13 Nisan 2009 Pazartesi

ÇİLEK REÇELLİ PANKEK


Bu tarifi lezzet dergisinde görüp denemiştim. Özellikle biraz daha ince yaptım. İçine birşeyler sürüp o şekilde yensin diye. Tadı da muhteşem oldu görüntüsü de. Evde çocuklara yedirilebilecek güzel tatlardan birisi daha...
Bu arada son iki haftadır yapmış olduğum diyette 3,5 kilo verdim. Artık yavaş yavaş eski halime dönüyorum. Şunu anladım herşeyden yiyebilirsin ama tadımlık. Tabi insanın yeme krizi geldiğinde bu tür kurallar bir anda yıkılıveriyor. Bu daha önce yapmış olduğum diyetlerdeki sorunlarımdı. Bu sefer krizim tutmadı. Demek ki beynimde hamilelikte aldığım kilolardan oldukça bunalmış olacak ki bana ye ye ye diye tutturmuyor :) Özellikle saat 18:00 den sonra hiç birşey yemiyorum. Hatta 17:00 de oluyor. Tabi bu saatlere gelene kadar bol yeşilliklerden oluşan salatalar ve sebzelerden oluşan mönüler yiyorum. Ayrıcı son öğünüm mutlaka etten oluşuyor. Bol bol sıvı tüketmekte işin püf noktalarından biri. Birde kondisyon bisikleti işin içine girince biraz daha hızlandı toparlanmak galiba. Bakalım neler olacak. Umarım yaza kadar toparlanırım. Eveetttt gelelim pankekimize yapımı gayet kolay. Sadece tavada pişirirken biraz zaman alıyor. Oda güzel bir çayın yanında yenecek hafif bir lezzet olduğundan uğraşmaya değer diye düşünüyorum.

Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı

İçi veya üzeri için;
Çilek marmelatı, şokella

Yapılışı;
Yumurtaları iyice şekerle birlikte çırpıyoruz. Eritilmiş tereyağını ve kalan tüm malzemeyi blendırda iyice pürüzsüz bir şekilde karıştırıyoruz. Hamurumuz boza kıvamında olmalı.
Fırça yardımıyla hafif yağlanmış olan teflon tavamıza bir kepçe döküp kısık ateşte arkalı önlü pişirdikten sonra çilek marmelatı veya şokella ile afiyetle yiyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

13 Nisan 2009 Pazartesi

ÇİLEK REÇELLİ PANKEK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:09 18 yorum

Bu tarifi lezzet dergisinde görüp denemiştim. Özellikle biraz daha ince yaptım. İçine birşeyler sürüp o şekilde yensin diye. Tadı da muhteşem oldu görüntüsü de. Evde çocuklara yedirilebilecek güzel tatlardan birisi daha...
Bu arada son iki haftadır yapmış olduğum diyette 3,5 kilo verdim. Artık yavaş yavaş eski halime dönüyorum. Şunu anladım herşeyden yiyebilirsin ama tadımlık. Tabi insanın yeme krizi geldiğinde bu tür kurallar bir anda yıkılıveriyor. Bu daha önce yapmış olduğum diyetlerdeki sorunlarımdı. Bu sefer krizim tutmadı. Demek ki beynimde hamilelikte aldığım kilolardan oldukça bunalmış olacak ki bana ye ye ye diye tutturmuyor :) Özellikle saat 18:00 den sonra hiç birşey yemiyorum. Hatta 17:00 de oluyor. Tabi bu saatlere gelene kadar bol yeşilliklerden oluşan salatalar ve sebzelerden oluşan mönüler yiyorum. Ayrıcı son öğünüm mutlaka etten oluşuyor. Bol bol sıvı tüketmekte işin püf noktalarından biri. Birde kondisyon bisikleti işin içine girince biraz daha hızlandı toparlanmak galiba. Bakalım neler olacak. Umarım yaza kadar toparlanırım. Eveetttt gelelim pankekimize yapımı gayet kolay. Sadece tavada pişirirken biraz zaman alıyor. Oda güzel bir çayın yanında yenecek hafif bir lezzet olduğundan uğraşmaya değer diye düşünüyorum.

Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı

İçi veya üzeri için;
Çilek marmelatı, şokella

Yapılışı;
Yumurtaları iyice şekerle birlikte çırpıyoruz. Eritilmiş tereyağını ve kalan tüm malzemeyi blendırda iyice pürüzsüz bir şekilde karıştırıyoruz. Hamurumuz boza kıvamında olmalı.
Fırça yardımıyla hafif yağlanmış olan teflon tavamıza bir kepçe döküp kısık ateşte arkalı önlü pişirdikten sonra çilek marmelatı veya şokella ile afiyetle yiyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...