24 Şubat 2011 Perşembe

KESTANE ŞEKERLEMESİ


Elimden gelse herşeyi evde yapıcam. Rüzgar olduğu için herşeyin doğalını yesin diyorum ama tabiki bünye'ye mutlaka katkılı şeyler giriyor. Buna engel olmamız imkansız. Özellikle çocukların yediği çikolatalar, şekerlemelerde mısır şurubu kullanılıyormuş. Mısır şurubu da sanırım GDO bakımından sakıncalı. Çikolata ve şekerlemeleri biz anne-babalar çocuklara vermesek te minikleri sevindirmek için çevremizdekiler bi şekilde yediriyorlar. Bana kalırsa hiç yedirmemek ama olmuyor işte. Olabildiğince doğal yesin miniklerimiz. Yesinler, büyüsünler, sağlıklı olsunlar... Benim prens kestaneyi çok sever. Bende şekerlemeli bişeyler yapmak istiyordum. Ortaya böyle bişey çıktı. Gelelim tarife. Yapımı çok çok kolay. Sadece kestanelerin kabuklarını soymak el oyalıyor. Onun dışında malzeme de çok az.

Malzemeler:

1 kilo haşlanmış kabukları soyulmuş kestane
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Üzeri için çikolata (çikolata bu işin süs kısmı olduğu için mecburen kullandım)

Yapılışı:

1- Öncelikle haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestaneleri blendır veya rondo yardımıyla iyice pürüzsüz bir hal alana kadar eziyoruz.

2-Başka bir tencerede suyu şekerle birlikte kaynatıyoruz. Kestaneleri de bir tencereye alıyoruz. Şekerli şerbetle buluşturup kısık ateşte tıpkı helvanın  suyunu çektirir gibi karıştıra karıştıra suyunun çekmesini bekliyoruz.

3-Soğuduktan sonra elimizle istediğimiz şekli verip, benmari usülü erittiğimiz çikolatay batırıp servis yapıyoruz. Minikleriniz bayılacak.

Afiyet, Bal, Şeker, Olsun...

24 Şubat 2011 Perşembe

KESTANE ŞEKERLEMESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 00:59 7 yorum

Elimden gelse herşeyi evde yapıcam. Rüzgar olduğu için herşeyin doğalını yesin diyorum ama tabiki bünye'ye mutlaka katkılı şeyler giriyor. Buna engel olmamız imkansız. Özellikle çocukların yediği çikolatalar, şekerlemelerde mısır şurubu kullanılıyormuş. Mısır şurubu da sanırım GDO bakımından sakıncalı. Çikolata ve şekerlemeleri biz anne-babalar çocuklara vermesek te minikleri sevindirmek için çevremizdekiler bi şekilde yediriyorlar. Bana kalırsa hiç yedirmemek ama olmuyor işte. Olabildiğince doğal yesin miniklerimiz. Yesinler, büyüsünler, sağlıklı olsunlar... Benim prens kestaneyi çok sever. Bende şekerlemeli bişeyler yapmak istiyordum. Ortaya böyle bişey çıktı. Gelelim tarife. Yapımı çok çok kolay. Sadece kestanelerin kabuklarını soymak el oyalıyor. Onun dışında malzeme de çok az.

Malzemeler:

1 kilo haşlanmış kabukları soyulmuş kestane
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Üzeri için çikolata (çikolata bu işin süs kısmı olduğu için mecburen kullandım)

Yapılışı:

1- Öncelikle haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestaneleri blendır veya rondo yardımıyla iyice pürüzsüz bir hal alana kadar eziyoruz.

2-Başka bir tencerede suyu şekerle birlikte kaynatıyoruz. Kestaneleri de bir tencereye alıyoruz. Şekerli şerbetle buluşturup kısık ateşte tıpkı helvanın  suyunu çektirir gibi karıştıra karıştıra suyunun çekmesini bekliyoruz.

3-Soğuduktan sonra elimizle istediğimiz şekli verip, benmari usülü erittiğimiz çikolatay batırıp servis yapıyoruz. Minikleriniz bayılacak.

Afiyet, Bal, Şeker, Olsun...