20 Haziran 2008 Cuma

PATATESLİ DİLİM BÖREK


Bu böreği çok severek tüketiyoruz. Gerçekten pamuk gibi oluyor. Bazen bu börekten yapıp pişirdiğimde buzdolabı poşetine koyduktan sonra pişmiş halde derin dondurucuya koyuyorum. Misafir gelince hemen çıkartıp fırına tekrar verdiğinizde ilk pişmiş halinden daha gevrek ve taze oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler;
3 adet yufka
4 büyük boy patates
İstediğiniz miktarda beyaz ve kaşar peyniri (ikisindende mutlaka koyun çok lezzetli oluyor)
3 yumurta
150 gr tereyağı
1 su bardağı süt
Maydonoz
Tuz, karabiber


Üzeri için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve çörekotu


Yapılışı;
Patetesleri iyice haşlayıp ezici yardımıyla ezelim. 3 yumurtadan birisini ayıralım. Tereyağını eritip ezilmiş patateslerimizle karıştırdıktan sonra süt ve kalan tüm malzemeyi birbirine katalım. Düz bir zemine birinci yufkayı serip patatesli karışımdan içinin tamamına yayalım. İkinci yufkayı üzerine serip aynı işlemi yufkalar bitene kadar yapalım. Rulo şekli verdikten sonra dolapta 2 saat kadar bekletelim. Dolaptan çıkardığımız rulo böreği iki parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine 1 kaşık yoğurt, 1 yumurta ve az miktarda zeytinyağından oluşan sostan sürüp çörek otuyla süsledikten sonra fırına verelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

ÇİLEKLİ DONDURMA



Hava sıcaklıkları aldı başını gidiyor. Şu an beni tek mutlu eden şey dondurma soğuk karpuz ve kavun diyebilirim. Ne zamandır dondurma tarifi arıyordum. Sonunda damak zevkime uygun bir dondurma tarifi buldum ve hemen yaptım. Mutlaka denemezini tavsiye ediyorum. Sevgili Zerrin in sayfasında görmüştüm bu tarifi. Ben biraz değişiklikler yaptım bakalım beğenecek misiniz?

Malzemeler;
1 paket sıvı krema
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım kilo çilek
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep

Yapılışı;
Çilekleri ve pudra şekerini rondo da minik parçalar haline gelene kadar karıştıralım. Yoğurt, süt, kremayı da mikserde yaklaşık 7-8 dk kadar çırpalım. Bütün malzemeleri birbirine karıştırıp dolabın buzluk bölümüne kaldırıyoruz. Her bir saatte bir dondurmayı mikserde çırpayı ihmal etmeyin. Sabah yaptığınız dondurmayı akşam sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

20 Haziran 2008 Cuma

PATATESLİ DİLİM BÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:54 24 yorum

Bu böreği çok severek tüketiyoruz. Gerçekten pamuk gibi oluyor. Bazen bu börekten yapıp pişirdiğimde buzdolabı poşetine koyduktan sonra pişmiş halde derin dondurucuya koyuyorum. Misafir gelince hemen çıkartıp fırına tekrar verdiğinizde ilk pişmiş halinden daha gevrek ve taze oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler;
3 adet yufka
4 büyük boy patates
İstediğiniz miktarda beyaz ve kaşar peyniri (ikisindende mutlaka koyun çok lezzetli oluyor)
3 yumurta
150 gr tereyağı
1 su bardağı süt
Maydonoz
Tuz, karabiber


Üzeri için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve çörekotu


Yapılışı;
Patetesleri iyice haşlayıp ezici yardımıyla ezelim. 3 yumurtadan birisini ayıralım. Tereyağını eritip ezilmiş patateslerimizle karıştırdıktan sonra süt ve kalan tüm malzemeyi birbirine katalım. Düz bir zemine birinci yufkayı serip patatesli karışımdan içinin tamamına yayalım. İkinci yufkayı üzerine serip aynı işlemi yufkalar bitene kadar yapalım. Rulo şekli verdikten sonra dolapta 2 saat kadar bekletelim. Dolaptan çıkardığımız rulo böreği iki parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine 1 kaşık yoğurt, 1 yumurta ve az miktarda zeytinyağından oluşan sostan sürüp çörek otuyla süsledikten sonra fırına verelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

ÇİLEKLİ DONDURMA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 03:52 8 yorum


Hava sıcaklıkları aldı başını gidiyor. Şu an beni tek mutlu eden şey dondurma soğuk karpuz ve kavun diyebilirim. Ne zamandır dondurma tarifi arıyordum. Sonunda damak zevkime uygun bir dondurma tarifi buldum ve hemen yaptım. Mutlaka denemezini tavsiye ediyorum. Sevgili Zerrin in sayfasında görmüştüm bu tarifi. Ben biraz değişiklikler yaptım bakalım beğenecek misiniz?

Malzemeler;
1 paket sıvı krema
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım kilo çilek
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep

Yapılışı;
Çilekleri ve pudra şekerini rondo da minik parçalar haline gelene kadar karıştıralım. Yoğurt, süt, kremayı da mikserde yaklaşık 7-8 dk kadar çırpalım. Bütün malzemeleri birbirine karıştırıp dolabın buzluk bölümüne kaldırıyoruz. Her bir saatte bir dondurmayı mikserde çırpayı ihmal etmeyin. Sabah yaptığınız dondurmayı akşam sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...