23 Ağustos 2007 Perşembe

UN KURABİYESİ


Bu tarifi kekevi.com'dan alıp uyguladım. İçinde nişasta oluşu dikkatimi çekmişti. Sonuç ise harika mutlaka denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar...

Malzemeler;
250 gr margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağının yarısından az sıvı yağ
4 yemek kaşığı buğday nişastası
4 su bardağı un
1 paket vanilya
Süslemek için pudra şekeri ve bilimum süsler...

Yapılışı;
Oda sıcaklığına getirmiş olduğumuz tereyağını veya margarini elimizle iyice yoğurup pudra şekerini sıvıyağı, nişastayı unu vanilyayı da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurun tamamını elimizle kalın bir silindir haline getirip verev keserek yağlanmış tepsiye dizip hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra pudra şekeri ve istediğiniz süslemeyle servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum:

23 Ağustos 2007 Perşembe

UN KURABİYESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:49

Bu tarifi kekevi.com'dan alıp uyguladım. İçinde nişasta oluşu dikkatimi çekmişti. Sonuç ise harika mutlaka denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar...

Malzemeler;
250 gr margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağının yarısından az sıvı yağ
4 yemek kaşığı buğday nişastası
4 su bardağı un
1 paket vanilya
Süslemek için pudra şekeri ve bilimum süsler...

Yapılışı;
Oda sıcaklığına getirmiş olduğumuz tereyağını veya margarini elimizle iyice yoğurup pudra şekerini sıvıyağı, nişastayı unu vanilyayı da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurun tamamını elimizle kalın bir silindir haline getirip verev keserek yağlanmış tepsiye dizip hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra pudra şekeri ve istediğiniz süslemeyle servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum on "UN KURABİYESİ"