24 Şubat 2011 Perşembe

KESTANE ŞEKERLEMESİ


Elimden gelse herşeyi evde yapıcam. Rüzgar olduğu için herşeyin doğalını yesin diyorum ama tabiki bünye'ye mutlaka katkılı şeyler giriyor. Buna engel olmamız imkansız. Özellikle çocukların yediği çikolatalar, şekerlemelerde mısır şurubu kullanılıyormuş. Mısır şurubu da sanırım GDO bakımından sakıncalı. Çikolata ve şekerlemeleri biz anne-babalar çocuklara vermesek te minikleri sevindirmek için çevremizdekiler bi şekilde yediriyorlar. Bana kalırsa hiç yedirmemek ama olmuyor işte. Olabildiğince doğal yesin miniklerimiz. Yesinler, büyüsünler, sağlıklı olsunlar... Benim prens kestaneyi çok sever. Bende şekerlemeli bişeyler yapmak istiyordum. Ortaya böyle bişey çıktı. Gelelim tarife. Yapımı çok çok kolay. Sadece kestanelerin kabuklarını soymak el oyalıyor. Onun dışında malzeme de çok az.

Malzemeler:

1 kilo haşlanmış kabukları soyulmuş kestane
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Üzeri için çikolata (çikolata bu işin süs kısmı olduğu için mecburen kullandım)

Yapılışı:

1- Öncelikle haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestaneleri blendır veya rondo yardımıyla iyice pürüzsüz bir hal alana kadar eziyoruz.

2-Başka bir tencerede suyu şekerle birlikte kaynatıyoruz. Kestaneleri de bir tencereye alıyoruz. Şekerli şerbetle buluşturup kısık ateşte tıpkı helvanın  suyunu çektirir gibi karıştıra karıştıra suyunun çekmesini bekliyoruz.

3-Soğuduktan sonra elimizle istediğimiz şekli verip, benmari usülü erittiğimiz çikolatay batırıp servis yapıyoruz. Minikleriniz bayılacak.

Afiyet, Bal, Şeker, Olsun...

7 yorum:

Öcal-mutfak-Esra dedi ki...

değişik bir tarif.evde yapılan herşeyi çok seviyorum.görüntü çok güzel,ellerinize sağlık.

MÜJDE dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş.

sevda dedi ki...

hiç denemedim ama çok güzel görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

Ekin Mutfagi by Elif dedi ki...

Ellerine saglik.
harika olmus.

mermer tezgah yemek tarifleri dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık güzel görünüyor özlemimcim
hayırlı cumalar
mutlu haftasonları sana

zeytintanesi dedi ki...

Çok severim, ağırlık havuç olmasından dolayı sağlıklı buluyorum. Ellerine sağlık canım...

24 Şubat 2011 Perşembe

KESTANE ŞEKERLEMESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 00:59

Elimden gelse herşeyi evde yapıcam. Rüzgar olduğu için herşeyin doğalını yesin diyorum ama tabiki bünye'ye mutlaka katkılı şeyler giriyor. Buna engel olmamız imkansız. Özellikle çocukların yediği çikolatalar, şekerlemelerde mısır şurubu kullanılıyormuş. Mısır şurubu da sanırım GDO bakımından sakıncalı. Çikolata ve şekerlemeleri biz anne-babalar çocuklara vermesek te minikleri sevindirmek için çevremizdekiler bi şekilde yediriyorlar. Bana kalırsa hiç yedirmemek ama olmuyor işte. Olabildiğince doğal yesin miniklerimiz. Yesinler, büyüsünler, sağlıklı olsunlar... Benim prens kestaneyi çok sever. Bende şekerlemeli bişeyler yapmak istiyordum. Ortaya böyle bişey çıktı. Gelelim tarife. Yapımı çok çok kolay. Sadece kestanelerin kabuklarını soymak el oyalıyor. Onun dışında malzeme de çok az.

Malzemeler:

1 kilo haşlanmış kabukları soyulmuş kestane
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Üzeri için çikolata (çikolata bu işin süs kısmı olduğu için mecburen kullandım)

Yapılışı:

1- Öncelikle haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestaneleri blendır veya rondo yardımıyla iyice pürüzsüz bir hal alana kadar eziyoruz.

2-Başka bir tencerede suyu şekerle birlikte kaynatıyoruz. Kestaneleri de bir tencereye alıyoruz. Şekerli şerbetle buluşturup kısık ateşte tıpkı helvanın  suyunu çektirir gibi karıştıra karıştıra suyunun çekmesini bekliyoruz.

3-Soğuduktan sonra elimizle istediğimiz şekli verip, benmari usülü erittiğimiz çikolatay batırıp servis yapıyoruz. Minikleriniz bayılacak.

Afiyet, Bal, Şeker, Olsun...

7 yorum on "KESTANE ŞEKERLEMESİ"

Öcal-mutfak-Esra on 24 Şubat 2011 01:32 dedi ki...

değişik bir tarif.evde yapılan herşeyi çok seviyorum.görüntü çok güzel,ellerinize sağlık.

MÜJDE on 24 Şubat 2011 01:36 dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş.

sevda on 24 Şubat 2011 02:57 dedi ki...

hiç denemedim ama çok güzel görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

Ekin Mutfagi by Elif on 24 Şubat 2011 04:57 dedi ki...

Ellerine saglik.
harika olmus.

mermer tezgah yemek tarifleri on 24 Şubat 2011 08:50 dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

sarımutfak-hande on 25 Şubat 2011 01:55 dedi ki...

ellerine sağlık güzel görünüyor özlemimcim
hayırlı cumalar
mutlu haftasonları sana

zeytintanesi on 18 Mart 2011 13:31 dedi ki...

Çok severim, ağırlık havuç olmasından dolayı sağlıklı buluyorum. Ellerine sağlık canım...