28 Mart 2007 Çarşamba

ÇİLEK JÖLELİ KUP


Merhaba arkadaşlarrrrr bu aralar herkesten biraz uzak kaldım. Yoğun ve koşturmacalı günler geçiriyorum uğrayamadığım arkadaşlarım olduysa lütfen kusura bakmasınlar uğrayamasamda her zaman aklımdasınız. Tarifimizse jöleli kup görünüş olarak çok renkli.Özellikle çocukların severek yiyeceği bir tatlı çeşidi birde üzerine pufff koyunca çocuklar teslim bayrağını gösteriyorlar :))...

Malzemeler;
1 paket çilekli jöle
1paket yulaflı bisküvi
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
10 adet çilek

Yapılışı;
Bisküviyi rondoda ince bir şekilde çekelim. Ardından çilekleri, yoğurdu, pudra şejkerini de ekleyip tekrar rondadan geçirelim. Diğer tarafta bir pket jöleyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp kup bardağının alt kısmına biraz koyup özerine bisküvili karışımı koyup en üstünede tekrar jöleden ekleyip istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben eti pufffff la süsledim. Jöle donduktan sonra servise sunun.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 1-ÇORBALAR

http://porselendemlik.blogcu.com

http://selmahlc.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin ilk sahibesi KADININ MUTFAĞI olarak 10/5/2008 ile 10/06/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım ilk konumuz:ÇORBALAR



anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…

sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…

eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız

yapmanız gereken şey;

hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek

örnek:

isim:dutmaç çorbası

yöre adı:içanadolu/Çankırı yöresi

buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…

iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com

unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

yıldız dedi ki...

Merhabalar arkadaşım,
güzel davetin için çok teşekkür ederim emin ol zevkle katılacağım şimdiden sana kolay gelsin...
Sevgiler.....

28 Mart 2007 Çarşamba

ÇİLEK JÖLELİ KUP

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:07

Merhaba arkadaşlarrrrr bu aralar herkesten biraz uzak kaldım. Yoğun ve koşturmacalı günler geçiriyorum uğrayamadığım arkadaşlarım olduysa lütfen kusura bakmasınlar uğrayamasamda her zaman aklımdasınız. Tarifimizse jöleli kup görünüş olarak çok renkli.Özellikle çocukların severek yiyeceği bir tatlı çeşidi birde üzerine pufff koyunca çocuklar teslim bayrağını gösteriyorlar :))...

Malzemeler;
1 paket çilekli jöle
1paket yulaflı bisküvi
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
10 adet çilek

Yapılışı;
Bisküviyi rondoda ince bir şekilde çekelim. Ardından çilekleri, yoğurdu, pudra şejkerini de ekleyip tekrar rondadan geçirelim. Diğer tarafta bir pket jöleyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp kup bardağının alt kısmına biraz koyup özerine bisküvili karışımı koyup en üstünede tekrar jöleden ekleyip istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben eti pufffff la süsledim. Jöle donduktan sonra servise sunun.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 yorum on "ÇİLEK JÖLELİ KUP"

Adsız dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 1-ÇORBALAR

http://porselendemlik.blogcu.com

http://selmahlc.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin ilk sahibesi KADININ MUTFAĞI olarak 10/5/2008 ile 10/06/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım ilk konumuz:ÇORBALAR



anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…

sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…

eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız

yapmanız gereken şey;

hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek

örnek:

isim:dutmaç çorbası

yöre adı:içanadolu/Çankırı yöresi

buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…

iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com

unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

yıldız on 13 Mayıs 2008 07:25 dedi ki...

Merhabalar arkadaşım,
güzel davetin için çok teşekkür ederim emin ol zevkle katılacağım şimdiden sana kolay gelsin...
Sevgiler.....