27 Mart 2007 Salı

HAŞHAŞLI ÇÖREK


Bu aralar bu çörek işine bayağı el atmış durumdayım sonuç her zaman çok güzel oluyor. (bu arada benden değil tariflerin güzelliğinden kaynaklanıyor :)) Bu durumdan dolayı biraz kilo alıyoruz ama ne yapalım toplam bir ayda sıkı bir diyetle hepsini veririm diye umut edip yemeye devam ediyorum :)) Bu da geçen gün portakal ağacından görüp denediğim bir tarif çok güzel bir tat. Denemenizi herzamanki gibi tavsiye ederim. Artık pastanelerden alışverişi oldukça aza indirgedim. Malumunuz hijyen olayı! Bu tür şeyleri evdede rahatlıkla yapabiliriz. Gelsin pastalar kekler......

Malzemeler;
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaklaşık 42 gr yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
un
üzeri için yumurta sarısı
1 su bardağı haşhaş
yarım çaybardağı sıvıyağ

Yapılışı;
Ilık sütün içinde mayayı iyice eritelim sırasıyla toz şekeri tuzu sıvıyağı ve aldığı kadar unuda ekleyip yumuşak bir hamur halini aldıktan sonra 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
hamuru 4 parçaya bölün yuvarlak açın içine haşhaşları koymadan gül böreği şekli verdikten sonra tekrar açın bu işlemi iki kere yapabilirsiniz (maksat hamurun tel tel olmasını sağlamak) en son olarak açtığımız hamurun kenar kısmına yarım çay baradağı sıvıyağın içinde ezdiğimiz haşhaşı yayıp yine gül böreği şekli veriyoruz üzerini yumurta sarısı ve haşhaşla süsleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum:

27 Mart 2007 Salı

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:44

Bu aralar bu çörek işine bayağı el atmış durumdayım sonuç her zaman çok güzel oluyor. (bu arada benden değil tariflerin güzelliğinden kaynaklanıyor :)) Bu durumdan dolayı biraz kilo alıyoruz ama ne yapalım toplam bir ayda sıkı bir diyetle hepsini veririm diye umut edip yemeye devam ediyorum :)) Bu da geçen gün portakal ağacından görüp denediğim bir tarif çok güzel bir tat. Denemenizi herzamanki gibi tavsiye ederim. Artık pastanelerden alışverişi oldukça aza indirgedim. Malumunuz hijyen olayı! Bu tür şeyleri evdede rahatlıkla yapabiliriz. Gelsin pastalar kekler......

Malzemeler;
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaklaşık 42 gr yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
un
üzeri için yumurta sarısı
1 su bardağı haşhaş
yarım çaybardağı sıvıyağ

Yapılışı;
Ilık sütün içinde mayayı iyice eritelim sırasıyla toz şekeri tuzu sıvıyağı ve aldığı kadar unuda ekleyip yumuşak bir hamur halini aldıktan sonra 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
hamuru 4 parçaya bölün yuvarlak açın içine haşhaşları koymadan gül böreği şekli verdikten sonra tekrar açın bu işlemi iki kere yapabilirsiniz (maksat hamurun tel tel olmasını sağlamak) en son olarak açtığımız hamurun kenar kısmına yarım çay baradağı sıvıyağın içinde ezdiğimiz haşhaşı yayıp yine gül böreği şekli veriyoruz üzerini yumurta sarısı ve haşhaşla süsleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum on "HAŞHAŞLI ÇÖREK"