15 Ocak 2008 Salı

TUZLU KURABİYE PORSELEN DEMLİK #10 VE SOBE


Eveetttt yeni adresime sonunda taşındım bir kaç eksiğim var onları da vakit buldukça tamamlayacağım. Bu adresimi bilmiyenler blogcu adresimden buraya yönlenebilir. Henüz tam olarak blogspota alışamadım. Sistem olarak çok kolay bir yapısı var ama burası blogcuya göre daha sakin bir ortammış gibi geliyo nedense bana :))) Neyse bakalım zaman neyi gösterecek. Bu kurabiyeyi çok severim. Uzun süre kurabiye kutunuzda saklayabilirsiniz. Tazeliğinden kolay kolay birşey kaybetmiyor. Pişerken içindeki mahlep kokusuysa evi misler gibi sarıyor. Bu arada porselen demlik fırtınası devam ediyor davetinden dolayı womentuana ya teşekkür ederim. Son olarakta sevgili arkadaşım semra beni sobelemiş. Hayatın bana öğrettiği 3 şeyin ne olduğunu sormuş. Hayat bana malesef insanların gerçek samimiyette olmadığını öğretti. Ailedenbaşka kimsenin gerçek dost ve dinleyici olmadığını ve aslında gerçek huzurun insanın kendi kalbinin derinliklerinde saklı olduğunu öğretti. Yetmez mi?? ;))
Bende sobe olayına katkıda bulunarak sevgili, http://lezzetmutfagi.blogcu.com/ http://eyvahyemekyandiocakbatti.blogspot.com/ veeee http://sefertasi.blogcu.com/ arkadaşlarımı sobeliyorum herkese kolay gele...
Malzemeler;
1 paket oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sirke
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep, çörek otu veya susam
Üzeri için 2 adet yumurta sarısı
Aldığı kadar un. Kulak memesi kıvamında bir hamur olması gerekiyor.
Yapılışı;
Üzeri için süreceğimiz yumurtalar hariç bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırıntepsisine kalıp yardımıyla şekil vererek dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

15 Ocak 2008 Salı

TUZLU KURABİYE PORSELEN DEMLİK #10 VE SOBE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 04:38 26 yorum

Eveetttt yeni adresime sonunda taşındım bir kaç eksiğim var onları da vakit buldukça tamamlayacağım. Bu adresimi bilmiyenler blogcu adresimden buraya yönlenebilir. Henüz tam olarak blogspota alışamadım. Sistem olarak çok kolay bir yapısı var ama burası blogcuya göre daha sakin bir ortammış gibi geliyo nedense bana :))) Neyse bakalım zaman neyi gösterecek. Bu kurabiyeyi çok severim. Uzun süre kurabiye kutunuzda saklayabilirsiniz. Tazeliğinden kolay kolay birşey kaybetmiyor. Pişerken içindeki mahlep kokusuysa evi misler gibi sarıyor. Bu arada porselen demlik fırtınası devam ediyor davetinden dolayı womentuana ya teşekkür ederim. Son olarakta sevgili arkadaşım semra beni sobelemiş. Hayatın bana öğrettiği 3 şeyin ne olduğunu sormuş. Hayat bana malesef insanların gerçek samimiyette olmadığını öğretti. Ailedenbaşka kimsenin gerçek dost ve dinleyici olmadığını ve aslında gerçek huzurun insanın kendi kalbinin derinliklerinde saklı olduğunu öğretti. Yetmez mi?? ;))
Bende sobe olayına katkıda bulunarak sevgili, http://lezzetmutfagi.blogcu.com/ http://eyvahyemekyandiocakbatti.blogspot.com/ veeee http://sefertasi.blogcu.com/ arkadaşlarımı sobeliyorum herkese kolay gele...
Malzemeler;
1 paket oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sirke
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep, çörek otu veya susam
Üzeri için 2 adet yumurta sarısı
Aldığı kadar un. Kulak memesi kıvamında bir hamur olması gerekiyor.
Yapılışı;
Üzeri için süreceğimiz yumurtalar hariç bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırıntepsisine kalıp yardımıyla şekil vererek dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...