16 Temmuz 2008 Çarşamba

ANTEP FISTIKLI EDİRNE KURABİYESİ

Merhaba Arkadaşlar...
Bayağıdır bloğumla ilgilenemiyorum. Artık hamileliğimde 7. ayın içerisinde olduğum için ve bir de üzerine sıcaklar eklendiği için elimi ayağımı pek kaldıramıyorum dersem yalan olmaz. Gün içerisinde işe gitmek ve ufak tefek ev işleriyle uğraşmaktan başka pek bişey yapamıyorum. Şu aralar hafta sonları en çok minik oğlum rüzgar için yaptığım alışverişler bana zevk veriyor. Umarım sağlıklı ve sıhhatli bir biçimde kucağıma alırım. Ben ve minik rüzgar için bol bol dua edin canlarım :) ...

Bu tarifi sevgili serinmavi de görmüştüm. Ne zamandır böyle bi tarif arıyordum. Yaptıktan sonra artık bu kurabiye benim favori listemin başında yer aldı. Ben badem yerine içine ikinci yapışımda antep fıstığı koydum. Böyle de çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim.

Malzemeler;
3 su bardağı un
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay bardağı iri kıyılmış antep fıstığı
Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri ve toz antep fıstığı

Yapılışı;
2 su bardağı unu derin bir kaba koyuyoruz. Kalan 1 su bardağı unu da yağ koymadan teflon bir tava içinde hafif sarı renk alana kadar kavurup kaptaki una ekliyoruz. Sırasıyla tereyağını, antep fıstığını, kabartma tozunu ve pudra şekerini de ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine istediğimiz şekli vererek yerleştiriyoz. Bu kurabiyenin orjinali bademli ve ay şeklinde olanı. Ben ilk yapışımda öyle yapmıştım bu sefer böyle denemek istedim. Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri ve toz antep fıstığını harmanlamış olduğumuz bir tepsinin içinde teker teker kurabiyelerimizi bu karışıma buluyor ve kenara alıyoruz. Tüm işlemler bittikten ve kurabiyeler bu şekilde soğuduktan sonra tekrar üzerlerine pudra şekeri serpip servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

16 Temmuz 2008 Çarşamba

ANTEP FISTIKLI EDİRNE KURABİYESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 00:47 37 yorum
Merhaba Arkadaşlar...
Bayağıdır bloğumla ilgilenemiyorum. Artık hamileliğimde 7. ayın içerisinde olduğum için ve bir de üzerine sıcaklar eklendiği için elimi ayağımı pek kaldıramıyorum dersem yalan olmaz. Gün içerisinde işe gitmek ve ufak tefek ev işleriyle uğraşmaktan başka pek bişey yapamıyorum. Şu aralar hafta sonları en çok minik oğlum rüzgar için yaptığım alışverişler bana zevk veriyor. Umarım sağlıklı ve sıhhatli bir biçimde kucağıma alırım. Ben ve minik rüzgar için bol bol dua edin canlarım :) ...

Bu tarifi sevgili serinmavi de görmüştüm. Ne zamandır böyle bi tarif arıyordum. Yaptıktan sonra artık bu kurabiye benim favori listemin başında yer aldı. Ben badem yerine içine ikinci yapışımda antep fıstığı koydum. Böyle de çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim.

Malzemeler;
3 su bardağı un
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay bardağı iri kıyılmış antep fıstığı
Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri ve toz antep fıstığı

Yapılışı;
2 su bardağı unu derin bir kaba koyuyoruz. Kalan 1 su bardağı unu da yağ koymadan teflon bir tava içinde hafif sarı renk alana kadar kavurup kaptaki una ekliyoruz. Sırasıyla tereyağını, antep fıstığını, kabartma tozunu ve pudra şekerini de ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine istediğimiz şekli vererek yerleştiriyoz. Bu kurabiyenin orjinali bademli ve ay şeklinde olanı. Ben ilk yapışımda öyle yapmıştım bu sefer böyle denemek istedim. Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri ve toz antep fıstığını harmanlamış olduğumuz bir tepsinin içinde teker teker kurabiyelerimizi bu karışıma buluyor ve kenara alıyoruz. Tüm işlemler bittikten ve kurabiyeler bu şekilde soğuduktan sonra tekrar üzerlerine pudra şekeri serpip servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...