6 Mart 2008 Perşembe

KIYMALI KREP BOHÇA


Şu saatlerde evdeyim. Gerçi yazıyı saat 09:40 sabah saatlerinde yayınlamama rağmen sistemde dün yayınlamışım gibi görünüyor. Bilgisayarımın saat ayarlarını da kontrol ettim ama sistemsel bir problem galiba neden olduğunu hala çözemedim. Vardiyalı çalıştığım için öğle saatlerine kadar yemek yapabiliyorum. Bu yemeği de akşam için yaptım. Akşam işten gelince fırına vereceğim için tam olarak pişmiş halini yayınlayamadım. Mümkün olduğunca gece çekimleri yapmamaya çalışıyorum. Gündüz çekimleri her zaman daha canlı ve yemeğin gerçek halini yansıtıyor. Bakalım beğenecek misiniz?

Malzemeler;
3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 fiske tuz

İç Malzemesi;
200 gr orta yağlı kıyma
1 büyük soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydonoz
Tuz ve karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar ve tereyağ

Yapılışı;
Önce kreplerimizi hazırlayalım. Yumurtayı derin bir kaba koyup güzelce çırpalım. Sütü, unu ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar çırpalım. Küçük teflon tavayı çok az yağlayıp bir kepçe bu karışımdan koyup arkalı önlü pişirip soğumaya bırakalım. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar sıvıyağ içinde kavuralım. Ardından kıymayı da ekleyip kavurma işlemine devam edelim. Sırasıyla salça, kabuğu soyulmuş domates, maydonoz, tuz ve karabiberi de ekleyip çok az daha kavurduktan sonra altını kapatalım. Krebi geniş bir tabağa alıp kıymalı harçtan orta kısmına koyup önce iki karşılıklı yanını daha sonra diğer karşılıklı yanları katlayıp bohça şekli verdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ve fındık büyüklüğünde tereyağ koyduktan sonra orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Not: Bu yemeği tavuklu da yapabilirsiniz. O da çok güzel oluyor...
Afiyet Bal Şeker Olsun...

6 Mart 2008 Perşembe

KIYMALI KREP BOHÇA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:31 17 yorum

Şu saatlerde evdeyim. Gerçi yazıyı saat 09:40 sabah saatlerinde yayınlamama rağmen sistemde dün yayınlamışım gibi görünüyor. Bilgisayarımın saat ayarlarını da kontrol ettim ama sistemsel bir problem galiba neden olduğunu hala çözemedim. Vardiyalı çalıştığım için öğle saatlerine kadar yemek yapabiliyorum. Bu yemeği de akşam için yaptım. Akşam işten gelince fırına vereceğim için tam olarak pişmiş halini yayınlayamadım. Mümkün olduğunca gece çekimleri yapmamaya çalışıyorum. Gündüz çekimleri her zaman daha canlı ve yemeğin gerçek halini yansıtıyor. Bakalım beğenecek misiniz?

Malzemeler;
3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 fiske tuz

İç Malzemesi;
200 gr orta yağlı kıyma
1 büyük soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydonoz
Tuz ve karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar ve tereyağ

Yapılışı;
Önce kreplerimizi hazırlayalım. Yumurtayı derin bir kaba koyup güzelce çırpalım. Sütü, unu ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar çırpalım. Küçük teflon tavayı çok az yağlayıp bir kepçe bu karışımdan koyup arkalı önlü pişirip soğumaya bırakalım. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar sıvıyağ içinde kavuralım. Ardından kıymayı da ekleyip kavurma işlemine devam edelim. Sırasıyla salça, kabuğu soyulmuş domates, maydonoz, tuz ve karabiberi de ekleyip çok az daha kavurduktan sonra altını kapatalım. Krebi geniş bir tabağa alıp kıymalı harçtan orta kısmına koyup önce iki karşılıklı yanını daha sonra diğer karşılıklı yanları katlayıp bohça şekli verdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ve fındık büyüklüğünde tereyağ koyduktan sonra orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Not: Bu yemeği tavuklu da yapabilirsiniz. O da çok güzel oluyor...
Afiyet Bal Şeker Olsun...