23 Şubat 2011 Çarşamba

HAŞHAŞLI REVANİ



Tariflerimize kaldığımız yerden devam etmek istiyorum. Geçenlerde revani tarifi ararken nette Oktay Usta'nın tarifine rastladım. Daha sonra gördüm ki yine tariflerini zevkle takip ettiğim ufukmutfakta arkadaşım da yapmış. Sunum olarak oldukça zengin görünümlü bir tatlı. İçindeki haş haş ta revani ye farklı bir hava veriyor. Kremş şanti ve hindistan cevizi ise kar yağmış görüntüsü veriyor... Denemeye değer...


Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşhaş
1, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Süslemek İçin:
1 paket krem şanti
Hindistan cevizi
Kivi

Şerbet:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
1-Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla krem halini alana kadar çırpıyoruz. Sıvıyağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip mikserde çırpmaya devam ediyoruz. Mikseri kapattıktan sonra irmik ve haşhaşı katıp tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırıyoruz. Yağlanmış borcama döküp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

2- Diğer tarafta şerbeti kaynatıp soğumaya alıyoruz.

3- Pişen kekimize soğumuş olan şerbeti döküp, şerbeti çekmesi için bir kenara alıyoruz. Krem şanti ile süslememiz için tatlımızın iyice soğumuş olması gerekiyor.

3- Krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp, soğumuş olan revaninin üzerini kaplıyoruz. Hindistancevizi serpip kivi dilimleriyle süslüyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

23 Şubat 2011 Çarşamba

HAŞHAŞLI REVANİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 02:08 10 yorum


Tariflerimize kaldığımız yerden devam etmek istiyorum. Geçenlerde revani tarifi ararken nette Oktay Usta'nın tarifine rastladım. Daha sonra gördüm ki yine tariflerini zevkle takip ettiğim ufukmutfakta arkadaşım da yapmış. Sunum olarak oldukça zengin görünümlü bir tatlı. İçindeki haş haş ta revani ye farklı bir hava veriyor. Kremş şanti ve hindistan cevizi ise kar yağmış görüntüsü veriyor... Denemeye değer...


Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşhaş
1, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Süslemek İçin:
1 paket krem şanti
Hindistan cevizi
Kivi

Şerbet:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
1-Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla krem halini alana kadar çırpıyoruz. Sıvıyağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip mikserde çırpmaya devam ediyoruz. Mikseri kapattıktan sonra irmik ve haşhaşı katıp tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırıyoruz. Yağlanmış borcama döküp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

2- Diğer tarafta şerbeti kaynatıp soğumaya alıyoruz.

3- Pişen kekimize soğumuş olan şerbeti döküp, şerbeti çekmesi için bir kenara alıyoruz. Krem şanti ile süslememiz için tatlımızın iyice soğumuş olması gerekiyor.

3- Krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp, soğumuş olan revaninin üzerini kaplıyoruz. Hindistancevizi serpip kivi dilimleriyle süslüyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...