16 Aralık 2007 Pazar

MUHTEŞEM BİR BEZE TARİFİ VE PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATI TARIFLERI 8#


Uzuuuuuuuuuun zamandır doğru dürüst beze tarifi arıyordum. Bir kaç denemem oldu ama hepsi hüsranla sonuçlandı. Halbu ki verilen tariflere harfiyen uymuştum. Yumurta akları ya tepsinin şeklini aldı ya da yaratık şekline dönüştü :))) Geçen gün nette dolaşırken birden aklıma geldi ve google dan arattırdım ve sonunda ömrümün sonuna kadar yapmaya karar verdiğim beze tarifini buldum. Tarifi ise sevgili pastaci dan.Tarifi bire bir uyguladım ve sonuç muhteşem. Pastanelerde satılan bezelerden bile çok daha güzel oldu. Öyle ki bezeleri yaptıktan ve resimledikten sonra bir daha göremedim hepsi eşimin midesindeydi ;) Olsun hepsi sana feda olsun hayatım afiyet bal şeker olsun. Görüntü itibariyle dışarıda satılanlardan hiç bir farkı yok. Mutlaka ve mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Sevgili Burcuya paylaşımından dolayı ve porselen demlik çay saati etkinliği 8# 'in yine halkalarından birisi olmamı sağlayan sevgili arkadaşım keskinlininmutfagi na da hem teşekkür hemde kolaylıklar diliyorum...
Malzemeler;
3 yumurta akı
5 çay bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz

Yapılışı;
Yumurta akını, şekeri ve tuzu tencereye alıp çok az ateşte ısıtarak mikserde çırpalım. Çırparken bir taraftan ocağın altı kısık ateşte olsun. Yumurta akı kendini toplamaya başlayacak yaklaşık 8-10 dk kadar bu şekilde çırptıktan sonra ocağın altını kapatım yaklaşık 10-15 dk kadar da altı kapalı bir biçimde mikser de çırpmaya devam edelim. Taaaa ki yumurta aklarının mikserin çırpma telinden düşmeyecek hal alana kadar bu işleme devam edelim. Kıvama gelince yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkma torbası veya pasta süsleme araçlarıyla sıkıp 100 derece de çok ağır pişirelim. Bezelerimiz sertleştikten sonra fırını kapatıp bezeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Üzeri beyaz kalmalı pembeleşmeden fırından alalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...



16 Aralık 2007 Pazar

MUHTEŞEM BİR BEZE TARİFİ VE PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATI TARIFLERI 8#

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 11:06 9 yorum

Uzuuuuuuuuuun zamandır doğru dürüst beze tarifi arıyordum. Bir kaç denemem oldu ama hepsi hüsranla sonuçlandı. Halbu ki verilen tariflere harfiyen uymuştum. Yumurta akları ya tepsinin şeklini aldı ya da yaratık şekline dönüştü :))) Geçen gün nette dolaşırken birden aklıma geldi ve google dan arattırdım ve sonunda ömrümün sonuna kadar yapmaya karar verdiğim beze tarifini buldum. Tarifi ise sevgili pastaci dan.Tarifi bire bir uyguladım ve sonuç muhteşem. Pastanelerde satılan bezelerden bile çok daha güzel oldu. Öyle ki bezeleri yaptıktan ve resimledikten sonra bir daha göremedim hepsi eşimin midesindeydi ;) Olsun hepsi sana feda olsun hayatım afiyet bal şeker olsun. Görüntü itibariyle dışarıda satılanlardan hiç bir farkı yok. Mutlaka ve mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Sevgili Burcuya paylaşımından dolayı ve porselen demlik çay saati etkinliği 8# 'in yine halkalarından birisi olmamı sağlayan sevgili arkadaşım keskinlininmutfagi na da hem teşekkür hemde kolaylıklar diliyorum...
Malzemeler;
3 yumurta akı
5 çay bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz

Yapılışı;
Yumurta akını, şekeri ve tuzu tencereye alıp çok az ateşte ısıtarak mikserde çırpalım. Çırparken bir taraftan ocağın altı kısık ateşte olsun. Yumurta akı kendini toplamaya başlayacak yaklaşık 8-10 dk kadar bu şekilde çırptıktan sonra ocağın altını kapatım yaklaşık 10-15 dk kadar da altı kapalı bir biçimde mikser de çırpmaya devam edelim. Taaaa ki yumurta aklarının mikserin çırpma telinden düşmeyecek hal alana kadar bu işleme devam edelim. Kıvama gelince yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkma torbası veya pasta süsleme araçlarıyla sıkıp 100 derece de çok ağır pişirelim. Bezelerimiz sertleştikten sonra fırını kapatıp bezeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Üzeri beyaz kalmalı pembeleşmeden fırından alalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...