30 Kasım 2010 Salı

CEVİZLİ ELMALI KEK


Benim oğlan keke bayılır... Bi de yanında mutlak çay ister... Henüz iki yaşını bitireli bir iki ay olmasına rağmen :))) Kek yaptığım zaman anne kaa diyo (yani çay oluyo bu kaa) Keyif adamı olacak galiba öyle görünüyor... Tam mevsimi elmanın. Bolca tüketmek lazım. Meyveyle aram hiç yok. Ancak böyle şeylerle meyvenin tadını az da olsa alıyorum...İşte size mevsime göre hazırlanmış bir kek tarifi... Kalıp gül şeklinde silikon kalıbı. Görünümü çok şık oluyor piştikten sonra...


Malzemeler;
3 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un (un miktarı yumurtaların büyüklüğüne göre değişebilir)
1 adet elma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı;
Oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtaları derin bir kasede şekerle birlikte 5 dk kadar mikser yardımıyla çırpıp, krema haline getiriyoruz. Elma haricindeki tüm malzemeleri karıştırıyoruz. En sonunda soyulmuş elmayı rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz. Silikon kek kalıbına koyduğum keki 180 derecilik fırında pişirdim. Ilındıktan sonra kalıptan çıkardım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

PIRASALI KİŞ



Merhabalar...

Pırasa delisiyim diyebilirim. İnanılmaz derecede çok seviyorum. Öyle ki bazen çiğ de yediğim olur... Tabi ki bir yere çıkmayacaksam... Soğangillerden dir kendileri... Kiş olarak ta denemek istedim... Çok güzel oldu...
Çocuklara da kahvaltılarda, beş çaylarında verilebilir diye düşünüyorum. İçerisindeki peynir de ayrı bir lezzet katıyor  kendilerine... Pelin 'e  paylaşımın'dan dolayı teşekkür ederimmm. Tarif kendisinden...

Taban Malzemeleri.

1,5 su bardağı un
60 gr tereyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu

İç Malzeme;
2 adet ince kıyılmış pırasa
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İstenildiği kadar beyaz peynir
1 yumurta

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini karıştıp sert bir hamur oluşturyoruz. Buzdolabında 15 dk kadar dinlendiriyoruz. Pırasaları ince ince kıyıp kavuruyoruz. Soğuduktan sonra içine yumurta kırıp beyaz peynir ekledikten sonra. Yağlanmış kalıba elimizle bastırıp çatalla heryerini deldiğmiz hamurun üzerine yayıyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

30 Kasım 2010 Salı

CEVİZLİ ELMALI KEK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:43 11 yorum

Benim oğlan keke bayılır... Bi de yanında mutlak çay ister... Henüz iki yaşını bitireli bir iki ay olmasına rağmen :))) Kek yaptığım zaman anne kaa diyo (yani çay oluyo bu kaa) Keyif adamı olacak galiba öyle görünüyor... Tam mevsimi elmanın. Bolca tüketmek lazım. Meyveyle aram hiç yok. Ancak böyle şeylerle meyvenin tadını az da olsa alıyorum...İşte size mevsime göre hazırlanmış bir kek tarifi... Kalıp gül şeklinde silikon kalıbı. Görünümü çok şık oluyor piştikten sonra...


Malzemeler;
3 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un (un miktarı yumurtaların büyüklüğüne göre değişebilir)
1 adet elma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı;
Oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtaları derin bir kasede şekerle birlikte 5 dk kadar mikser yardımıyla çırpıp, krema haline getiriyoruz. Elma haricindeki tüm malzemeleri karıştırıyoruz. En sonunda soyulmuş elmayı rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz. Silikon kek kalıbına koyduğum keki 180 derecilik fırında pişirdim. Ilındıktan sonra kalıptan çıkardım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

PIRASALI KİŞ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 01:07 9 yorum


Merhabalar...

Pırasa delisiyim diyebilirim. İnanılmaz derecede çok seviyorum. Öyle ki bazen çiğ de yediğim olur... Tabi ki bir yere çıkmayacaksam... Soğangillerden dir kendileri... Kiş olarak ta denemek istedim... Çok güzel oldu...
Çocuklara da kahvaltılarda, beş çaylarında verilebilir diye düşünüyorum. İçerisindeki peynir de ayrı bir lezzet katıyor  kendilerine... Pelin 'e  paylaşımın'dan dolayı teşekkür ederimmm. Tarif kendisinden...

Taban Malzemeleri.

1,5 su bardağı un
60 gr tereyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu

İç Malzeme;
2 adet ince kıyılmış pırasa
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İstenildiği kadar beyaz peynir
1 yumurta

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini karıştıp sert bir hamur oluşturyoruz. Buzdolabında 15 dk kadar dinlendiriyoruz. Pırasaları ince ince kıyıp kavuruyoruz. Soğuduktan sonra içine yumurta kırıp beyaz peynir ekledikten sonra. Yağlanmış kalıba elimizle bastırıp çatalla heryerini deldiğmiz hamurun üzerine yayıyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...