25 Ocak 2008 Cuma

KAYISILI VE KURUÜZÜMLÜ İRMİK TATLISI


Bu tatlıyı çok severim. Yazın yapıldığında dondurmanın yanında çok şık oluyor. Bu aylar da kuru meyvelerden veya taze meyvelerden de yapabilirsiniz. Geçen gün sevgili arkadaşım misss (Zerri'nin) sayfasında gördüm gözüm karardı :) Onun ki biraz daha farklı. Ellerine sağlık çok güzel yapmış sevgili Zero :) Bende biraz daha farklı bir sunum ve tarifle tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum. İşte tarifi...

Malzemeler;
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 kilo süt
10-12 adet küp küp doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 limonun kabuğu
Üzeri içinse fındık

Yapılışı;
Süt, irmik,şeker, kayısı, kuru üzüm ve limon kabuğu rendesini bir tencerenin içinde güzelce karıştırıp pişmeye bırakalım. Ara ara karıştırıp dibine tutmasını engelleyelim. Piştikten sonra hafif ıslatılmış bir kalıba karışımı döküp dolapta soğumasını bekledikten sonra ters çevirip istediğimiz şekilde süsleyebiliriz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Ocak 2008 Cuma

KAYISILI VE KURUÜZÜMLÜ İRMİK TATLISI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:40 17 yorum

Bu tatlıyı çok severim. Yazın yapıldığında dondurmanın yanında çok şık oluyor. Bu aylar da kuru meyvelerden veya taze meyvelerden de yapabilirsiniz. Geçen gün sevgili arkadaşım misss (Zerri'nin) sayfasında gördüm gözüm karardı :) Onun ki biraz daha farklı. Ellerine sağlık çok güzel yapmış sevgili Zero :) Bende biraz daha farklı bir sunum ve tarifle tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum. İşte tarifi...

Malzemeler;
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 kilo süt
10-12 adet küp küp doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 limonun kabuğu
Üzeri içinse fındık

Yapılışı;
Süt, irmik,şeker, kayısı, kuru üzüm ve limon kabuğu rendesini bir tencerenin içinde güzelce karıştırıp pişmeye bırakalım. Ara ara karıştırıp dibine tutmasını engelleyelim. Piştikten sonra hafif ıslatılmış bir kalıba karışımı döküp dolapta soğumasını bekledikten sonra ters çevirip istediğimiz şekilde süsleyebiliriz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...