17 Haziran 2010 Perşembe

KAYISI PÜRELİ MİLFÖY DİLİMİ



Merhabalar...

Bu güzel minik dilimleri yemek gerçekten çok keyifli.  Hava sıcak insanın canı pek yemek yemek istemiyor ama ufak atıştırmalıklarla açlığı bastırmak bana daha  uygun geliyor sanki. Akşam için hangi tatlıyı yapayım diye düşünürken buzluktaki milföyler dikkatimi çekti. iki üç gündür yenmeyen kayısıları da görünce hemen bir kombine aklıma geliverdi ve bu manzara ortaya çıktı. Milföyler pişerken işe daldığım için azıcık fazla kızardılar ama idare edicez. Lezzet perfect olunca gerisinin pek önemi kalmıyor doğrusu...

Malzemeler:
Yarım kilo süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
2,5 yemek kaşığı un
6 adet milföy

Kayısı püresi:
Bolca yıkanmış kayısıların çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçiriyoruz biraz pudra şekeri ile karıştırıp püremizi çiğ olarak hazırlamış oluyoruz.

Yapılışı:
Milföyleri ortadan üçgen gelecek şekilde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizip hafif pişiriyoruz. Ben biraz fazla pişirdiğim için hafif yandılar. Siz dikkat edin yanmasın. Pişen milföyleri ılınmak üzere fırın teline dizin. Diğer tarafta muhallebiyi hazırlayalım. Süt, yumurta sarısı, toz şeker, tereyağı ve unu çırpma teliyle iyice karıştırıp pişirmeye alıyoruz. Devamlı karıştırarak muhallebiyi yapıp ılınmaya bırakıyoruz. Ilıklaşan muhallebiyi milföyün arasına koyup, hazırlamış olduğumuz kayısı püresini de üzerine bir yemek kaşığı yardımıyla paylaştırıp diğer kapağıda üzerine koyduktan sonra pudra şekeriyle üzerini süslüyoruz. Bunu istediğiniz meyvadan yapabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Haziran 2010 Perşembe

KAYISI PÜRELİ MİLFÖY DİLİMİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:05 24 yorum


Merhabalar...

Bu güzel minik dilimleri yemek gerçekten çok keyifli.  Hava sıcak insanın canı pek yemek yemek istemiyor ama ufak atıştırmalıklarla açlığı bastırmak bana daha  uygun geliyor sanki. Akşam için hangi tatlıyı yapayım diye düşünürken buzluktaki milföyler dikkatimi çekti. iki üç gündür yenmeyen kayısıları da görünce hemen bir kombine aklıma geliverdi ve bu manzara ortaya çıktı. Milföyler pişerken işe daldığım için azıcık fazla kızardılar ama idare edicez. Lezzet perfect olunca gerisinin pek önemi kalmıyor doğrusu...

Malzemeler:
Yarım kilo süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
2,5 yemek kaşığı un
6 adet milföy

Kayısı püresi:
Bolca yıkanmış kayısıların çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçiriyoruz biraz pudra şekeri ile karıştırıp püremizi çiğ olarak hazırlamış oluyoruz.

Yapılışı:
Milföyleri ortadan üçgen gelecek şekilde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizip hafif pişiriyoruz. Ben biraz fazla pişirdiğim için hafif yandılar. Siz dikkat edin yanmasın. Pişen milföyleri ılınmak üzere fırın teline dizin. Diğer tarafta muhallebiyi hazırlayalım. Süt, yumurta sarısı, toz şeker, tereyağı ve unu çırpma teliyle iyice karıştırıp pişirmeye alıyoruz. Devamlı karıştırarak muhallebiyi yapıp ılınmaya bırakıyoruz. Ilıklaşan muhallebiyi milföyün arasına koyup, hazırlamış olduğumuz kayısı püresini de üzerine bir yemek kaşığı yardımıyla paylaştırıp diğer kapağıda üzerine koyduktan sonra pudra şekeriyle üzerini süslüyoruz. Bunu istediğiniz meyvadan yapabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...