2 Eylül 2010 Perşembe

İRMİKLİ LİMONLU MUHALLEBİ

Hazır enerjim artmışken tarifleri yayınlamaya karar verdim ;) Cehennem sıcaklarını geride bıraktığımız şu günlerde inanılmaz mutluyum :) keyfim yerine yavaş yavaş geliyor. Daha asabi daha gergin oluyor insan. Haziran ayında doğan biri olarak tam tersi kışı ve soğuğu seviyorum ben. Yaşasın kışşşşş :))) Dediğim gibi kavurucu sıcaklarda yaptığım serinletici bir lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum. Limonu ve limonlu tatlıları oldum olası çok  severim. İşin içinde rüzgar paşamda olduğu için herşeyi daha sağlıklı yapmanın yollarını arayıp duruyorum. İrmik biliyorsunuz bebişler için oldukça faydalı. Birçok şeye katmaya özen gösteriyorum. Bu muhallebiye de ekledim. Limonla buluştuğunda ise ortaya enfes bir tat çıktı...

Malzemeler;

1 kilo süt
8 yemek kaşığı irmik
1,5 su bardağı şeker (Şeker oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Damak zevkinize göre)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için;
2 limonun kabuğu ve suyu
1 su bardağı su
1,5 çay bardağı toz şeker
2-3 yemek kaşığı nişasta
hindistan cevizi

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini güzelce karıştırıp ocağa koyuyoruz. Sürekli başında karıştırmamız gerektiriyor ki topaklanma olmasın. İyice fokurdayana kadar pişirdikten sonra kaselere paylaştırıyoruz. Diğer tarafta limonlu kısmı yapalım. İki limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkalım ve kalan malzemeleri de (hindistan cevizi hariç)  ekleyip limonlu bir pelte elde ediyoruz. İrmikli muhallebiliremizin üzerine döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ile süslüyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

1 Eylül 2010 Çarşamba

İNCİRLİ KURABİYE



Artık bu uzun aralardan çok sıkıldım. Bazen bloğu bırakıp bırakmamak arasında gidip geliyorum. Beş senelik uzun bir süreçte bir sürü dostluklarım oldu. Harika şeyler paylaştık bunları bi kenara atmakta çok zor geliyor. Rüzgarla geçen zaman beni blogdan uzaklaştırdı. Birşeyler karalamak bile zor geliyor ama sizleri bırakmakta istemiyorum. Bu nasıl yaman bir çelişkidir anlamadım gitti :)

Malzemeler;

125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
aldığı kadar un (hamur sert olmayacak onu kendiniz ayarlamalısınız. Yumurtanın büyüklüğüne göre un oranı da değişiyor çünkü)

İç malzeme;
1 çay bardağı ceviz
Bir kase kadar incir reçeli

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini yoğurup streç filme sarıp on dk kadar buzdolabında bekletelim. İç malzeme için incir reçelinin tanelerini ayırıp ince kıyılmış olan cevizle karıştıralım. Hamura elimizle yuvarlak şekil verip ortasına harçtan koyalım. Her bir ucunu ortada  birleştirip yuvarlak form verelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden 180 derecede ısınmış olan fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim. Ben oğluşum rüzgara verdiğim için pudra şekeri serpmedim :)

Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Eylül 2010 Perşembe

İRMİKLİ LİMONLU MUHALLEBİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:01 16 yorum
Hazır enerjim artmışken tarifleri yayınlamaya karar verdim ;) Cehennem sıcaklarını geride bıraktığımız şu günlerde inanılmaz mutluyum :) keyfim yerine yavaş yavaş geliyor. Daha asabi daha gergin oluyor insan. Haziran ayında doğan biri olarak tam tersi kışı ve soğuğu seviyorum ben. Yaşasın kışşşşş :))) Dediğim gibi kavurucu sıcaklarda yaptığım serinletici bir lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum. Limonu ve limonlu tatlıları oldum olası çok  severim. İşin içinde rüzgar paşamda olduğu için herşeyi daha sağlıklı yapmanın yollarını arayıp duruyorum. İrmik biliyorsunuz bebişler için oldukça faydalı. Birçok şeye katmaya özen gösteriyorum. Bu muhallebiye de ekledim. Limonla buluştuğunda ise ortaya enfes bir tat çıktı...

Malzemeler;

1 kilo süt
8 yemek kaşığı irmik
1,5 su bardağı şeker (Şeker oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Damak zevkinize göre)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için;
2 limonun kabuğu ve suyu
1 su bardağı su
1,5 çay bardağı toz şeker
2-3 yemek kaşığı nişasta
hindistan cevizi

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini güzelce karıştırıp ocağa koyuyoruz. Sürekli başında karıştırmamız gerektiriyor ki topaklanma olmasın. İyice fokurdayana kadar pişirdikten sonra kaselere paylaştırıyoruz. Diğer tarafta limonlu kısmı yapalım. İki limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkalım ve kalan malzemeleri de (hindistan cevizi hariç)  ekleyip limonlu bir pelte elde ediyoruz. İrmikli muhallebiliremizin üzerine döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ile süslüyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

1 Eylül 2010 Çarşamba

İNCİRLİ KURABİYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:40 8 yorum


Artık bu uzun aralardan çok sıkıldım. Bazen bloğu bırakıp bırakmamak arasında gidip geliyorum. Beş senelik uzun bir süreçte bir sürü dostluklarım oldu. Harika şeyler paylaştık bunları bi kenara atmakta çok zor geliyor. Rüzgarla geçen zaman beni blogdan uzaklaştırdı. Birşeyler karalamak bile zor geliyor ama sizleri bırakmakta istemiyorum. Bu nasıl yaman bir çelişkidir anlamadım gitti :)

Malzemeler;

125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
aldığı kadar un (hamur sert olmayacak onu kendiniz ayarlamalısınız. Yumurtanın büyüklüğüne göre un oranı da değişiyor çünkü)

İç malzeme;
1 çay bardağı ceviz
Bir kase kadar incir reçeli

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini yoğurup streç filme sarıp on dk kadar buzdolabında bekletelim. İç malzeme için incir reçelinin tanelerini ayırıp ince kıyılmış olan cevizle karıştıralım. Hamura elimizle yuvarlak şekil verip ortasına harçtan koyalım. Her bir ucunu ortada  birleştirip yuvarlak form verelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden 180 derecede ısınmış olan fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim. Ben oğluşum rüzgara verdiğim için pudra şekeri serpmedim :)

Afiyet Bal Şeker Olsun...