18 Ağustos 2008 Pazartesi

FACEBOOK VE KAHVELİ KARAMELLİ KEK


Arkadaşlar yanıyorummmmmmmmmmm çok sıcak nefes almak bu kadar mı zor gelir insana. Şıpır şıpır terlemek ne demek bu sene anladım. Sürekli suyun altında olmaktan yakında epidermis tabakam çıkacak ortaya :) Hamileliğim de gerçekten en zor aylar en sıcak aylara denk geldi. Allah hepimizin yardımcısı olsun... Bu kek tarifini çok beğeniyorum. Kek ten ziyade pasta gibi hafif ıslak oluşu keki pasta havasına büründürüyor. Misafirlerinize sunabileceğiniz hoş bir alternatif olarak düşündüm. Ayrıca bir konuya daha değinmek istiyorum. Bilmeyenleriniz de mutlaka aramızda vardır. Facebookta Yemekçi Blogspotçular isimli bir grup kurdum. Katılmak isteyenleri mutlaka bekliyorum. Bu genel bir grup adı. Blogcu olan arkadaşları da bekliyorum. Ayrıca bu gruba dahil olan arkadaşlarda linklerini vererek her gün eklediği tarifleri de buradan haberdar etmeleri mümkün. Böylece facebook üzerindende birbirimizin yeni tariflerinden haberdar olabiliriz. Gelelim güzeller güzeli kekimizeeeeeeeeee.........

Kek İçin;
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak az sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı nescafe
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzerindeki Beyaz Sos İçin
3 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Karamel için;
2 çay bardağı şeker

Yapılışı;
Öncelikle şekeri yumurta ile iyice çırpıp krema haline getiriyoruz. Ardından tüm kek malzemelerini karıştırıp akışkan bir hale gelinceye kadar iyice çırpıp yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirip ılınmak üzere bir yere alıyoruz. Diğer tarafta tencereye beyaz sos için olan tüm malzemeleri koyup sürekli karıştırarak bir muhallebi hazırlıyoruz. Un kokusu gidene kadar pişirdikten sonra sos sıcakken ılınmış olan kekin üzerine bu sosu döküyoruz. Yine teflon tavaya iki bardak toz şekeri döküp tahta kaşıkla karıştırarak şekerin karamelize olmasını sağlıyoruz. Şekere sakın eliniz deymesin hemen yanarsınız benden söylemesi :))) Şeker iyice eriyip kahverengi bir renk alınca soslu kekin üzerine kaşık yardımıyla döküp donmasını bekliyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

18 Ağustos 2008 Pazartesi

FACEBOOK VE KAHVELİ KARAMELLİ KEK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:37 18 yorum

Arkadaşlar yanıyorummmmmmmmmmm çok sıcak nefes almak bu kadar mı zor gelir insana. Şıpır şıpır terlemek ne demek bu sene anladım. Sürekli suyun altında olmaktan yakında epidermis tabakam çıkacak ortaya :) Hamileliğim de gerçekten en zor aylar en sıcak aylara denk geldi. Allah hepimizin yardımcısı olsun... Bu kek tarifini çok beğeniyorum. Kek ten ziyade pasta gibi hafif ıslak oluşu keki pasta havasına büründürüyor. Misafirlerinize sunabileceğiniz hoş bir alternatif olarak düşündüm. Ayrıca bir konuya daha değinmek istiyorum. Bilmeyenleriniz de mutlaka aramızda vardır. Facebookta Yemekçi Blogspotçular isimli bir grup kurdum. Katılmak isteyenleri mutlaka bekliyorum. Bu genel bir grup adı. Blogcu olan arkadaşları da bekliyorum. Ayrıca bu gruba dahil olan arkadaşlarda linklerini vererek her gün eklediği tarifleri de buradan haberdar etmeleri mümkün. Böylece facebook üzerindende birbirimizin yeni tariflerinden haberdar olabiliriz. Gelelim güzeller güzeli kekimizeeeeeeeeee.........

Kek İçin;
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak az sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı nescafe
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzerindeki Beyaz Sos İçin
3 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Karamel için;
2 çay bardağı şeker

Yapılışı;
Öncelikle şekeri yumurta ile iyice çırpıp krema haline getiriyoruz. Ardından tüm kek malzemelerini karıştırıp akışkan bir hale gelinceye kadar iyice çırpıp yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirip ılınmak üzere bir yere alıyoruz. Diğer tarafta tencereye beyaz sos için olan tüm malzemeleri koyup sürekli karıştırarak bir muhallebi hazırlıyoruz. Un kokusu gidene kadar pişirdikten sonra sos sıcakken ılınmış olan kekin üzerine bu sosu döküyoruz. Yine teflon tavaya iki bardak toz şekeri döküp tahta kaşıkla karıştırarak şekerin karamelize olmasını sağlıyoruz. Şekere sakın eliniz deymesin hemen yanarsınız benden söylemesi :))) Şeker iyice eriyip kahverengi bir renk alınca soslu kekin üzerine kaşık yardımıyla döküp donmasını bekliyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...