22 Ağustos 2007 Çarşamba

EZME PATATES SALATASI


Misafirlerim geldiğinde yaptığım hem pratik hemde diğer patates salatalarından daha renkli ve lezzetli olan başka bir çeşidi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaz günlerinde et yemeklerinin yanında garnitür olarakta kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Malzemeler;

3 adet büyük haşlanmış patates
1 büyük çekirdekleri alınmış domates
3 adet sivri biber
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu (arzuya göre bu seçeneği maydonozla da değiştirebilirsiniz)
İstenildiği ölçüde taze nane
3-4 tane zeytin
2 adet kornişon turşu
Yarım çaybardağı haşlanmış mısır
1 yemek kaşığı sulandırılmış salça
Pul biber, karabiber, Tuz

Yapılışı;

Haşlanmış patateslerimizi güzelce çatal veya ezici yardımıyla eziyoruz. Diğer tarafta çekirdekleri alınmış domatesleri, sivri biberi, taze soğanı, dereotunu, naneyi, zeytini ve kornişon turşuyu ince ince kıyıp harmanlıyoruz. Ben bu sefer zeytin ve mısır koymadım. Ama normalde koyuyorum. Çok güzel oluyor. Salçayı da bir miktar suyla ezip patatesin içine ekleyip iyice yoğuruyoruz ki özleşsin. Son olarakta kıydığımız bütün malzemeleri patatesle buluşturup limon ve zeytinyağıyla bir kez daha karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırıp soğuk olarak servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum:

22 Ağustos 2007 Çarşamba

EZME PATATES SALATASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 07:19

Misafirlerim geldiğinde yaptığım hem pratik hemde diğer patates salatalarından daha renkli ve lezzetli olan başka bir çeşidi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaz günlerinde et yemeklerinin yanında garnitür olarakta kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Malzemeler;

3 adet büyük haşlanmış patates
1 büyük çekirdekleri alınmış domates
3 adet sivri biber
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu (arzuya göre bu seçeneği maydonozla da değiştirebilirsiniz)
İstenildiği ölçüde taze nane
3-4 tane zeytin
2 adet kornişon turşu
Yarım çaybardağı haşlanmış mısır
1 yemek kaşığı sulandırılmış salça
Pul biber, karabiber, Tuz

Yapılışı;

Haşlanmış patateslerimizi güzelce çatal veya ezici yardımıyla eziyoruz. Diğer tarafta çekirdekleri alınmış domatesleri, sivri biberi, taze soğanı, dereotunu, naneyi, zeytini ve kornişon turşuyu ince ince kıyıp harmanlıyoruz. Ben bu sefer zeytin ve mısır koymadım. Ama normalde koyuyorum. Çok güzel oluyor. Salçayı da bir miktar suyla ezip patatesin içine ekleyip iyice yoğuruyoruz ki özleşsin. Son olarakta kıydığımız bütün malzemeleri patatesle buluşturup limon ve zeytinyağıyla bir kez daha karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırıp soğuk olarak servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum on "EZME PATATES SALATASI"