30 Nisan 2008 Çarşamba

SOSİSLİ MİLFÖY VE YE # 33 BÖREK ETKİNLİĞİ


Bu aralar fazla detaylı yemek yapamadığım için sevgili arkadaşım leziz in hazırlamış olduğu etkinliğe sosisli milföy böreği ile katılmak istedim. Kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler;
1 paket milföy hamuru
200 gr kadar sosis
Üzeri için yumurta sarısı ve susam

Yapılışı;
Milföy hamurunu düz bir zemine koyup içine bütün kokteyl sosisi yerleştirip rulo şeklinde sarıp bıçak yardımıyla sıra sıra belirli aralıklarla kesiyoruz. Sonuna kadar kesmeyelim bir miktar yer kalmalı. Üzerine de yumurta sarısı sürüp susamla süsledikten sonra 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

27 Nisan 2008 Pazar

GALETA UNLU POĞAÇA PDÇS # 22

Bu tarifi sevgili arkadaşım yesim den aldım. Ben tarifin içeriğini hamuruna bolca maydonoz ve içine peynir katarak değiştirdim. Pazar sabahı kahvaltısı için arkadaşlara davetliyiz. Giderken yapayım dedim. Tarif gerçekten çok güzel mutlaka deneyin. Bu arada yine sevgili arkadaşım. fatostuncay beni etkinliğe davet etmiş. Bu aralar pek etkinliklere katılamasamda poğaçanın bu etkinliğe uygun olduğunu düşünerek yayınlamak istedim. Kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler;
150 gr margarin
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
Yarım demet maydonoz

Üzeri için;
1 su bardağı galeta unu
1 yumurta sarısı

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak özlü bir hamur elde edip hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir koyup yuvarlak biçimde kapatalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa batıralım. Önceden ısıtılmış ortalama 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

24 Nisan 2008 Perşembe

OTLU KAYGANA


Merhabalar arkadaşlar...
Bu aralar hem koşturmaca hemde yorgunluk derken birçoğunuza uğrayamıyorum. Kusura bakmayın beni mazur göreceğinize eminim :) Yeğeninizi büyütmekle meşgulüm. Pazartesi doktora gideceğiz. Artık bebiş 4,5 aylık oluyor umarım cinsiyetini artık gösterir. Yine söylüyorum Allahtan hayırlısı ikimizin de sağlıklı sıhhatli olması en büyük dileğimiz. Sizlerin de güzel dilekleri bebiş ve benim için çok değerli unutmayın. Benimle birlikte blog alemine bir minik daha katılacak inşallah ;) Teyzeleri miniği hep soruyor herkese tekrar teşekkür ediyorum hepinizin ellerinden öpüyomuş öyle söyle anne dedi bana ;)))
Eveeeeeeeeeeet yavaş yavaş gelsin kilolar diyorum arkadaşlar. Şu ana kadar ortalama 4-5 kilo kadar aldım. O minicik özlem gidip te yerine deniz anası gibi bişey gelecek diye ödüm kopuyor. Bu aralar yemekten ziyade dondurmaya sarmış durumdayım. Baklava gibi ağır tatlıları yemekten daha iyi gibi geliyor bana (tabi bunlar birer avuntu inanmayın siz bana :))
Gelelim yemeğimize...
Evde annemin getirmiş olduğu ebegümeci ve pazı vardı ne yapayım diye düşünürken bizim karadenizi yöresine ait olan kaygana aklıma geldi onu yaptım. Normalde içine tuzlu hamsi de konur ama ben bu sefer koymadım. Yapanlara ve yiyenlere afiyet bal şeker olsun...
Malzemeler;
1 demet pazı
1 demet ebegümeci
3 yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla un
1 çay bardağı mısırunu
Yarım demet taze soğan
Yarım demet taze nane
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı;
Otlarımızı güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Taze soğanı da doğrayıp içine ekledikten sonra bir miktar tuz dökerek elimizle hafif öldürene kadar yoğuralım. Derin bir kaseye alıp içine yumurtaları ve kalan bütün malzemeleri ekleyelim. Hafif sıvıyağ döktüğümüz tavaya tahta kaşık yardımıyla yayıp altını ve üstünü kızartalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

22 Nisan 2008 Salı

23 NİSAN VE FIRINDA KITIR EKMEKLER

Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramınızı kutlarım
Malzemeler;
1 ekmek
200 gr kadar beyaz peynir
2 yumurta
100 gr kadar kaşar peyniri
Yarım demet maydonoz
tereyağ ve pul biber



Yapılışı;
Ekmeği dilimlere bölelim. Diğer bir tarafta ezdiğimiz beyaz peyniri ve yumurtayı güzelce karıştırıp ekmek dilimlerinin üzerine yayalım. Üzerine dilimlediğimiz kaşar peynirini, fındık büyüklüğündeki tereyağını ve pul biberini serpip fırına verelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

12 Nisan 2008 Cumartesi

SANDVİÇ EKMEĞİ

Malzemeler;
1 yumurta
100 gr tereyağı
1 su bardağından biraz daha fazla süt
Yarım su baradağı su
750 gr un
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz maya

Yapılışı;
Sütü bir kabın içinde ocakta ısıtıyoruz. Süt ısınırken içine tereyağını da koyup tereyağının erimesini sağlıyoruz. Eridikten sonra derin bir kaseye döküp içine suyu da ekledikten sonra ılık bir hal alana kadar karıştırıp toz maya ve şekeri ekleyip 20 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz. Ardından sırayla tüm malzemeleri ekleyip hamur haline getirdikten sonra oda sıcaklığında hamurun bir saat kadar mayalanmasını sağlıyoruz. Büyük parçalar halinede hamuru kopararak yuvarlak şekil veriyoruz üzerine yumurta sarısı ve susam serperek fırına veriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 Nisan 2008 Salı

ANTRİKOT IZGARA VE BALZAMİK SİRKELİ TON BALIKLI SALATA



Malzemeler;

4 parça dana antrikot

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet sivri biber

2 adet domates


Yapılışı;

Fırını ızgara bölümüne getirelim. Önceden zeytinyağında beklettiğimiz etlerimizi ızgara bölümünde çok kurumayacak şekilde pişirelim. Teflon tavaya 1-2 damla yağ dökerek dilimlediğimiz domatesleri ve bütün koyduğumuz sivri biberleri koyup hafif ölmesini sağlayalım. Etimizin yanında servis edebilirsiniz.



Malzemeler;

1 adet göbek salata

2 kutu ton balık konservesi

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Arzuya göre balzamik sirke

100 gr kadar eski kaşar

Yapılışı;

Göbek salatamızı derin bir kaseye iri iri doğrayalım. Diğer tarafta rendelediğimiz sarımsağı, yağı ve sirkeyi karıştırarak bir sos elde edip salataya döküp iyice harmanlayalım. Salatayı tabağa aldıktan sonra üzerine ton balığını yayalım. Pul biberler ve kaşar dilimleriyle de süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 Nisan 2008 Pazartesi

EV EKMEĞİ


Uzun zamandır ekmek yapmayı düşünüyordum bugüne kısmet oldu. Bu ekmeği ekmek makinasında yapmadım. Daha doğrusu ekmek makinesi almadım. Mutfakta çok yer kapladığını düşündüğüm için alma fikrim hep sürüncemede kaldı. Bu gün kendim nasıl yapabilirim diye düşünürken bir tarife rastladım. Denedim ve güzel oldu. Bu arada halimi hatrımı soran tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hepinize kucak dolusu sevgiler. Mide bulantılarım yavaş yavaş azalıyor. Umarım en kısa zamanda tamamen sona erer . Bebeğin cinsiyetini henüz öğrenemedim. Doktora gittiğimde malesef profilden bana poz verdi. Süpriz olacak herhalde. Hayırlısı olsun cinsiyetten önce sağlıklı ve sıhhatlı olması bizim için önemli. Bu arada doktorum takviye olarak vitamin veya demir hapı kullanmamı istemiyor. Genelde çevremdeki arkadaşlarımın hemen hepsi kullandı. Doktorum doğal yolla vitamin almamı tercih ediyor . Bende bol bol taze sıkılmış meyve suları tüketmeye çalışıyorum. İnşallah faydasını görürüm. Evettttt yeğeniniz den bahsettiğim yeter ekmeğimizin tarifine geçelim isterseniz. Tarifin içine çekirdek, zeytin, haş haş vb ek malzemelerde koyup zenginleştirebilirsiniz.
Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya (1 pakette yaş maya kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı;
Öncelikle ılık su ve sütü derin bir kaba koyup mayayı ekleyip mayanın erimesini sağlayalım. Ardından sırasıyla tüm malzemeyi de ekleyip iyice özlü bir hamur oluşturalım. Hamur hafif ele yapışmış kıvamda olacak. Hamuru bir saat kadar üzeri kapalı bir biçimde dinlendirelim. Baton kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru güzelce yayıp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

30 Nisan 2008 Çarşamba

SOSİSLİ MİLFÖY VE YE # 33 BÖREK ETKİNLİĞİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:54 9 yorum

Bu aralar fazla detaylı yemek yapamadığım için sevgili arkadaşım leziz in hazırlamış olduğu etkinliğe sosisli milföy böreği ile katılmak istedim. Kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler;
1 paket milföy hamuru
200 gr kadar sosis
Üzeri için yumurta sarısı ve susam

Yapılışı;
Milföy hamurunu düz bir zemine koyup içine bütün kokteyl sosisi yerleştirip rulo şeklinde sarıp bıçak yardımıyla sıra sıra belirli aralıklarla kesiyoruz. Sonuna kadar kesmeyelim bir miktar yer kalmalı. Üzerine de yumurta sarısı sürüp susamla süsledikten sonra 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

27 Nisan 2008 Pazar

GALETA UNLU POĞAÇA PDÇS # 22

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 00:44 16 yorum
Bu tarifi sevgili arkadaşım yesim den aldım. Ben tarifin içeriğini hamuruna bolca maydonoz ve içine peynir katarak değiştirdim. Pazar sabahı kahvaltısı için arkadaşlara davetliyiz. Giderken yapayım dedim. Tarif gerçekten çok güzel mutlaka deneyin. Bu arada yine sevgili arkadaşım. fatostuncay beni etkinliğe davet etmiş. Bu aralar pek etkinliklere katılamasamda poğaçanın bu etkinliğe uygun olduğunu düşünerek yayınlamak istedim. Kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler;
150 gr margarin
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
Yarım demet maydonoz

Üzeri için;
1 su bardağı galeta unu
1 yumurta sarısı

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak özlü bir hamur elde edip hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir koyup yuvarlak biçimde kapatalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa batıralım. Önceden ısıtılmış ortalama 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

24 Nisan 2008 Perşembe

OTLU KAYGANA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:53 11 yorum

Merhabalar arkadaşlar...
Bu aralar hem koşturmaca hemde yorgunluk derken birçoğunuza uğrayamıyorum. Kusura bakmayın beni mazur göreceğinize eminim :) Yeğeninizi büyütmekle meşgulüm. Pazartesi doktora gideceğiz. Artık bebiş 4,5 aylık oluyor umarım cinsiyetini artık gösterir. Yine söylüyorum Allahtan hayırlısı ikimizin de sağlıklı sıhhatli olması en büyük dileğimiz. Sizlerin de güzel dilekleri bebiş ve benim için çok değerli unutmayın. Benimle birlikte blog alemine bir minik daha katılacak inşallah ;) Teyzeleri miniği hep soruyor herkese tekrar teşekkür ediyorum hepinizin ellerinden öpüyomuş öyle söyle anne dedi bana ;)))
Eveeeeeeeeeeet yavaş yavaş gelsin kilolar diyorum arkadaşlar. Şu ana kadar ortalama 4-5 kilo kadar aldım. O minicik özlem gidip te yerine deniz anası gibi bişey gelecek diye ödüm kopuyor. Bu aralar yemekten ziyade dondurmaya sarmış durumdayım. Baklava gibi ağır tatlıları yemekten daha iyi gibi geliyor bana (tabi bunlar birer avuntu inanmayın siz bana :))
Gelelim yemeğimize...
Evde annemin getirmiş olduğu ebegümeci ve pazı vardı ne yapayım diye düşünürken bizim karadenizi yöresine ait olan kaygana aklıma geldi onu yaptım. Normalde içine tuzlu hamsi de konur ama ben bu sefer koymadım. Yapanlara ve yiyenlere afiyet bal şeker olsun...
Malzemeler;
1 demet pazı
1 demet ebegümeci
3 yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla un
1 çay bardağı mısırunu
Yarım demet taze soğan
Yarım demet taze nane
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı;
Otlarımızı güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Taze soğanı da doğrayıp içine ekledikten sonra bir miktar tuz dökerek elimizle hafif öldürene kadar yoğuralım. Derin bir kaseye alıp içine yumurtaları ve kalan bütün malzemeleri ekleyelim. Hafif sıvıyağ döktüğümüz tavaya tahta kaşık yardımıyla yayıp altını ve üstünü kızartalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

22 Nisan 2008 Salı

23 NİSAN VE FIRINDA KITIR EKMEKLER

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 20:36 10 yorum
Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramınızı kutlarım
Malzemeler;
1 ekmek
200 gr kadar beyaz peynir
2 yumurta
100 gr kadar kaşar peyniri
Yarım demet maydonoz
tereyağ ve pul biber



Yapılışı;
Ekmeği dilimlere bölelim. Diğer bir tarafta ezdiğimiz beyaz peyniri ve yumurtayı güzelce karıştırıp ekmek dilimlerinin üzerine yayalım. Üzerine dilimlediğimiz kaşar peynirini, fındık büyüklüğündeki tereyağını ve pul biberini serpip fırına verelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

12 Nisan 2008 Cumartesi

SANDVİÇ EKMEĞİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:37 16 yorum
Malzemeler;
1 yumurta
100 gr tereyağı
1 su bardağından biraz daha fazla süt
Yarım su baradağı su
750 gr un
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz maya

Yapılışı;
Sütü bir kabın içinde ocakta ısıtıyoruz. Süt ısınırken içine tereyağını da koyup tereyağının erimesini sağlıyoruz. Eridikten sonra derin bir kaseye döküp içine suyu da ekledikten sonra ılık bir hal alana kadar karıştırıp toz maya ve şekeri ekleyip 20 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz. Ardından sırayla tüm malzemeleri ekleyip hamur haline getirdikten sonra oda sıcaklığında hamurun bir saat kadar mayalanmasını sağlıyoruz. Büyük parçalar halinede hamuru kopararak yuvarlak şekil veriyoruz üzerine yumurta sarısı ve susam serperek fırına veriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 Nisan 2008 Salı

ANTRİKOT IZGARA VE BALZAMİK SİRKELİ TON BALIKLI SALATA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:35 10 yorum


Malzemeler;

4 parça dana antrikot

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet sivri biber

2 adet domates


Yapılışı;

Fırını ızgara bölümüne getirelim. Önceden zeytinyağında beklettiğimiz etlerimizi ızgara bölümünde çok kurumayacak şekilde pişirelim. Teflon tavaya 1-2 damla yağ dökerek dilimlediğimiz domatesleri ve bütün koyduğumuz sivri biberleri koyup hafif ölmesini sağlayalım. Etimizin yanında servis edebilirsiniz.



Malzemeler;

1 adet göbek salata

2 kutu ton balık konservesi

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Arzuya göre balzamik sirke

100 gr kadar eski kaşar

Yapılışı;

Göbek salatamızı derin bir kaseye iri iri doğrayalım. Diğer tarafta rendelediğimiz sarımsağı, yağı ve sirkeyi karıştırarak bir sos elde edip salataya döküp iyice harmanlayalım. Salatayı tabağa aldıktan sonra üzerine ton balığını yayalım. Pul biberler ve kaşar dilimleriyle de süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 Nisan 2008 Pazartesi

EV EKMEĞİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:38 8 yorum

Uzun zamandır ekmek yapmayı düşünüyordum bugüne kısmet oldu. Bu ekmeği ekmek makinasında yapmadım. Daha doğrusu ekmek makinesi almadım. Mutfakta çok yer kapladığını düşündüğüm için alma fikrim hep sürüncemede kaldı. Bu gün kendim nasıl yapabilirim diye düşünürken bir tarife rastladım. Denedim ve güzel oldu. Bu arada halimi hatrımı soran tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hepinize kucak dolusu sevgiler. Mide bulantılarım yavaş yavaş azalıyor. Umarım en kısa zamanda tamamen sona erer . Bebeğin cinsiyetini henüz öğrenemedim. Doktora gittiğimde malesef profilden bana poz verdi. Süpriz olacak herhalde. Hayırlısı olsun cinsiyetten önce sağlıklı ve sıhhatlı olması bizim için önemli. Bu arada doktorum takviye olarak vitamin veya demir hapı kullanmamı istemiyor. Genelde çevremdeki arkadaşlarımın hemen hepsi kullandı. Doktorum doğal yolla vitamin almamı tercih ediyor . Bende bol bol taze sıkılmış meyve suları tüketmeye çalışıyorum. İnşallah faydasını görürüm. Evettttt yeğeniniz den bahsettiğim yeter ekmeğimizin tarifine geçelim isterseniz. Tarifin içine çekirdek, zeytin, haş haş vb ek malzemelerde koyup zenginleştirebilirsiniz.
Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya (1 pakette yaş maya kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı;
Öncelikle ılık su ve sütü derin bir kaba koyup mayayı ekleyip mayanın erimesini sağlayalım. Ardından sırasıyla tüm malzemeyi de ekleyip iyice özlü bir hamur oluşturalım. Hamur hafif ele yapışmış kıvamda olacak. Hamuru bir saat kadar üzeri kapalı bir biçimde dinlendirelim. Baton kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru güzelce yayıp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...