9 Mayıs 2011 Pazartesi

MİLFÖY PİZZA



Herkese Merhaba...

Artık havalar açsın diyorum. Tam mevsimi gelsin domatesin, salatalığın da doya doya yiyelim... mutfağa yansıyan güneşin ışığıyla birlikte bergomot kokulu çayımı yudumlayayım istiyorum... Ama olmuyor da olmuyor... Rüzgarla birlikte tam dışarı çıkalım diyoruz, hava bi açıp bir kapatıyor. Çocuğum bile ne yapacağını şaşırdı :))) Bizde evde oturup mutfak denemeleri yapıyoruz oğluşla... Bu manzaralar çıkıyor ortaya. Belki de iyi oluyor :)

Evet gelelim tarifimize daha doğrusu tarifime... Yine milföy denemelerimden birini daha sizlerle paylaşmak istedim. Bir önceki tarifimde havuz tatlıdan arta kalan milföyleri değerlendirip bu pizzayı yapıverdim. Havuz milföyleri yuvarlak kestiğim için bayağı bir hamur artmıştı. Ziyan olmasına gönlüm razı olmadı.


Bu arada sizlere bir haberim var. Yeni com uzantılı sitemde şu an yayında. Orayı da ziyaret ederseniz sevinirim. http://kurabiyegezegeni.com/ adresim'den de ağırlıklı olarak şeker hamurlu kurabiye, pasta tariflerime ulaşabilirsiniz. Ayrıca facebooktan da kurabiye gezegeni sayfasını beğenirseniz mutlu edersiniz beni... Sevgiler...


Malzemeler:

4-5 adet milföy
Bir avuç beyaz peynir
Sucuk
Sivri biber
Domates
Kekik

Yapılışı:
Ben artmış milföylerden yaptığım için hamurlar şekilsizdi. Hepsini toparlamak için yoğurdum bildiğimiz hamur topu haline getirip, oklava yardımıyla açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirdim. İlk olarak beyaz peyniri, ve diğer malzemeleri sırasıyla dizdim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip ılık servise sundum. Harika oldu.

Afiyet, Bal, Şeker olsun...

9 Mayıs 2011 Pazartesi

MİLFÖY PİZZA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:16 9 yorum


Herkese Merhaba...

Artık havalar açsın diyorum. Tam mevsimi gelsin domatesin, salatalığın da doya doya yiyelim... mutfağa yansıyan güneşin ışığıyla birlikte bergomot kokulu çayımı yudumlayayım istiyorum... Ama olmuyor da olmuyor... Rüzgarla birlikte tam dışarı çıkalım diyoruz, hava bi açıp bir kapatıyor. Çocuğum bile ne yapacağını şaşırdı :))) Bizde evde oturup mutfak denemeleri yapıyoruz oğluşla... Bu manzaralar çıkıyor ortaya. Belki de iyi oluyor :)

Evet gelelim tarifimize daha doğrusu tarifime... Yine milföy denemelerimden birini daha sizlerle paylaşmak istedim. Bir önceki tarifimde havuz tatlıdan arta kalan milföyleri değerlendirip bu pizzayı yapıverdim. Havuz milföyleri yuvarlak kestiğim için bayağı bir hamur artmıştı. Ziyan olmasına gönlüm razı olmadı.


Bu arada sizlere bir haberim var. Yeni com uzantılı sitemde şu an yayında. Orayı da ziyaret ederseniz sevinirim. http://kurabiyegezegeni.com/ adresim'den de ağırlıklı olarak şeker hamurlu kurabiye, pasta tariflerime ulaşabilirsiniz. Ayrıca facebooktan da kurabiye gezegeni sayfasını beğenirseniz mutlu edersiniz beni... Sevgiler...


Malzemeler:

4-5 adet milföy
Bir avuç beyaz peynir
Sucuk
Sivri biber
Domates
Kekik

Yapılışı:
Ben artmış milföylerden yaptığım için hamurlar şekilsizdi. Hepsini toparlamak için yoğurdum bildiğimiz hamur topu haline getirip, oklava yardımıyla açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirdim. İlk olarak beyaz peyniri, ve diğer malzemeleri sırasıyla dizdim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip ılık servise sundum. Harika oldu.

Afiyet, Bal, Şeker olsun...