28 Mart 2007 Çarşamba

ÇİLEK JÖLELİ KUP


Merhaba arkadaşlarrrrr bu aralar herkesten biraz uzak kaldım. Yoğun ve koşturmacalı günler geçiriyorum uğrayamadığım arkadaşlarım olduysa lütfen kusura bakmasınlar uğrayamasamda her zaman aklımdasınız. Tarifimizse jöleli kup görünüş olarak çok renkli.Özellikle çocukların severek yiyeceği bir tatlı çeşidi birde üzerine pufff koyunca çocuklar teslim bayrağını gösteriyorlar :))...

Malzemeler;
1 paket çilekli jöle
1paket yulaflı bisküvi
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
10 adet çilek

Yapılışı;
Bisküviyi rondoda ince bir şekilde çekelim. Ardından çilekleri, yoğurdu, pudra şejkerini de ekleyip tekrar rondadan geçirelim. Diğer tarafta bir pket jöleyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp kup bardağının alt kısmına biraz koyup özerine bisküvili karışımı koyup en üstünede tekrar jöleden ekleyip istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben eti pufffff la süsledim. Jöle donduktan sonra servise sunun.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

27 Mart 2007 Salı

HAŞHAŞLI ÇÖREK


Bu aralar bu çörek işine bayağı el atmış durumdayım sonuç her zaman çok güzel oluyor. (bu arada benden değil tariflerin güzelliğinden kaynaklanıyor :)) Bu durumdan dolayı biraz kilo alıyoruz ama ne yapalım toplam bir ayda sıkı bir diyetle hepsini veririm diye umut edip yemeye devam ediyorum :)) Bu da geçen gün portakal ağacından görüp denediğim bir tarif çok güzel bir tat. Denemenizi herzamanki gibi tavsiye ederim. Artık pastanelerden alışverişi oldukça aza indirgedim. Malumunuz hijyen olayı! Bu tür şeyleri evdede rahatlıkla yapabiliriz. Gelsin pastalar kekler......

Malzemeler;
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaklaşık 42 gr yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
un
üzeri için yumurta sarısı
1 su bardağı haşhaş
yarım çaybardağı sıvıyağ

Yapılışı;
Ilık sütün içinde mayayı iyice eritelim sırasıyla toz şekeri tuzu sıvıyağı ve aldığı kadar unuda ekleyip yumuşak bir hamur halini aldıktan sonra 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
hamuru 4 parçaya bölün yuvarlak açın içine haşhaşları koymadan gül böreği şekli verdikten sonra tekrar açın bu işlemi iki kere yapabilirsiniz (maksat hamurun tel tel olmasını sağlamak) en son olarak açtığımız hamurun kenar kısmına yarım çay baradağı sıvıyağın içinde ezdiğimiz haşhaşı yayıp yine gül böreği şekli veriyoruz üzerini yumurta sarısı ve haşhaşla süsleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

26 Mart 2007 Pazartesi

ETLİ PİLAV


Yine bayılarak sonrada ayılarak yediğimiz bir yemek türü işte karşınızda ETLİİİİİİ PİLAAAVVVVV!!! oturun doya doya hüpletin yanında birde ayran daha ne olsun insan daha ne ister dimi ama işte tarifi...

Et Malzemeleri;
Yarım kilo dana kuşbaşı (isterseniz kuzu da olabilir)
top karabiber, tuz, kekik

Pilav İçin Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su
tuz.

Yapılışı;
Öncelikle eti yıkadıktan sonra tencereye koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim eğer suyunu çekerse çok az kaynar su ilave edebilirsiniz. İyice helva halini alana kadar iyice pişirelim. Piştikten sonra çok az sıvıyağ tuz, kekik ve top karabiberle tatlandırıp altını kapatalım. Pilava gelelim iki yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincide içine ekleyip tuzla tatlandırıp güzelce kavuralım ardından kaynamış olan 3,5 su bardağı suyuda ekleyip önce yüksek ateşte daha sonra orta ateşte en sonunda da çok kısık ateşte demlenmeye bırakalım et ile birlikte servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

KIYMALI KIR PİDESİ




Arkadaşlar merhabaaa....
Bu aralar bloğumu pek fazla güncelleyemedim. Biraz yoğun günler geçiriyorum ama sizleri çok özledim. İnanın aklım hep sizde ama bir türlü işlerimden zaman bulup ziyaretlerinize fazla gelemedim neyse bu hafta telafi ederim inşallah....
Gelelim tarifimize geçen gün OKTAYUSTA'NIN yeşil elma programında görüp hemen denediğim tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır böyle bir tarif arıyordum nihayet buldum. Daha önce yayınladığım karadeniz pidesinden biraz daha farklı bir tarif yumuşacık oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim....

Hamur Malzemeleri;
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
Yeterince un

İç harcı;
1 adet büyük soğan
200 gr kıyma
tuz, karabiber

Yapılışı;
Önce mayayı ılık sütün içinde eritip sırasıyla tüm malzemeleri karıştıp yumuşak bir hamur haline getirip yaklaşık yarım saat kadar kabarması için bekletelim. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla kavuralım tuz ve karabiberle tatlandıralım soğumaya bırakalım. Kabarmış olan hamurlardan mandalina büyüklüğünde koparıp oklavayla uzun bir şekilde verene kadar açalım. İç malzemeden ortasına koyup her iki tarafını iyice kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan pidelere isterseniz tereyağ yada halis zeytinyağı sürerek servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

23 Mart 2007 Cuma

ŞEKERPARE

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra merhaba. Bundan yaklaşık iki sene önce bu şeker tarifini buldum ve her zaman yaparım. Şu ana kadar denediğim şekerparelerden farklı ve ölçüleri tam denemenizi tavsiye ederim....

Malzemeler;
1 paket margarin (Yada yarım paket margarin yarım paket tereyağ daha güzel oluyor.)
2 yumurta birinin sarısı üzerine sürülecek
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
Vanilya, kabartma tozu, aldığı kadar un
Şerbet için 5 bardak su 5 bardak şeker

Yapılışı;
Tereyağı ve margarini oda sıcaklığında bekletip pudra şekeri ve yumurta ile( yumurtanın birisinin akı diğerinin tamamı) birlikte krem halini alana kadar iyice özleştirip karıştıralım. Daha sonra sırayla diğer malzemeleri de katıp aldığı kadar unu da ekleyip yoğuralım. Yağlanmış fırın tepsisine yuvarlak olarak dizip fındık veya fıstıkla süsleyelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirelim. Diğer tarafta kaynatıp soğuttuğumuz beş bardak şeker beş bardak sudan oluşan şerbeti de fırından çıkan şekerparelerin üzerine döküp şerbeti çekmesini bekleyip soğuk olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

16 Mart 2007 Cuma

KABAK OGRETEN


Kilo alıyorum yediklerim sürekli bana yarıyor diyorsanız işte size hafif mi hafif lezziz mi lezziz bir yemek. Biz çok severek yiyoruz umarım sizlerde beğenirsiniz. Pişmeden yayınladım nedeni ise pişer pişmez hepsini yedik fırsatım olmadı. En üst kısmına kaşarda koyabilirsiniz ama ben kalori bakımından fazlalaşmasın diye koymadım böylede çok güzel oldu. İşte tarifi...

Malzemeler;
3 adet dolmalık kabak
200 gr beyaz peynir
Yarım demet dereotu
Tuz , kırmızı pul biber

Yapılışı;
Kabakları soyduktan sonra bütün olarak bir miktar suyun içine bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek çok fazla yumuşamayacak şekilde haşlayalım. Soğuduktan sonra kabakları uzunlamasına ortadan ikiye bölüp bir tatlı kaşığı yardımıyla ortasındaki çekirdekleri çıkarıp kayık şekline getirelim. Diğer tarafta beyaz peyniri ve dereotunu ezerek karıştıralım. Kayığın içine doldurup üzerini pul biberle süsleyelim peynir eriyinceye kadar fırında bekletelim. Sıcak olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

14 Mart 2007 Çarşamba

KIYMALI KARADENİZ PİDESİ

Karadenizli olmam dolayısıyla yine bize özel bir pide çeşidi çıtır çıtır oluyor. İstediğiniz iç malzemeylede yapabiliyorsunuz. Ben kıymalı yaptım. Gerisi size kalmış...

Malzemeler;
4,5 su bardağı un
30gr kadar yaş maya
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
3 yumurta

İç malzeme;
200 gr kıyma
1 büyük soğan
tuz, karabiber

Yapılışı;
Mayayı ılık suyla birlikte iyice eritelim şeker ve sıvıyağı ekledikten sonra tuz ve unuda karıştırıp yumuşak bir hamur elde edip yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar ayırıp oklavayla uzun bir biçimde açalım. Diğer tarafta kıymayı ve rendelenmiş soğanı karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandıralım. Yanlız kavurmadan çiğden koymamız gerekiyor. Açtığımız ince pide hamurunun ortasına malzemeyi koyup kenarlarından kıvıralım. Pidelerin iç kısmına karıştırdımız 3 yumurtadan kaşık yardımıyla paylaştırıp önceden ısıtılmış fırında pişirip sıcak servise sunuyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

13 Mart 2007 Salı

TAHİNLİ ÇÖREK


Denedim ve tadınada bayıldım. Eşimin iş arkadaşı normalde tahini hiç sevmezmiş bu çöreği yiyince artık tahin fobisinin ortadan kalktığnı söyledi yani anlayacağınız enfes bişey tavsiye ederim.

Malzemeler;
4 bardak un
1 paket yaş maya
1 bardak ılık süt
1 fincan zeytinyağı
1 çorba kaşığı tozşeker
bir çimdik tuz




İç Malzeme ;
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
isterseniz ceviz (ben koymadım)

Yapılışı;
Mayayı ılık sütle eritiyoruz. Unun ortasını açıp bu karışımı zeytinyağı ve şekeri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur sert olursa biraz su ilave edebilirsiniz. İyice yoğurduktan sonra mayalanmaya bırakın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp oklava yardımıyla açıp tahin ve pudra şekeri ve sıvı yağdan oluşan sosu üzerine sürüp gül böreği şekli verip üzerini biraz yağlayıp susamla süsleyelim önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

12 Mart 2007 Pazartesi

KIYMALI KREP


Merhabalar,
Bu tarifi mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Harika bir tat tıpkı lazanya ya benziyor. Ben lazanyayı çok sevdiğim için bu tada da hayranım. Hem yapımı çok kolay hemde çok lezziz. Kolay gelsin :)

Malzemeler;
2 yumurta
2 su bardağı süt
boza kıvamına gelecek kadar yeterince un

İç malzemeler;
200 gr kıyma
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydonoz
Tuz, karabiber
üzeri içinse tel peynir ve tereyağ

Yapılışı;
Yumurtayı, sütü ve unu iyice karıştıralım. Tavayı çok az yağlayıp bir kepçe akıtıp altını ve üstünü pişirip bitene kadar işleme devam edelim. Soğanı kavurup arkasından kıymayı ekleyelim kavurmaya devam ederken salçayı koyalım. Sırasıyla maydonoz ve tuz, karabiberle tatlandıralım.
Yağlamış olduğumuz yuvarlak ısıya dayanıklı fırın kabına birinci krebi koyup kıymalı karışımdan üzerine ekleyelim sırasıyla bir krep ve kıyma olmak üzere bitene kadar devam edelim. Üzerine bir kaç parça tereyağ atıp tel peynirle süsleyerek peynir eriyene kadar fırında bekletelim. Sıcak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

10 Mart 2007 Cumartesi

RULO PATATES SALATASI





Malzemeler;
3 büyük boy patates
1 küçük kavanoz garnitür
3-4 adet küçük kornişon salatalık turşusu
2 dilim uzun uzun kesilmiş salam (jülyen usulü)
1 kaseden fazla süzme yoğurt
Yarım su bardağı mayonez
Yarım demet dereotu
Karabiber, tuz
3-4 diş sarımsak
Kimyon
İstediğiniz kadar sarımsak

Yapılışı;
Patatesleri güzelce haşlayıp ezip tuz, karabiber ve kimyonla birlikte tatlandıralım. Ezdiğimiz patatesi streç film'e büyük bir dikdörtgen şeklinde elimizle bastırarak yayalım. Diğer tarafta süzme yoğurt, mayonez, sarımsak ve dereotundan oluşan sosun bir kısmını içine yayıp korişon turşularını ve uzun uzun kesilmiş salamları da iç kısmın üstüne yayalım ardından garnitürüde ekleyip streç film yardımıyla rulo haline getirelim. Kalan süzme yoğurtlu karışımla rulonun üzerini kaplayalım. Garnitürde kalan bezelyelerle ve dereotuyla üzerini süsleyelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

5 Mart 2007 Pazartesi

TAVUKLU BÖREK

Değişik bir börek çeşidi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Herkese kolay gelsin...

Malzemeler;
1 kilo yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağından biraz daha az sıvı yağ
2 adet tavuk butu
1 küçük kavonoz garnitür (patates, bezelye, havuç tan oluşuyor)
2 tatlı kaşığı kekik
Süslemek için susam ve çörek otu.

Yapılışı;
Öncelikle tavuk butlarını güzelce haşlayalım. Daha sonra didiklediğimiz tavukları biraz sıvıyağ da kavurup garnitürle biraz daha pişirelim. Karabiber, tuz ve kekikle tatlandırıp altını kapatalım.
Tepsimizi güzelce yağlayalım. 2 yumurta, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı yoğurt ve sıvıyağdan oluşan sosumuzu iyice çırpalım. Bildiğimiz gibi yufkayı tepsiye yayalım sosu üzerine yayıp ikinci yufkayıda üzerine serelim sırayla bu işlemi yaparken orta kısma hazırladığımız tavuklu harcı koyup yufkalar bitene kadar işleme devam edelim. Kalan sosuda en üzerine döküp dilim dilim keselim. Çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

3 Mart 2007 Cumartesi

TERBİYELİ ETLİ KEREVİZ




Çok severek yediğimiz hem çorba hemde sebze yemeği olarak tüketebileceğiniz besleyici değeri çok yüksek bir yemek çeşidi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim canlarım...

Malzemeler;
250 gr haşlamalık et
1 büyük kereviz
2 adet patates
1 soğan
1 yumurta sarısı
1 limon
1 litre sıcak su

Yapılışı;
Eti yumuşayıncaya kadar iyice pişirelim. Ardından yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Kabuklarını soyup kuşbaşı doğradığımız ve limonlu suda beklettiğimiz kerevizleride soğanlı etli karışama ilave edelim. Ardından patatesleri de kuşbaşı doğrayıp kerevizlere katalım. Sıcak su ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım. Diğer tarafta kerevizler yumuşayınca 1 yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice çırpıp kerevizin suyundanda yumurtanın içine koyup alıştıra alıştıra tencereye döküp bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Mart 2007 Cuma

BİTTER ÇİKOLATALI HALKA PASTA


Öncelikle sayfamı beğendiğiniz ve yorumlarınızla beni yanlız bırakmadığınız için sizlere çok ama çok teşekkür ederim. Tüm arkadaşlarımı canı gönülden sevgiler gönderiyorum. Gün geçtikçe sayfamda daha farklı değişikliklerle sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim...
Bu tarifimde yapımı çok kolay yemesi ise olay bir pasta türü :))

Kek İçin Malzemeler;
3 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un

Üzeri için
1 paket bitter çikolata
1 kahve fincanı süt
isterseniz damla çikolata ya da muzla süsleyebilirsiniz
En üstünede fındık

Keki ıslatmak için;
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı;
Önce keki yapalım yumurta ve şekeri iyice mikserde çırpıp krema haline getirelim arkasından unu da ekleyip yağlanmış ufak kek kalıbında 170 derecede yaklaşık 40 dk kadar pişirelim
Diğer tarafta keki ıslatmak için 1 su bardağı su ve 1 su bardağı toz şekeri kaynatıp sıcakken fırından çıkan kekin üzerine dökelim. Tencereye koymuş olduğumuz sıcaksuyun üzerine ısıya dayanıklı bir kap koyalım bitter çikolatayı ve 1 kahve fincanı sütü ekleyip birlikte erimesini sağlayalım. Muzları dilimleyip kekin üzerine dizip eriyen çikolayı üzerine gezdirelim. Fındıkla süsleyelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

28 Mart 2007 Çarşamba

ÇİLEK JÖLELİ KUP

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:07 1 yorum

Merhaba arkadaşlarrrrr bu aralar herkesten biraz uzak kaldım. Yoğun ve koşturmacalı günler geçiriyorum uğrayamadığım arkadaşlarım olduysa lütfen kusura bakmasınlar uğrayamasamda her zaman aklımdasınız. Tarifimizse jöleli kup görünüş olarak çok renkli.Özellikle çocukların severek yiyeceği bir tatlı çeşidi birde üzerine pufff koyunca çocuklar teslim bayrağını gösteriyorlar :))...

Malzemeler;
1 paket çilekli jöle
1paket yulaflı bisküvi
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
10 adet çilek

Yapılışı;
Bisküviyi rondoda ince bir şekilde çekelim. Ardından çilekleri, yoğurdu, pudra şejkerini de ekleyip tekrar rondadan geçirelim. Diğer tarafta bir pket jöleyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp kup bardağının alt kısmına biraz koyup özerine bisküvili karışımı koyup en üstünede tekrar jöleden ekleyip istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben eti pufffff la süsledim. Jöle donduktan sonra servise sunun.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

27 Mart 2007 Salı

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:44 0 yorum

Bu aralar bu çörek işine bayağı el atmış durumdayım sonuç her zaman çok güzel oluyor. (bu arada benden değil tariflerin güzelliğinden kaynaklanıyor :)) Bu durumdan dolayı biraz kilo alıyoruz ama ne yapalım toplam bir ayda sıkı bir diyetle hepsini veririm diye umut edip yemeye devam ediyorum :)) Bu da geçen gün portakal ağacından görüp denediğim bir tarif çok güzel bir tat. Denemenizi herzamanki gibi tavsiye ederim. Artık pastanelerden alışverişi oldukça aza indirgedim. Malumunuz hijyen olayı! Bu tür şeyleri evdede rahatlıkla yapabiliriz. Gelsin pastalar kekler......

Malzemeler;
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaklaşık 42 gr yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
un
üzeri için yumurta sarısı
1 su bardağı haşhaş
yarım çaybardağı sıvıyağ

Yapılışı;
Ilık sütün içinde mayayı iyice eritelim sırasıyla toz şekeri tuzu sıvıyağı ve aldığı kadar unuda ekleyip yumuşak bir hamur halini aldıktan sonra 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
hamuru 4 parçaya bölün yuvarlak açın içine haşhaşları koymadan gül böreği şekli verdikten sonra tekrar açın bu işlemi iki kere yapabilirsiniz (maksat hamurun tel tel olmasını sağlamak) en son olarak açtığımız hamurun kenar kısmına yarım çay baradağı sıvıyağın içinde ezdiğimiz haşhaşı yayıp yine gül böreği şekli veriyoruz üzerini yumurta sarısı ve haşhaşla süsleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

26 Mart 2007 Pazartesi

ETLİ PİLAV

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:28 0 yorum

Yine bayılarak sonrada ayılarak yediğimiz bir yemek türü işte karşınızda ETLİİİİİİ PİLAAAVVVVV!!! oturun doya doya hüpletin yanında birde ayran daha ne olsun insan daha ne ister dimi ama işte tarifi...

Et Malzemeleri;
Yarım kilo dana kuşbaşı (isterseniz kuzu da olabilir)
top karabiber, tuz, kekik

Pilav İçin Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su
tuz.

Yapılışı;
Öncelikle eti yıkadıktan sonra tencereye koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim eğer suyunu çekerse çok az kaynar su ilave edebilirsiniz. İyice helva halini alana kadar iyice pişirelim. Piştikten sonra çok az sıvıyağ tuz, kekik ve top karabiberle tatlandırıp altını kapatalım. Pilava gelelim iki yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincide içine ekleyip tuzla tatlandırıp güzelce kavuralım ardından kaynamış olan 3,5 su bardağı suyuda ekleyip önce yüksek ateşte daha sonra orta ateşte en sonunda da çok kısık ateşte demlenmeye bırakalım et ile birlikte servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

KIYMALI KIR PİDESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:01 0 yorum



Arkadaşlar merhabaaa....
Bu aralar bloğumu pek fazla güncelleyemedim. Biraz yoğun günler geçiriyorum ama sizleri çok özledim. İnanın aklım hep sizde ama bir türlü işlerimden zaman bulup ziyaretlerinize fazla gelemedim neyse bu hafta telafi ederim inşallah....
Gelelim tarifimize geçen gün OKTAYUSTA'NIN yeşil elma programında görüp hemen denediğim tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır böyle bir tarif arıyordum nihayet buldum. Daha önce yayınladığım karadeniz pidesinden biraz daha farklı bir tarif yumuşacık oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim....

Hamur Malzemeleri;
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
Yeterince un

İç harcı;
1 adet büyük soğan
200 gr kıyma
tuz, karabiber

Yapılışı;
Önce mayayı ılık sütün içinde eritip sırasıyla tüm malzemeleri karıştıp yumuşak bir hamur haline getirip yaklaşık yarım saat kadar kabarması için bekletelim. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla kavuralım tuz ve karabiberle tatlandıralım soğumaya bırakalım. Kabarmış olan hamurlardan mandalina büyüklüğünde koparıp oklavayla uzun bir şekilde verene kadar açalım. İç malzemeden ortasına koyup her iki tarafını iyice kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan pidelere isterseniz tereyağ yada halis zeytinyağı sürerek servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

23 Mart 2007 Cuma

ŞEKERPARE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:31 0 yorum
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra merhaba. Bundan yaklaşık iki sene önce bu şeker tarifini buldum ve her zaman yaparım. Şu ana kadar denediğim şekerparelerden farklı ve ölçüleri tam denemenizi tavsiye ederim....

Malzemeler;
1 paket margarin (Yada yarım paket margarin yarım paket tereyağ daha güzel oluyor.)
2 yumurta birinin sarısı üzerine sürülecek
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
Vanilya, kabartma tozu, aldığı kadar un
Şerbet için 5 bardak su 5 bardak şeker

Yapılışı;
Tereyağı ve margarini oda sıcaklığında bekletip pudra şekeri ve yumurta ile( yumurtanın birisinin akı diğerinin tamamı) birlikte krem halini alana kadar iyice özleştirip karıştıralım. Daha sonra sırayla diğer malzemeleri de katıp aldığı kadar unu da ekleyip yoğuralım. Yağlanmış fırın tepsisine yuvarlak olarak dizip fındık veya fıstıkla süsleyelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirelim. Diğer tarafta kaynatıp soğuttuğumuz beş bardak şeker beş bardak sudan oluşan şerbeti de fırından çıkan şekerparelerin üzerine döküp şerbeti çekmesini bekleyip soğuk olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

16 Mart 2007 Cuma

KABAK OGRETEN

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:27 0 yorum

Kilo alıyorum yediklerim sürekli bana yarıyor diyorsanız işte size hafif mi hafif lezziz mi lezziz bir yemek. Biz çok severek yiyoruz umarım sizlerde beğenirsiniz. Pişmeden yayınladım nedeni ise pişer pişmez hepsini yedik fırsatım olmadı. En üst kısmına kaşarda koyabilirsiniz ama ben kalori bakımından fazlalaşmasın diye koymadım böylede çok güzel oldu. İşte tarifi...

Malzemeler;
3 adet dolmalık kabak
200 gr beyaz peynir
Yarım demet dereotu
Tuz , kırmızı pul biber

Yapılışı;
Kabakları soyduktan sonra bütün olarak bir miktar suyun içine bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek çok fazla yumuşamayacak şekilde haşlayalım. Soğuduktan sonra kabakları uzunlamasına ortadan ikiye bölüp bir tatlı kaşığı yardımıyla ortasındaki çekirdekleri çıkarıp kayık şekline getirelim. Diğer tarafta beyaz peyniri ve dereotunu ezerek karıştıralım. Kayığın içine doldurup üzerini pul biberle süsleyelim peynir eriyinceye kadar fırında bekletelim. Sıcak olarak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

14 Mart 2007 Çarşamba

KIYMALI KARADENİZ PİDESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 00:26 0 yorum
Karadenizli olmam dolayısıyla yine bize özel bir pide çeşidi çıtır çıtır oluyor. İstediğiniz iç malzemeylede yapabiliyorsunuz. Ben kıymalı yaptım. Gerisi size kalmış...

Malzemeler;
4,5 su bardağı un
30gr kadar yaş maya
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
3 yumurta

İç malzeme;
200 gr kıyma
1 büyük soğan
tuz, karabiber

Yapılışı;
Mayayı ılık suyla birlikte iyice eritelim şeker ve sıvıyağı ekledikten sonra tuz ve unuda karıştırıp yumuşak bir hamur elde edip yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar ayırıp oklavayla uzun bir biçimde açalım. Diğer tarafta kıymayı ve rendelenmiş soğanı karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandıralım. Yanlız kavurmadan çiğden koymamız gerekiyor. Açtığımız ince pide hamurunun ortasına malzemeyi koyup kenarlarından kıvıralım. Pidelerin iç kısmına karıştırdımız 3 yumurtadan kaşık yardımıyla paylaştırıp önceden ısıtılmış fırında pişirip sıcak servise sunuyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

13 Mart 2007 Salı

TAHİNLİ ÇÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 00:31 0 yorum

Denedim ve tadınada bayıldım. Eşimin iş arkadaşı normalde tahini hiç sevmezmiş bu çöreği yiyince artık tahin fobisinin ortadan kalktığnı söyledi yani anlayacağınız enfes bişey tavsiye ederim.

Malzemeler;
4 bardak un
1 paket yaş maya
1 bardak ılık süt
1 fincan zeytinyağı
1 çorba kaşığı tozşeker
bir çimdik tuz




İç Malzeme ;
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
isterseniz ceviz (ben koymadım)

Yapılışı;
Mayayı ılık sütle eritiyoruz. Unun ortasını açıp bu karışımı zeytinyağı ve şekeri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur sert olursa biraz su ilave edebilirsiniz. İyice yoğurduktan sonra mayalanmaya bırakın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp oklava yardımıyla açıp tahin ve pudra şekeri ve sıvı yağdan oluşan sosu üzerine sürüp gül böreği şekli verip üzerini biraz yağlayıp susamla süsleyelim önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

12 Mart 2007 Pazartesi

KIYMALI KREP

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:40 0 yorum

Merhabalar,
Bu tarifi mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Harika bir tat tıpkı lazanya ya benziyor. Ben lazanyayı çok sevdiğim için bu tada da hayranım. Hem yapımı çok kolay hemde çok lezziz. Kolay gelsin :)

Malzemeler;
2 yumurta
2 su bardağı süt
boza kıvamına gelecek kadar yeterince un

İç malzemeler;
200 gr kıyma
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydonoz
Tuz, karabiber
üzeri içinse tel peynir ve tereyağ

Yapılışı;
Yumurtayı, sütü ve unu iyice karıştıralım. Tavayı çok az yağlayıp bir kepçe akıtıp altını ve üstünü pişirip bitene kadar işleme devam edelim. Soğanı kavurup arkasından kıymayı ekleyelim kavurmaya devam ederken salçayı koyalım. Sırasıyla maydonoz ve tuz, karabiberle tatlandıralım.
Yağlamış olduğumuz yuvarlak ısıya dayanıklı fırın kabına birinci krebi koyup kıymalı karışımdan üzerine ekleyelim sırasıyla bir krep ve kıyma olmak üzere bitene kadar devam edelim. Üzerine bir kaç parça tereyağ atıp tel peynirle süsleyerek peynir eriyene kadar fırında bekletelim. Sıcak servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

10 Mart 2007 Cumartesi

RULO PATATES SALATASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:34 0 yorum




Malzemeler;
3 büyük boy patates
1 küçük kavanoz garnitür
3-4 adet küçük kornişon salatalık turşusu
2 dilim uzun uzun kesilmiş salam (jülyen usulü)
1 kaseden fazla süzme yoğurt
Yarım su bardağı mayonez
Yarım demet dereotu
Karabiber, tuz
3-4 diş sarımsak
Kimyon
İstediğiniz kadar sarımsak

Yapılışı;
Patatesleri güzelce haşlayıp ezip tuz, karabiber ve kimyonla birlikte tatlandıralım. Ezdiğimiz patatesi streç film'e büyük bir dikdörtgen şeklinde elimizle bastırarak yayalım. Diğer tarafta süzme yoğurt, mayonez, sarımsak ve dereotundan oluşan sosun bir kısmını içine yayıp korişon turşularını ve uzun uzun kesilmiş salamları da iç kısmın üstüne yayalım ardından garnitürüde ekleyip streç film yardımıyla rulo haline getirelim. Kalan süzme yoğurtlu karışımla rulonun üzerini kaplayalım. Garnitürde kalan bezelyelerle ve dereotuyla üzerini süsleyelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

5 Mart 2007 Pazartesi

TAVUKLU BÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 17:05 0 yorum
Değişik bir börek çeşidi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Herkese kolay gelsin...

Malzemeler;
1 kilo yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağından biraz daha az sıvı yağ
2 adet tavuk butu
1 küçük kavonoz garnitür (patates, bezelye, havuç tan oluşuyor)
2 tatlı kaşığı kekik
Süslemek için susam ve çörek otu.

Yapılışı;
Öncelikle tavuk butlarını güzelce haşlayalım. Daha sonra didiklediğimiz tavukları biraz sıvıyağ da kavurup garnitürle biraz daha pişirelim. Karabiber, tuz ve kekikle tatlandırıp altını kapatalım.
Tepsimizi güzelce yağlayalım. 2 yumurta, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı yoğurt ve sıvıyağdan oluşan sosumuzu iyice çırpalım. Bildiğimiz gibi yufkayı tepsiye yayalım sosu üzerine yayıp ikinci yufkayıda üzerine serelim sırayla bu işlemi yaparken orta kısma hazırladığımız tavuklu harcı koyup yufkalar bitene kadar işleme devam edelim. Kalan sosuda en üzerine döküp dilim dilim keselim. Çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

3 Mart 2007 Cumartesi

TERBİYELİ ETLİ KEREVİZ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 15:44 1 yorum



Çok severek yediğimiz hem çorba hemde sebze yemeği olarak tüketebileceğiniz besleyici değeri çok yüksek bir yemek çeşidi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim canlarım...

Malzemeler;
250 gr haşlamalık et
1 büyük kereviz
2 adet patates
1 soğan
1 yumurta sarısı
1 limon
1 litre sıcak su

Yapılışı;
Eti yumuşayıncaya kadar iyice pişirelim. Ardından yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Kabuklarını soyup kuşbaşı doğradığımız ve limonlu suda beklettiğimiz kerevizleride soğanlı etli karışama ilave edelim. Ardından patatesleri de kuşbaşı doğrayıp kerevizlere katalım. Sıcak su ve tuzu ekleyip pişmeye bırakalım. Diğer tarafta kerevizler yumuşayınca 1 yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice çırpıp kerevizin suyundanda yumurtanın içine koyup alıştıra alıştıra tencereye döküp bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Mart 2007 Cuma

BİTTER ÇİKOLATALI HALKA PASTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:11 0 yorum

Öncelikle sayfamı beğendiğiniz ve yorumlarınızla beni yanlız bırakmadığınız için sizlere çok ama çok teşekkür ederim. Tüm arkadaşlarımı canı gönülden sevgiler gönderiyorum. Gün geçtikçe sayfamda daha farklı değişikliklerle sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim...
Bu tarifimde yapımı çok kolay yemesi ise olay bir pasta türü :))

Kek İçin Malzemeler;
3 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un

Üzeri için
1 paket bitter çikolata
1 kahve fincanı süt
isterseniz damla çikolata ya da muzla süsleyebilirsiniz
En üstünede fındık

Keki ıslatmak için;
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı;
Önce keki yapalım yumurta ve şekeri iyice mikserde çırpıp krema haline getirelim arkasından unu da ekleyip yağlanmış ufak kek kalıbında 170 derecede yaklaşık 40 dk kadar pişirelim
Diğer tarafta keki ıslatmak için 1 su bardağı su ve 1 su bardağı toz şekeri kaynatıp sıcakken fırından çıkan kekin üzerine dökelim. Tencereye koymuş olduğumuz sıcaksuyun üzerine ısıya dayanıklı bir kap koyalım bitter çikolatayı ve 1 kahve fincanı sütü ekleyip birlikte erimesini sağlayalım. Muzları dilimleyip kekin üzerine dizip eriyen çikolayı üzerine gezdirelim. Fındıkla süsleyelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...