8 Nisan 2008 Salı

ANTRİKOT IZGARA VE BALZAMİK SİRKELİ TON BALIKLI SALATA



Malzemeler;

4 parça dana antrikot

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet sivri biber

2 adet domates


Yapılışı;

Fırını ızgara bölümüne getirelim. Önceden zeytinyağında beklettiğimiz etlerimizi ızgara bölümünde çok kurumayacak şekilde pişirelim. Teflon tavaya 1-2 damla yağ dökerek dilimlediğimiz domatesleri ve bütün koyduğumuz sivri biberleri koyup hafif ölmesini sağlayalım. Etimizin yanında servis edebilirsiniz.



Malzemeler;

1 adet göbek salata

2 kutu ton balık konservesi

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Arzuya göre balzamik sirke

100 gr kadar eski kaşar

Yapılışı;

Göbek salatamızı derin bir kaseye iri iri doğrayalım. Diğer tarafta rendelediğimiz sarımsağı, yağı ve sirkeyi karıştırarak bir sos elde edip salataya döküp iyice harmanlayalım. Salatayı tabağa aldıktan sonra üzerine ton balığını yayalım. Pul biberler ve kaşar dilimleriyle de süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

10 yorum:

http://asotu.blogcu.com dedi ki...

Özlemciğim harika bir tabak hazırlamışsın.oldukça vitaminli bir yemek olmuş aynı zamanda.ismini duyunca çok zahmetli bişey sandım:)))))öpüyorum canım.
sebilay.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Özlem, et nefis görünüyor, pişirme süresini çok iyi ayarlamışsın :) Ellerine sağlık.. Bu arada çilekli tartın da tablo gibi olmuş gerçekten de..

nino dedi ki...

bitanem ellerine saglik ins iyisindir kusura bakma gelemedim bu ara cok yogun duygular icindeyim nasil gidiyor hamilelik babanda iyidir ins opuyorum canimcim

Kevser dedi ki...

Canim,
son zamanlarda yaptigin tüm etli yemeklerin hepsi sahane görünüyorlar, hersey icin ellerine saglik diyorum.

Ayrica, hamile oldugunu ben atlamisim, hayirlisiyla ve saglikla tamamina erdirsin insallah.

Selamlar ve kocaman öptüm..

http://kelebeklisaniyeler.blogcu.com dedi ki...

ellerinize saglik her ikisi lezzetli gorunuyor
sevgilerimle

semra mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık cnm çoooook iştah kabartıcı bir görüntü olmuş.

yildiz dedi ki...

Canim ellerine saglik,afiyetler olsun.Hem sana hem bebise yarasin.
Güzel günler diliyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba canım ellerine sağlık harika görünüyor...sihirlimutfak

Lezzet Gemisi dedi ki...

ADAŞIM... ZİYARETİNE VE YORUMUNA ÇOK SEVİNDİM. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. HER İKİ TARİF DE FOTOĞRAF DA ENFESSS. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. BEBİŞE VE KENDİNE İYİ BAK. HAYIRLI CUMALAR VE ARDINDAN KEYİFLİ BİR HAFTA TATİLİ DİLERİM. SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

lezzetdilimi;
Özlemcim canım benim nasılsın...
her iki tarifin de şahane gözüküyor..
Ellerine sağlık güzelim..
Seni çok öptüm hoşçakal.

8 Nisan 2008 Salı

ANTRİKOT IZGARA VE BALZAMİK SİRKELİ TON BALIKLI SALATA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:35


Malzemeler;

4 parça dana antrikot

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet sivri biber

2 adet domates


Yapılışı;

Fırını ızgara bölümüne getirelim. Önceden zeytinyağında beklettiğimiz etlerimizi ızgara bölümünde çok kurumayacak şekilde pişirelim. Teflon tavaya 1-2 damla yağ dökerek dilimlediğimiz domatesleri ve bütün koyduğumuz sivri biberleri koyup hafif ölmesini sağlayalım. Etimizin yanında servis edebilirsiniz.



Malzemeler;

1 adet göbek salata

2 kutu ton balık konservesi

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Arzuya göre balzamik sirke

100 gr kadar eski kaşar

Yapılışı;

Göbek salatamızı derin bir kaseye iri iri doğrayalım. Diğer tarafta rendelediğimiz sarımsağı, yağı ve sirkeyi karıştırarak bir sos elde edip salataya döküp iyice harmanlayalım. Salatayı tabağa aldıktan sonra üzerine ton balığını yayalım. Pul biberler ve kaşar dilimleriyle de süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

10 yorum on "ANTRİKOT IZGARA VE BALZAMİK SİRKELİ TON BALIKLI SALATA"

http://asotu.blogcu.com dedi ki...

Özlemciğim harika bir tabak hazırlamışsın.oldukça vitaminli bir yemek olmuş aynı zamanda.ismini duyunca çok zahmetli bişey sandım:)))))öpüyorum canım.
sebilay.

aslı'nın mutfağı on 9 Nisan 2008 09:28 dedi ki...

Sevgili Özlem, et nefis görünüyor, pişirme süresini çok iyi ayarlamışsın :) Ellerine sağlık.. Bu arada çilekli tartın da tablo gibi olmuş gerçekten de..

nino on 9 Nisan 2008 12:25 dedi ki...

bitanem ellerine saglik ins iyisindir kusura bakma gelemedim bu ara cok yogun duygular icindeyim nasil gidiyor hamilelik babanda iyidir ins opuyorum canimcim

Kevser on 9 Nisan 2008 16:17 dedi ki...

Canim,
son zamanlarda yaptigin tüm etli yemeklerin hepsi sahane görünüyorlar, hersey icin ellerine saglik diyorum.

Ayrica, hamile oldugunu ben atlamisim, hayirlisiyla ve saglikla tamamina erdirsin insallah.

Selamlar ve kocaman öptüm..

http://kelebeklisaniyeler.blogcu.com on 9 Nisan 2008 18:20 dedi ki...

ellerinize saglik her ikisi lezzetli gorunuyor
sevgilerimle

semra mutfakta on 10 Nisan 2008 00:03 dedi ki...

ellerine sağlık cnm çoooook iştah kabartıcı bir görüntü olmuş.

yildiz on 10 Nisan 2008 13:12 dedi ki...

Canim ellerine saglik,afiyetler olsun.Hem sana hem bebise yarasin.
Güzel günler diliyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba canım ellerine sağlık harika görünüyor...sihirlimutfak

Lezzet Gemisi on 11 Nisan 2008 06:31 dedi ki...

ADAŞIM... ZİYARETİNE VE YORUMUNA ÇOK SEVİNDİM. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. HER İKİ TARİF DE FOTOĞRAF DA ENFESSS. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. BEBİŞE VE KENDİNE İYİ BAK. HAYIRLI CUMALAR VE ARDINDAN KEYİFLİ BİR HAFTA TATİLİ DİLERİM. SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

lezzetdilimi;
Özlemcim canım benim nasılsın...
her iki tarifin de şahane gözüküyor..
Ellerine sağlık güzelim..
Seni çok öptüm hoşçakal.