlerimize ikram ediyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

28 Aralık 2008 Pazar

ÇİKOLATA VE TARÇINLI DONUT

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:40 36 yorum


Aman Allahımmmmmmm o ne lezzet öyle yahu. Bayıldım. Dışarıda satılanlardan hiç bir farkı yok hatta daha da güzel diyebilirim.
Bu muhteşem lezzeti pelininmutfagi bloğunda görmüştüm. Harika bir tat. Çocuklarınızın vazgeçilmezleri arasına mutlaka gireceğine eminim. İşte reçetemiz.

Malzemeler;
3 su bardağı un (yumurtanın ve çay bardağınızın büyüklüğüne göre un miktarını biraz çoğaltabilirsiniz. Ben çoğalttım.)
Yarım paket yaş maya
2 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su

Yapılışı;
Yaş mayayı ılık su ile eritip şekerle birlikte tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayırarak unlu bir tepsinin içinde yuvarlayıp biraz elimizle bastıralım. Bezeler iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyelim. Kabaran bezelerin ortalarını bir küçük kapak yardımıyla kesip kızgın olmayan yağın içinde kızartalım (ocağın altı kısığa yakın olsun.) Hamur çabuk yandığından başından ayrılmayın. Arkalı önlü kızarttığımız hamurumuzu peşete serili bir kabın içine alıp yağını aldıktan sonra isterseniz tarçın ve pudra şekerinde oluşan toza bulayıp servis yapabilir ya da hazır çikolata sosu dökerek te servise sunabilirsiniz. Ilık servis yapılması tercih edilir.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Aralık 2008 Perşembe

REÇELLİ KURABİYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:06 11 yorum

Çay saatlerinde masalarınızı süsleyecek hem görünüm açısından şık hemde leziz mi leziz ağızda dağılan bir kurabiye çeşidi valla biz beğendik yapması yemesi de sizden :)
Malzemeler;
150 gr tereyağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için marmelat veya reçel
Yapılışı;
Toz şekerle yumurtayı rondoda krema kıvamına getirip tereyağını da ekledikten sonra kalan tüm hamur malzemelerini de karıştırıp orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz. Benim çiçek kalıbım vardı ikinci çiçeğin ortasınıda minik bir kapak yardımıyla kesip pencere oluşturdum iki çiçeği üst üste koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çok az pembeleşinceye kadar pişirdim (hatta pembeleşmedi bile) Fırından çıkarıp soğuttuğumuz kurabiyelerin orta göbeklerine reçel veya marmelat koyup çayınızın yanında afiyetle yiyebilirsiniz. Arzuya bağlı olarak pudra şekeri de dökülebilir.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

22 Aralık 2008 Pazartesi

ADI AĞLAYAN AMA YERKEN GÜLDÜREN PASTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:37 7 yorum
Misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz kolay ve lezziz bir pasta çeşidi mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız!!!


Malzemeler;
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kako
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
kabartma tozu ve aldığı kadar un

Keki Islatmak İçin;
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe

Üzeri İçin;
Krem şanti çikolata sosu

Yapılışı;
Şekeri yumurta ile iyice çırptıktan sonra tüm kek malzemelerini karıştıpı akışkan bir hamur elde edelim. Önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişirelim. Keki fırından çıkartıp beş dakika kadar dışarıda dinlendirelim. Diğer tarafta süt, nescafe, ve şekerden oluşan sosu kekin üzerine döküp soğumasını bekleyelim. Krem şantiyi de kutu üzerinde yazan tarife göre hazırladıktan sonra tamamen soğumuş olan kekin üzerine yayıp çikolata sosuyla süsleyelim. Bir çatal yardımıylada çikolata sosunu krem şantiye hafif bulaştıralım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Aralık 2008 Çarşamba

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ PDÇS YE# 31

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:48 18 yorum

Bu tarifimi sevgili çapankızı arkadaşıma gönderiyor kendisine başarılar diliyorum...
Malzemeler;
1 kilo yufka
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
İç Malzeme;
200 gr kıyma
2 adet soğan
karabiber, tuz
Üzeri için;
yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı;
İki soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar sıvıyağ içinde kısık ateşte karamelize olana kadar kavurduktan sonra kıymayı ekleyip pişmesini sağlayıp tuz ve karabiberle tatlandıralım. Diğer tarafta süt, yumurta, sıvıyağı iyice çırpalım. Yuvarlak yufkayı düz bir zemine serelim sosu fırça yardımıyla eşit miktarda yufkaya sürelim ortadan ikiye katlayıp yarım ay biçimi verelim. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesip kıymalı harçtan koyup muska şeklinde saralım. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

15 Aralık 2008 Pazartesi

KAVRULMUŞ FINDIKLI UN HELVASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:07 10 yorum
Herkese merhabalar.
Artık tarif ekleme aralığım iyice uzadı. Bu durumdan oldukça muzdaribim. Hele ki sizleri ziyaret edememek daha da can sıkıcı bir durum ama miniğimden dolayı beni mazur görün. Yeğeninizi büyütüyorum kolay değil :) Biraz önce canım acayip un helvası istedi. Koştum mutfağa miniği hazır annem ayağında sallarken yapıpta yiyelim dedim. Eee sizlerle de paylaşmadan olmazdı. Hemen fotoğrafını çekip koydum bloğuma yapması da artık size düşüyor canlarım :)

Malzemeler;
2 su bardağı un
125 gr tereyağ
1 çay bardağı kavrulmuş dövülmüş fındık
1 çay kaşığı vanilya

Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapılışı;
Yağı ve unu tencereye koyup kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım. Diğer tarafta şerbetimizde kayanaya dursun. Pembeleşen una vanilyayı da ekledikten sonra şerbeti katıyoruz hızlı hızlı karıştırıp topaklanmasını engelliyoruz. Helva kendini topladıktan sonra fındıkları da ekleyip demlenmeye bırakıyoruz. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 Aralık 2008 Pazar

İYİ BAYRAMLAR VE KAYISILI İNCİRLİ CEZERYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:47 15 yorum
...HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR...


Malzemeler;
200 gr kuru organik kayısı
100 gr kuru organik incir
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı kakao
2 paket pötibör bisküvi
süslemek için ise antep fıstığı, hindistan cevizi, renkli şeker

Yapılışı;
1 çay bardağı suyun içine şeker ve nescafeyi koyup yıkadığımız kayısı ve incirleride ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra rondo yardımıyla püre haline getiriyoruz. Kalan tüm malzemeleri de ekleyip yine rondodan geçirdiğimiz bisküvileri de ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yaklaşık bir saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra silindir şekli verip bıçak yardımıyla kesip şekil veriyoruz. Kenarlarını antep fıstığı, hindistan cevizi ve şekere bulayıp misafirlerimize ikram ediyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...