7 Aralık 2008 Pazar

İYİ BAYRAMLAR VE KAYISILI İNCİRLİ CEZERYE

...HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR...


Malzemeler;
200 gr kuru organik kayısı
100 gr kuru organik incir
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı kakao
2 paket pötibör bisküvi
süslemek için ise antep fıstığı, hindistan cevizi, renkli şeker

Yapılışı;
1 çay bardağı suyun içine şeker ve nescafeyi koyup yıkadığımız kayısı ve incirleride ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra rondo yardımıyla püre haline getiriyoruz. Kalan tüm malzemeleri de ekleyip yine rondodan geçirdiğimiz bisküvileri de ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yaklaşık bir saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra silindir şekli verip bıçak yardımıyla kesip şekil veriyoruz. Kenarlarını antep fıstığı, hindistan cevizi ve şekere bulayıp misafirlerimize ikram ediyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 Aralık 2008 Pazar

İYİ BAYRAMLAR VE KAYISILI İNCİRLİ CEZERYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:47 16 yorum
...HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR...


Malzemeler;
200 gr kuru organik kayısı
100 gr kuru organik incir
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı kakao
2 paket pötibör bisküvi
süslemek için ise antep fıstığı, hindistan cevizi, renkli şeker

Yapılışı;
1 çay bardağı suyun içine şeker ve nescafeyi koyup yıkadığımız kayısı ve incirleride ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra rondo yardımıyla püre haline getiriyoruz. Kalan tüm malzemeleri de ekleyip yine rondodan geçirdiğimiz bisküvileri de ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yaklaşık bir saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra silindir şekli verip bıçak yardımıyla kesip şekil veriyoruz. Kenarlarını antep fıstığı, hindistan cevizi ve şekere bulayıp misafirlerimize ikram ediyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...