30 Nisan 2008 Çarşamba
SOSİSLİ MİLFÖY VE YE # 33 BÖREK ETKİNLİĞİ
Bu aralar fazla detaylı yemek yapamadığım için sevgili arkadaşım leziz in hazırlamış olduğu etkinliğe sosisli milföy böreği ile katılmak istedim. Kendisine kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler;
1 paket milföy hamuru
200 gr kadar sosis
Üzeri için yumurta sarısı ve susam
Yapılışı;
Milföy hamurunu düz bir zemine koyup içine bütün kokteyl sosisi yerleştirip rulo şeklinde sarıp bıçak yardımıyla sıra sıra belirli aralıklarla kesiyoruz. Sonuna kadar kesmeyelim bir miktar yer kalmalı. Üzerine de yumurta sarısı sürüp susamla süsledikten sonra 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
27 Nisan 2008 Pazar
GALETA UNLU POĞAÇA PDÇS # 22
Malzemeler;
150 gr margarin
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
Yarım demet maydonoz
Üzeri için;
1 su bardağı galeta unu
1 yumurta sarısı
Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak özlü bir hamur elde edip hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir koyup yuvarlak biçimde kapatalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa batıralım. Önceden ısıtılmış ortalama 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
24 Nisan 2008 Perşembe
OTLU KAYGANA
22 Nisan 2008 Salı
23 NİSAN VE FIRINDA KITIR EKMEKLER
12 Nisan 2008 Cumartesi
SANDVİÇ EKMEĞİ
1 yumurta
100 gr tereyağı
1 su bardağından biraz daha fazla süt
Yarım su baradağı su
750 gr un
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz maya
Yapılışı;
Sütü bir kabın içinde ocakta ısıtıyoruz. Süt ısınırken içine tereyağını da koyup tereyağının erimesini sağlıyoruz. Eridikten sonra derin bir kaseye döküp içine suyu da ekledikten sonra ılık bir hal alana kadar karıştırıp toz maya ve şekeri ekleyip 20 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz. Ardından sırayla tüm malzemeleri ekleyip hamur haline getirdikten sonra oda sıcaklığında hamurun bir saat kadar mayalanmasını sağlıyoruz. Büyük parçalar halinede hamuru kopararak yuvarlak şekil veriyoruz üzerine yumurta sarısı ve susam serperek fırına veriyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
8 Nisan 2008 Salı
ANTRİKOT IZGARA VE BALZAMİK SİRKELİ TON BALIKLI SALATA
Malzemeler;
1 adet göbek salata
2 kutu ton balık konservesi
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Arzuya göre balzamik sirke
100 gr kadar eski kaşar
Yapılışı;
Göbek salatamızı derin bir kaseye iri iri doğrayalım. Diğer tarafta rendelediğimiz sarımsağı, yağı ve sirkeyi karıştırarak bir sos elde edip salataya döküp iyice harmanlayalım. Salatayı tabağa aldıktan sonra üzerine ton balığını yayalım. Pul biberler ve kaşar dilimleriyle de süsleyebilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
7 Nisan 2008 Pazartesi
EV EKMEĞİ
30 Nisan 2008 Çarşamba
SOSİSLİ MİLFÖY VE YE # 33 BÖREK ETKİNLİĞİ
Bu aralar fazla detaylı yemek yapamadığım için sevgili arkadaşım leziz in hazırlamış olduğu etkinliğe sosisli milföy böreği ile katılmak istedim. Kendisine kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler;
1 paket milföy hamuru
200 gr kadar sosis
Üzeri için yumurta sarısı ve susam
Yapılışı;
Milföy hamurunu düz bir zemine koyup içine bütün kokteyl sosisi yerleştirip rulo şeklinde sarıp bıçak yardımıyla sıra sıra belirli aralıklarla kesiyoruz. Sonuna kadar kesmeyelim bir miktar yer kalmalı. Üzerine de yumurta sarısı sürüp susamla süsledikten sonra 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
27 Nisan 2008 Pazar
GALETA UNLU POĞAÇA PDÇS # 22
Malzemeler;
150 gr margarin
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
Yarım demet maydonoz
Üzeri için;
1 su bardağı galeta unu
1 yumurta sarısı
Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak özlü bir hamur elde edip hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir koyup yuvarlak biçimde kapatalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa batıralım. Önceden ısıtılmış ortalama 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
24 Nisan 2008 Perşembe
OTLU KAYGANA
22 Nisan 2008 Salı
23 NİSAN VE FIRINDA KITIR EKMEKLER
12 Nisan 2008 Cumartesi
SANDVİÇ EKMEĞİ
1 yumurta
100 gr tereyağı
1 su bardağından biraz daha fazla süt
Yarım su baradağı su
750 gr un
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz maya
Yapılışı;
Sütü bir kabın içinde ocakta ısıtıyoruz. Süt ısınırken içine tereyağını da koyup tereyağının erimesini sağlıyoruz. Eridikten sonra derin bir kaseye döküp içine suyu da ekledikten sonra ılık bir hal alana kadar karıştırıp toz maya ve şekeri ekleyip 20 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz. Ardından sırayla tüm malzemeleri ekleyip hamur haline getirdikten sonra oda sıcaklığında hamurun bir saat kadar mayalanmasını sağlıyoruz. Büyük parçalar halinede hamuru kopararak yuvarlak şekil veriyoruz üzerine yumurta sarısı ve susam serperek fırına veriyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...
8 Nisan 2008 Salı
ANTRİKOT IZGARA VE BALZAMİK SİRKELİ TON BALIKLI SALATA
Malzemeler;
1 adet göbek salata
2 kutu ton balık konservesi
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Arzuya göre balzamik sirke
100 gr kadar eski kaşar
Yapılışı;
Göbek salatamızı derin bir kaseye iri iri doğrayalım. Diğer tarafta rendelediğimiz sarımsağı, yağı ve sirkeyi karıştırarak bir sos elde edip salataya döküp iyice harmanlayalım. Salatayı tabağa aldıktan sonra üzerine ton balığını yayalım. Pul biberler ve kaşar dilimleriyle de süsleyebilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...