15 Şubat 2011 Salı

FRAMBUAZLI CHEESCAKE


Cheescake genelde biraz zahmetli bir pasta çeşidi gibi gelirdi bana. Taa ki bu tarifi görene kadar. Yapılış şeklini okurken hiç gözümde büyümedi. Malzemeleri hemen alıp yapıverdim. Sonucu ailece çok beğendik. Artık aslarım arasına aldım kendilerini. Hem içindeki malzemelerden dolayı zengin hemde şık bir sunumu var. Tarifi ufukmutfakta 'dan aldım. Kendisine paylaşımın dan dolayı teşekkür ederim.


Malzemeler
Taban için:
2 paket eti burçak bisküvi
125 gr eritilmiş tereyağı

Cheescake malzemeleri:
1 su bardağı toz şeker
2 paket labne peyniri
3 paket sıvı krema
Oda sıcaklığında 4 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya

Üzeri için:
Ben çevremde o anda frambuaz bulamadığım için hazır sos kullandım.



Yapılışı:

Önce işe tabanı yapmakla başlıyoruz. Burçak bisküvileri rondoda un haline gelene kadar eziyoruz. Eritilmiş olan 125 gr tereyağını da rondo da ki bisküvilerin içine aktarıp bir iki kez daha çevirdikten sonra zaten bu iki karışım hamur gibi oluyor. 26 cm'lik kelepçeli kalıba elimizle bu karışımı yayıp, diğer işlemleri yapana kadar buzdolabında bekletiyoruz.

Labne peyniri ile şekeri iyice çırpıyoruz. Krema kıvamın gelene dek bu işlemi devam ettiriyoruz. Daha sonra sıvı kremaları, yumurtaları da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak ta bir limonun kabunu rendeleyip ve vanilyayı da ekledikten sonra buzdolabında beklettiğimiz tabanın üzerine dikkatli bir biçimde döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında bir saat kadar pişirdikten sonra fırını kapatıyoruz. Cheescakeki fırında çıkartmadan, fırının ağzını aralayıp soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra hazır sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp üzerini süslüyoruz. Pastamız bir gün buzdolabında beklerse daha iyi sonuç alırsınız.





Afiyet Bal Şeker Olsun...

 

15 Şubat 2011 Salı

FRAMBUAZLI CHEESCAKE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 04:33 12 yorum

Cheescake genelde biraz zahmetli bir pasta çeşidi gibi gelirdi bana. Taa ki bu tarifi görene kadar. Yapılış şeklini okurken hiç gözümde büyümedi. Malzemeleri hemen alıp yapıverdim. Sonucu ailece çok beğendik. Artık aslarım arasına aldım kendilerini. Hem içindeki malzemelerden dolayı zengin hemde şık bir sunumu var. Tarifi ufukmutfakta 'dan aldım. Kendisine paylaşımın dan dolayı teşekkür ederim.


Malzemeler
Taban için:
2 paket eti burçak bisküvi
125 gr eritilmiş tereyağı

Cheescake malzemeleri:
1 su bardağı toz şeker
2 paket labne peyniri
3 paket sıvı krema
Oda sıcaklığında 4 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya

Üzeri için:
Ben çevremde o anda frambuaz bulamadığım için hazır sos kullandım.



Yapılışı:

Önce işe tabanı yapmakla başlıyoruz. Burçak bisküvileri rondoda un haline gelene kadar eziyoruz. Eritilmiş olan 125 gr tereyağını da rondo da ki bisküvilerin içine aktarıp bir iki kez daha çevirdikten sonra zaten bu iki karışım hamur gibi oluyor. 26 cm'lik kelepçeli kalıba elimizle bu karışımı yayıp, diğer işlemleri yapana kadar buzdolabında bekletiyoruz.

Labne peyniri ile şekeri iyice çırpıyoruz. Krema kıvamın gelene dek bu işlemi devam ettiriyoruz. Daha sonra sıvı kremaları, yumurtaları da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak ta bir limonun kabunu rendeleyip ve vanilyayı da ekledikten sonra buzdolabında beklettiğimiz tabanın üzerine dikkatli bir biçimde döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında bir saat kadar pişirdikten sonra fırını kapatıyoruz. Cheescakeki fırında çıkartmadan, fırının ağzını aralayıp soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra hazır sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp üzerini süslüyoruz. Pastamız bir gün buzdolabında beklerse daha iyi sonuç alırsınız.





Afiyet Bal Şeker Olsun...