7 Nisan 2008 Pazartesi

EV EKMEĞİ


Uzun zamandır ekmek yapmayı düşünüyordum bugüne kısmet oldu. Bu ekmeği ekmek makinasında yapmadım. Daha doğrusu ekmek makinesi almadım. Mutfakta çok yer kapladığını düşündüğüm için alma fikrim hep sürüncemede kaldı. Bu gün kendim nasıl yapabilirim diye düşünürken bir tarife rastladım. Denedim ve güzel oldu. Bu arada halimi hatrımı soran tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hepinize kucak dolusu sevgiler. Mide bulantılarım yavaş yavaş azalıyor. Umarım en kısa zamanda tamamen sona erer . Bebeğin cinsiyetini henüz öğrenemedim. Doktora gittiğimde malesef profilden bana poz verdi. Süpriz olacak herhalde. Hayırlısı olsun cinsiyetten önce sağlıklı ve sıhhatlı olması bizim için önemli. Bu arada doktorum takviye olarak vitamin veya demir hapı kullanmamı istemiyor. Genelde çevremdeki arkadaşlarımın hemen hepsi kullandı. Doktorum doğal yolla vitamin almamı tercih ediyor . Bende bol bol taze sıkılmış meyve suları tüketmeye çalışıyorum. İnşallah faydasını görürüm. Evettttt yeğeniniz den bahsettiğim yeter ekmeğimizin tarifine geçelim isterseniz. Tarifin içine çekirdek, zeytin, haş haş vb ek malzemelerde koyup zenginleştirebilirsiniz.
Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya (1 pakette yaş maya kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı;
Öncelikle ılık su ve sütü derin bir kaba koyup mayayı ekleyip mayanın erimesini sağlayalım. Ardından sırasıyla tüm malzemeyi de ekleyip iyice özlü bir hamur oluşturalım. Hamur hafif ele yapışmış kıvamda olacak. Hamuru bir saat kadar üzeri kapalı bir biçimde dinlendirelim. Baton kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru güzelce yayıp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 yorum:

inci dedi ki...

canım arkadaşım,seni merak edip geldim...iyi olmana sevindim...aman bebişe iyi bak...yemene içmene dikkat et şekercim...hele bu havalarda kendini koru...seni ve bebişi çoook öpüyorum....cinsiyeti ne olursa olsun bir an önce sağlıkla dünyaya gelsin inşallah:))

kizilciksurubu dedi ki...

Mhhh,o ekmek mis gibi de kokmustur pisirirken.Evde pisen ekmeklerin kokusuna bayiliyorum ve bir de yemesine tabii.Ellerine saglik canim benim,öpüyorum.

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

canikom ekmeğin çok güzel görünüyor ellerine sağlık...bebişimize iyi bak...dikkat et kendine...sağlıklı olsun cinsiyet önemli değil....sevgilerimle hayırlı haberlerini bekliyoruz öpüyorum

ugurbocegimleafiyetle dedi ki...

Canım benimmm ekmeğin harikaaaaaaaaaa olmuş, eee artık doğal şeylerle beslenmen gerek dimi ama :))) Hamilelik dönemimiz olmasa hiç dikkat etmeyeceğiz kendimize, şükür ki doğurganlık özelliğimiz var hehehe :))) Canım benim bebişin sağlıklı olmasına çokkkkk sevindim, öpüyorum seni kocamann ellerine sağlık becerikli arkadaşımmm...

Baharcicegi dedi ki...

insanin kendi yaptigi kadar lezetli ekmek varmidir,mis gibi yayilmistir kokusu evin heryerine komsulara kadar bile gitmistir,eline saglik canim nefis tazecik olmus

sofraozlemi dedi ki...

çok sevindim mutlu haberi duyunca..
bence sizin sağlığınız herşeyden önemli cnm..
ekmeğede hayran hayran baktım benim hala bi ekmek tarifim yokta:)
ellerine sağlık cnm.

Adsız dedi ki...

lezzetdilimi...
Özlemcim merhabalar güzelim nasılsın...Ben yoktum uzun zamandan beri mola vermiştim.sınavlarım vardı neyse bitti...Mola da bitti döndüm ve ziyaretlerime başladım..
Güzelim hamilelik nasıl gidiyor. Büyüdümü bebiş..Bak sana tavsiyem ilk üç ay bebeğin beyin gelişiimi için çok önemli bol bol ceviz ve balık ye oldu mu her gün mutlaka ye... Seni çok öptüm.. Birde benim bebek 7. ayda gösterdi kendisini benimki de hep gizledi kendini.. oğluşum var. 4,5 yaşında...
seni çok öptüm hoşçakal.

Adsız dedi ki...

Merhabalar
Öncelikle sağlıklı bir hamilelik dönemi dilerim umarım problemsiz bir şekilde sağlıklı bebişe kavuşursunuz.
Ekmeğe gelince kokusu buraya kadar geldi sanki, ellerinize sağlık harika olmuş...
www.divlinyasam.blogcu.com

7 Nisan 2008 Pazartesi

EV EKMEĞİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:38

Uzun zamandır ekmek yapmayı düşünüyordum bugüne kısmet oldu. Bu ekmeği ekmek makinasında yapmadım. Daha doğrusu ekmek makinesi almadım. Mutfakta çok yer kapladığını düşündüğüm için alma fikrim hep sürüncemede kaldı. Bu gün kendim nasıl yapabilirim diye düşünürken bir tarife rastladım. Denedim ve güzel oldu. Bu arada halimi hatrımı soran tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hepinize kucak dolusu sevgiler. Mide bulantılarım yavaş yavaş azalıyor. Umarım en kısa zamanda tamamen sona erer . Bebeğin cinsiyetini henüz öğrenemedim. Doktora gittiğimde malesef profilden bana poz verdi. Süpriz olacak herhalde. Hayırlısı olsun cinsiyetten önce sağlıklı ve sıhhatlı olması bizim için önemli. Bu arada doktorum takviye olarak vitamin veya demir hapı kullanmamı istemiyor. Genelde çevremdeki arkadaşlarımın hemen hepsi kullandı. Doktorum doğal yolla vitamin almamı tercih ediyor . Bende bol bol taze sıkılmış meyve suları tüketmeye çalışıyorum. İnşallah faydasını görürüm. Evettttt yeğeniniz den bahsettiğim yeter ekmeğimizin tarifine geçelim isterseniz. Tarifin içine çekirdek, zeytin, haş haş vb ek malzemelerde koyup zenginleştirebilirsiniz.
Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya (1 pakette yaş maya kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı;
Öncelikle ılık su ve sütü derin bir kaba koyup mayayı ekleyip mayanın erimesini sağlayalım. Ardından sırasıyla tüm malzemeyi de ekleyip iyice özlü bir hamur oluşturalım. Hamur hafif ele yapışmış kıvamda olacak. Hamuru bir saat kadar üzeri kapalı bir biçimde dinlendirelim. Baton kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru güzelce yayıp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 yorum on "EV EKMEĞİ"

inci on 8 Nisan 2008 00:35 dedi ki...

canım arkadaşım,seni merak edip geldim...iyi olmana sevindim...aman bebişe iyi bak...yemene içmene dikkat et şekercim...hele bu havalarda kendini koru...seni ve bebişi çoook öpüyorum....cinsiyeti ne olursa olsun bir an önce sağlıkla dünyaya gelsin inşallah:))

kizilciksurubu on 8 Nisan 2008 02:16 dedi ki...

Mhhh,o ekmek mis gibi de kokmustur pisirirken.Evde pisen ekmeklerin kokusuna bayiliyorum ve bir de yemesine tabii.Ellerine saglik canim benim,öpüyorum.

eyvahhyemekyandiocakbatti on 8 Nisan 2008 03:05 dedi ki...

canikom ekmeğin çok güzel görünüyor ellerine sağlık...bebişimize iyi bak...dikkat et kendine...sağlıklı olsun cinsiyet önemli değil....sevgilerimle hayırlı haberlerini bekliyoruz öpüyorum

ugurbocegimleafiyetle on 8 Nisan 2008 03:12 dedi ki...

Canım benimmm ekmeğin harikaaaaaaaaaa olmuş, eee artık doğal şeylerle beslenmen gerek dimi ama :))) Hamilelik dönemimiz olmasa hiç dikkat etmeyeceğiz kendimize, şükür ki doğurganlık özelliğimiz var hehehe :))) Canım benim bebişin sağlıklı olmasına çokkkkk sevindim, öpüyorum seni kocamann ellerine sağlık becerikli arkadaşımmm...

Baharcicegi on 8 Nisan 2008 08:12 dedi ki...

insanin kendi yaptigi kadar lezetli ekmek varmidir,mis gibi yayilmistir kokusu evin heryerine komsulara kadar bile gitmistir,eline saglik canim nefis tazecik olmus

sofraozlemi on 8 Nisan 2008 09:03 dedi ki...

çok sevindim mutlu haberi duyunca..
bence sizin sağlığınız herşeyden önemli cnm..
ekmeğede hayran hayran baktım benim hala bi ekmek tarifim yokta:)
ellerine sağlık cnm.

Adsız dedi ki...

lezzetdilimi...
Özlemcim merhabalar güzelim nasılsın...Ben yoktum uzun zamandan beri mola vermiştim.sınavlarım vardı neyse bitti...Mola da bitti döndüm ve ziyaretlerime başladım..
Güzelim hamilelik nasıl gidiyor. Büyüdümü bebiş..Bak sana tavsiyem ilk üç ay bebeğin beyin gelişiimi için çok önemli bol bol ceviz ve balık ye oldu mu her gün mutlaka ye... Seni çok öptüm.. Birde benim bebek 7. ayda gösterdi kendisini benimki de hep gizledi kendini.. oğluşum var. 4,5 yaşında...
seni çok öptüm hoşçakal.

Adsız dedi ki...

Merhabalar
Öncelikle sağlıklı bir hamilelik dönemi dilerim umarım problemsiz bir şekilde sağlıklı bebişe kavuşursunuz.
Ekmeğe gelince kokusu buraya kadar geldi sanki, ellerinize sağlık harika olmuş...
www.divlinyasam.blogcu.com