27 Temmuz 2007 Cuma

SEBZELİ KADINBUDU KÖFTE


Daha önce kadınbudu tarifini vermiştim. Bu seferki tarifim farklı. İçinde bol bol sebze var. Çocuklar içinde oldukça besleyici. Köfteyi çok sevdikleri için sebze yemeyen çocuklarınız varsa bu şekilde yemelerini sağlayabilirsiniz.

Malzemeler;
2 adet havuç
1 tane büyük pırasa
1 adet dolmalık kabak
1 tane patates
200 gr kıyma
1 çay bardağı prinç
1 adet soğan
karabiber, tuz
3 yumurta
2 yemek kaşığı un

Yapılışı;
Havucu, kabağı ve patatesi rendeleyelim. Pırasayı halka halka ince bir şekilde doğrayalım. Kıymanın yarısını soğanla birlikte kavurup sebzelerin içine ekleyelim. Kalan çiğ kıymamızı ve 1 yumurtayı da katıp tuz, karabiberle tatlandırıp büyük köfteler haline getirelim. Köftelerimizi önce una daha sonra yumurtaya bulayıp kızartalım. Ilık olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

26 Temmuz 2007 Perşembe

PARÇA ÇİLOTALI VİŞNELİ KEK


Merhabalar,
Bu keki çok severek yeriz. Kek'in haricinde pasta gibide kullanılabilirsiniz. Vişne'nin vermiş olduğu mayhoş tad ise harika denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler;
4 yumurta
200 gr erimiş margarin
2,5 su bardağı un (yetmezse biraz daha ilave edebilirsiniz)
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı parça çikolata veya damla çikolata
200 gr vişne

Yapılışı;
Yumurtaları ve şekeri iyice özleşene kadar çırpalım sırasıyla erimiş margarini, sütü, unu vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Tahta kaşık yardımıyla çikolata ve vişneyi de katıp narince bir kez daha karıştırıp yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derecelik fırında yavaş yavaş pişirip servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Temmuz 2007 Çarşamba

GÖKSU PİLAVI


Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı ceviz
arzuya göre dereotu
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su ve bir tutam tuz

Yapılışı;
2 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyalım ardından 2 adet rendelenmiş havucu ve tuzu ekleyip güzelce kavuralım ardından yıkanmış olan pirinçlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim. 3,5 su bardağı suyu da üzerine yavaşça dökelim. Son olarak haşlanmış olan nohutu da koyduktan sonra demlenmeye bırakalım. Demlendikten sonra da kıyılmış cevizle ve arzu ederseniz dereotuyla harmanlayıp servise sunalım. (Ben dereotunu süsleme amaçlı kullandım. Siz içine de katabilirsiniz)
Afiyet Bal Şeker Olsun...

SÜTLÜ İRMİK TATLISI


Şükür kavuşturana artık bilgisayar ve internet sorunum çözüldü bundan böyle booool bol sizlerle birlikteyim arkadaşlar. Sık sık sizlere uğrayacağım hepinize kucak dolusu sevgiler. Bu sıcak yaz akşamlarında canımız her ne kadar tatlı istemese de hafif olması bakımından misafirlerinize kaymaklı dondurma ile sunabileceğiniz kolay bir alternatif lezzet... İşte tarifi...

Malzemeler;
1 kilo süt
8 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 avuç kuru üzüm
1 limon kabuğu rendesi
1 pk vanilya
Üzeri için rendelenmiş çikolata

Yapılışı;
Çilolata hariç tüm malzemeyi iyice karıştırıp muhallebi kıvamına gelene dek ocakta pişirip önceden ıslattığımız borcama dökelim soğuduktan sonra çikolata rendesi ile süsleyip dondurma ile servis yapalım.
Afiyet Bal Şker Olsun...

16 Temmuz 2007 Pazartesi


Merhabalar arkadaşlar ne zamandır yapmayı düşündüğüm ama cesaret edemediğim su böreğini sonunda yaptım sonuç gerçeğine bire bir yakın oldu. Tarifi Füsun ablanın tv de yayınlanan programından aldım. Yapımı çok kolay mutlaka deneyin.

Malzemeler;
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

iç malzemesi için;
200 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
yarım demet maydonoz.
200 gr tereyeğ

Yapılışı;
Hamuru malzemelerinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yapıp yarım sat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamuru beş eşit parçaya bölüp ince bir biçimde açalım. Açtığımız yufkaları ortadan dörde bölüp tuzlu kaynar suda teker teker yarımşar dk haşlayıp soğuk suya atalım. Yağlanmış tepsinin ilk ve son yufkalarını haşlamadan yayıyoruz diğerlerini soğuk sudan çıkarıp elimizle iyice süzüp teker teker yayalım aralarına erittiğimiz tereyeğından da dökmeyi sakın unutmayalım. Ortaya geldiğimizde maydonoz beyaz peynir ve kaşardan olşan harcımızı yayıp işlemimize devam edelim. En üstte kalan yufkayı haşlamadan yayıp kalan tereyağınıda üzerine döküp fırına verelim. İşte sonuç....
Afiyet Bal Şeker Olsun...

12 Temmuz 2007 Perşembe

HAVUÇLU RULO


Bu tarifi sevgili NAZIM USTA’dan görüp denedim. Kendisi tahinlisini yapmıştı bende ana malzemeyi havuçla değiştirerek yaptım çok güzel oldu. Kendisine de paylaşımından ötürü teşekkür ederim…
Malzemeler;
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
İç malzeme;
2 adet büyük havuç
2 yemek kaşıı galeta unu
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağın dan biraz daha fazla şeker
1 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini iyice karıştırıp özlü bir hamur elde edelim ve yarım saat kadar dinlendirelim. Diğer tarafta rendelediğimiz havuçları şekerle iyice pişirelim. Yıkayıp yarım saat kadar suda beklettiğimiz kuru üzümleri havucun içine koyduktan sonra son olarak kakoyu ve galeta ununuda ekleyip iyice harmanlayalım. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu iki eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla büyük bir tencere kapağı büyüklüğünde açıp çapraz olarak sekize bölelim. (Sigara böreğindeki gibi) Hazırladığımız iç harcı içine koyup yine fazla sıkmadan sigara böreği gibi sarıp hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servise sunalım.

BÖĞÜRTLENLİ PASTA


Malzemeler;
200 gr iri böğütlen
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket kedi dili bisküvisi
1 adet damla sakızı
1 paket böğürtlenli jöle

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırıp koyuca bir kıvam tutturalım. Hafif ıslattığımız borcama yarısını döküp arasına kedi dili bisküvisini yayıp üzerine çikolata rendeleyelim. Daha sonra kalan muhallebiyi de üzerine döküp ılınmaya bırakalım. Diğer tarafta jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Soğuttuğumuz muhallebinin üzerine böğürtlenleri dizdikten sonra jölemizide en üst kısma döküp donmak üzere buzdolabında beklettikten sonra servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…
NOT:
Böğürtlen hafif kabiz edici özelligi vardır. Diş etleri, bademcik ve boğaz iltihaplarin da, ishal ve basurda kullanilmaktadir.

BÖĞÜRTLENLİ PASTA



Malzemeler;
200 gr iri böğütlen
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket kedi dili bisküvisi
1 adet damla sakızı
1 paket böğürtlenli jöle

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırıp koyuca bir kıvam tutturalım. Hafif ıslattığımız borcama yarısını döküp arasına kedi dili bisküvisini yayıp üzerine çikolata rendeleyelim. Daha sonra kalan muhallebiyi de üzerine döküp ılınmaya bırakalım. Diğer tarafta jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Soğuttuğumuz muhallebinin üzerine böğürtlenleri dizdikten sonra jölemizide en üst kısma döküp donmak üzere buzdolabında beklettikten sonra servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…
NOT:
Böğürtlen hafif kabiz edici özelligi vardır. Diş etleri, bademcik ve boğaz iltihaplarin da, ishal ve basurda kullanilmaktadir.

3 Temmuz 2007 Salı

ALİ PAŞA PİLAVI


Köfte Malzemeleri;
250 gr köftelik kıyma
1 adet soğan
2 dilim ıslatılmış bayat ekmek
Yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Domates sosu;
2 adet büyük boy domates
Az miktarda sıvı yağ
Yapılışı;
Soğanı rendeleyelim ve köfte için kalan tüm malzemeyi karıştırıp iyice yoğuralım. Misket büyüklüğünde yuvarlayalım. Buz dolabında köfteleri en az yarım saat kadar dinlendirelim. Diğer tarafta pilavı bildiğimiz usülde pişirip demlenmesi için beklemeye alalım. Köftelerimizi güzelce kızartıp kenara alalım.Pilav iyice dinlendikten sonra hafif ıslatılmış kek kalıbına çok az bastırarak yayıp yayvan bir tabağa ters çevirelim. Kek kalıbından dolayı ortası boş kalan bölüme köftelerimizi dolduralım. Domateslerimizi rondodan geçirip hafif yağ ve tuzla pişirip köftelerin üzerine sos olarak döküp, ılık servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…

27 Temmuz 2007 Cuma

SEBZELİ KADINBUDU KÖFTE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:28 0 yorum

Daha önce kadınbudu tarifini vermiştim. Bu seferki tarifim farklı. İçinde bol bol sebze var. Çocuklar içinde oldukça besleyici. Köfteyi çok sevdikleri için sebze yemeyen çocuklarınız varsa bu şekilde yemelerini sağlayabilirsiniz.

Malzemeler;
2 adet havuç
1 tane büyük pırasa
1 adet dolmalık kabak
1 tane patates
200 gr kıyma
1 çay bardağı prinç
1 adet soğan
karabiber, tuz
3 yumurta
2 yemek kaşığı un

Yapılışı;
Havucu, kabağı ve patatesi rendeleyelim. Pırasayı halka halka ince bir şekilde doğrayalım. Kıymanın yarısını soğanla birlikte kavurup sebzelerin içine ekleyelim. Kalan çiğ kıymamızı ve 1 yumurtayı da katıp tuz, karabiberle tatlandırıp büyük köfteler haline getirelim. Köftelerimizi önce una daha sonra yumurtaya bulayıp kızartalım. Ilık olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

26 Temmuz 2007 Perşembe

PARÇA ÇİLOTALI VİŞNELİ KEK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 17:00 0 yorum

Merhabalar,
Bu keki çok severek yeriz. Kek'in haricinde pasta gibide kullanılabilirsiniz. Vişne'nin vermiş olduğu mayhoş tad ise harika denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler;
4 yumurta
200 gr erimiş margarin
2,5 su bardağı un (yetmezse biraz daha ilave edebilirsiniz)
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı parça çikolata veya damla çikolata
200 gr vişne

Yapılışı;
Yumurtaları ve şekeri iyice özleşene kadar çırpalım sırasıyla erimiş margarini, sütü, unu vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Tahta kaşık yardımıyla çikolata ve vişneyi de katıp narince bir kez daha karıştırıp yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derecelik fırında yavaş yavaş pişirip servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Temmuz 2007 Çarşamba

GÖKSU PİLAVI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:09 0 yorum

Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı ceviz
arzuya göre dereotu
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su ve bir tutam tuz

Yapılışı;
2 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyalım ardından 2 adet rendelenmiş havucu ve tuzu ekleyip güzelce kavuralım ardından yıkanmış olan pirinçlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim. 3,5 su bardağı suyu da üzerine yavaşça dökelim. Son olarak haşlanmış olan nohutu da koyduktan sonra demlenmeye bırakalım. Demlendikten sonra da kıyılmış cevizle ve arzu ederseniz dereotuyla harmanlayıp servise sunalım. (Ben dereotunu süsleme amaçlı kullandım. Siz içine de katabilirsiniz)
Afiyet Bal Şeker Olsun...

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 10:35 0 yorum

Şükür kavuşturana artık bilgisayar ve internet sorunum çözüldü bundan böyle booool bol sizlerle birlikteyim arkadaşlar. Sık sık sizlere uğrayacağım hepinize kucak dolusu sevgiler. Bu sıcak yaz akşamlarında canımız her ne kadar tatlı istemese de hafif olması bakımından misafirlerinize kaymaklı dondurma ile sunabileceğiniz kolay bir alternatif lezzet... İşte tarifi...

Malzemeler;
1 kilo süt
8 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 avuç kuru üzüm
1 limon kabuğu rendesi
1 pk vanilya
Üzeri için rendelenmiş çikolata

Yapılışı;
Çilolata hariç tüm malzemeyi iyice karıştırıp muhallebi kıvamına gelene dek ocakta pişirip önceden ıslattığımız borcama dökelim soğuduktan sonra çikolata rendesi ile süsleyip dondurma ile servis yapalım.
Afiyet Bal Şker Olsun...

16 Temmuz 2007 Pazartesi

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 20:43 0 yorum

Merhabalar arkadaşlar ne zamandır yapmayı düşündüğüm ama cesaret edemediğim su böreğini sonunda yaptım sonuç gerçeğine bire bir yakın oldu. Tarifi Füsun ablanın tv de yayınlanan programından aldım. Yapımı çok kolay mutlaka deneyin.

Malzemeler;
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

iç malzemesi için;
200 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
yarım demet maydonoz.
200 gr tereyeğ

Yapılışı;
Hamuru malzemelerinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yapıp yarım sat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamuru beş eşit parçaya bölüp ince bir biçimde açalım. Açtığımız yufkaları ortadan dörde bölüp tuzlu kaynar suda teker teker yarımşar dk haşlayıp soğuk suya atalım. Yağlanmış tepsinin ilk ve son yufkalarını haşlamadan yayıyoruz diğerlerini soğuk sudan çıkarıp elimizle iyice süzüp teker teker yayalım aralarına erittiğimiz tereyeğından da dökmeyi sakın unutmayalım. Ortaya geldiğimizde maydonoz beyaz peynir ve kaşardan olşan harcımızı yayıp işlemimize devam edelim. En üstte kalan yufkayı haşlamadan yayıp kalan tereyağınıda üzerine döküp fırına verelim. İşte sonuç....
Afiyet Bal Şeker Olsun...

12 Temmuz 2007 Perşembe

HAVUÇLU RULO

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:23 0 yorum

Bu tarifi sevgili NAZIM USTA’dan görüp denedim. Kendisi tahinlisini yapmıştı bende ana malzemeyi havuçla değiştirerek yaptım çok güzel oldu. Kendisine de paylaşımından ötürü teşekkür ederim…
Malzemeler;
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
İç malzeme;
2 adet büyük havuç
2 yemek kaşıı galeta unu
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağın dan biraz daha fazla şeker
1 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini iyice karıştırıp özlü bir hamur elde edelim ve yarım saat kadar dinlendirelim. Diğer tarafta rendelediğimiz havuçları şekerle iyice pişirelim. Yıkayıp yarım saat kadar suda beklettiğimiz kuru üzümleri havucun içine koyduktan sonra son olarak kakoyu ve galeta ununuda ekleyip iyice harmanlayalım. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu iki eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla büyük bir tencere kapağı büyüklüğünde açıp çapraz olarak sekize bölelim. (Sigara böreğindeki gibi) Hazırladığımız iç harcı içine koyup yine fazla sıkmadan sigara böreği gibi sarıp hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servise sunalım.

BÖĞÜRTLENLİ PASTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:14 0 yorum

Malzemeler;
200 gr iri böğütlen
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket kedi dili bisküvisi
1 adet damla sakızı
1 paket böğürtlenli jöle

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırıp koyuca bir kıvam tutturalım. Hafif ıslattığımız borcama yarısını döküp arasına kedi dili bisküvisini yayıp üzerine çikolata rendeleyelim. Daha sonra kalan muhallebiyi de üzerine döküp ılınmaya bırakalım. Diğer tarafta jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Soğuttuğumuz muhallebinin üzerine böğürtlenleri dizdikten sonra jölemizide en üst kısma döküp donmak üzere buzdolabında beklettikten sonra servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…
NOT:
Böğürtlen hafif kabiz edici özelligi vardır. Diş etleri, bademcik ve boğaz iltihaplarin da, ishal ve basurda kullanilmaktadir.

BÖĞÜRTLENLİ PASTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:14 0 yorum


Malzemeler;
200 gr iri böğütlen
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket kedi dili bisküvisi
1 adet damla sakızı
1 paket böğürtlenli jöle

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırıp koyuca bir kıvam tutturalım. Hafif ıslattığımız borcama yarısını döküp arasına kedi dili bisküvisini yayıp üzerine çikolata rendeleyelim. Daha sonra kalan muhallebiyi de üzerine döküp ılınmaya bırakalım. Diğer tarafta jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Soğuttuğumuz muhallebinin üzerine böğürtlenleri dizdikten sonra jölemizide en üst kısma döküp donmak üzere buzdolabında beklettikten sonra servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…
NOT:
Böğürtlen hafif kabiz edici özelligi vardır. Diş etleri, bademcik ve boğaz iltihaplarin da, ishal ve basurda kullanilmaktadir.

3 Temmuz 2007 Salı

ALİ PAŞA PİLAVI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:02 0 yorum

Köfte Malzemeleri;
250 gr köftelik kıyma
1 adet soğan
2 dilim ıslatılmış bayat ekmek
Yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Domates sosu;
2 adet büyük boy domates
Az miktarda sıvı yağ
Yapılışı;
Soğanı rendeleyelim ve köfte için kalan tüm malzemeyi karıştırıp iyice yoğuralım. Misket büyüklüğünde yuvarlayalım. Buz dolabında köfteleri en az yarım saat kadar dinlendirelim. Diğer tarafta pilavı bildiğimiz usülde pişirip demlenmesi için beklemeye alalım. Köftelerimizi güzelce kızartıp kenara alalım.Pilav iyice dinlendikten sonra hafif ıslatılmış kek kalıbına çok az bastırarak yayıp yayvan bir tabağa ters çevirelim. Kek kalıbından dolayı ortası boş kalan bölüme köftelerimizi dolduralım. Domateslerimizi rondodan geçirip hafif yağ ve tuzla pişirip köftelerin üzerine sos olarak döküp, ılık servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun…