17 Aralık 2008 Çarşamba

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ PDÇS YE# 31


Bu tarifimi sevgili çapankızı arkadaşıma gönderiyor kendisine başarılar diliyorum...
Malzemeler;
1 kilo yufka
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
İç Malzeme;
200 gr kıyma
2 adet soğan
karabiber, tuz
Üzeri için;
yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı;
İki soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar sıvıyağ içinde kısık ateşte karamelize olana kadar kavurduktan sonra kıymayı ekleyip pişmesini sağlayıp tuz ve karabiberle tatlandıralım. Diğer tarafta süt, yumurta, sıvıyağı iyice çırpalım. Yuvarlak yufkayı düz bir zemine serelim sosu fırça yardımıyla eşit miktarda yufkaya sürelim ortadan ikiye katlayıp yarım ay biçimi verelim. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesip kıymalı harçtan koyup muska şeklinde saralım. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Aralık 2008 Çarşamba

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ PDÇS YE# 31

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:48 18 yorum

Bu tarifimi sevgili çapankızı arkadaşıma gönderiyor kendisine başarılar diliyorum...
Malzemeler;
1 kilo yufka
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
İç Malzeme;
200 gr kıyma
2 adet soğan
karabiber, tuz
Üzeri için;
yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı;
İki soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar sıvıyağ içinde kısık ateşte karamelize olana kadar kavurduktan sonra kıymayı ekleyip pişmesini sağlayıp tuz ve karabiberle tatlandıralım. Diğer tarafta süt, yumurta, sıvıyağı iyice çırpalım. Yuvarlak yufkayı düz bir zemine serelim sosu fırça yardımıyla eşit miktarda yufkaya sürelim ortadan ikiye katlayıp yarım ay biçimi verelim. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesip kıymalı harçtan koyup muska şeklinde saralım. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...