25 Temmuz 2007 Çarşamba

GÖKSU PİLAVI


Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı ceviz
arzuya göre dereotu
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su ve bir tutam tuz

Yapılışı;
2 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyalım ardından 2 adet rendelenmiş havucu ve tuzu ekleyip güzelce kavuralım ardından yıkanmış olan pirinçlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim. 3,5 su bardağı suyu da üzerine yavaşça dökelim. Son olarak haşlanmış olan nohutu da koyduktan sonra demlenmeye bırakalım. Demlendikten sonra da kıyılmış cevizle ve arzu ederseniz dereotuyla harmanlayıp servise sunalım. (Ben dereotunu süsleme amaçlı kullandım. Siz içine de katabilirsiniz)
Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum:

25 Temmuz 2007 Çarşamba

GÖKSU PİLAVI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:09

Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı ceviz
arzuya göre dereotu
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su ve bir tutam tuz

Yapılışı;
2 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyalım ardından 2 adet rendelenmiş havucu ve tuzu ekleyip güzelce kavuralım ardından yıkanmış olan pirinçlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim. 3,5 su bardağı suyu da üzerine yavaşça dökelim. Son olarak haşlanmış olan nohutu da koyduktan sonra demlenmeye bırakalım. Demlendikten sonra da kıyılmış cevizle ve arzu ederseniz dereotuyla harmanlayıp servise sunalım. (Ben dereotunu süsleme amaçlı kullandım. Siz içine de katabilirsiniz)
Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum on "GÖKSU PİLAVI"