23 Şubat 2011 Çarşamba

HAŞHAŞLI REVANİ



Tariflerimize kaldığımız yerden devam etmek istiyorum. Geçenlerde revani tarifi ararken nette Oktay Usta'nın tarifine rastladım. Daha sonra gördüm ki yine tariflerini zevkle takip ettiğim ufukmutfakta arkadaşım da yapmış. Sunum olarak oldukça zengin görünümlü bir tatlı. İçindeki haş haş ta revani ye farklı bir hava veriyor. Kremş şanti ve hindistan cevizi ise kar yağmış görüntüsü veriyor... Denemeye değer...


Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşhaş
1, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Süslemek İçin:
1 paket krem şanti
Hindistan cevizi
Kivi

Şerbet:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
1-Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla krem halini alana kadar çırpıyoruz. Sıvıyağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip mikserde çırpmaya devam ediyoruz. Mikseri kapattıktan sonra irmik ve haşhaşı katıp tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırıyoruz. Yağlanmış borcama döküp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

2- Diğer tarafta şerbeti kaynatıp soğumaya alıyoruz.

3- Pişen kekimize soğumuş olan şerbeti döküp, şerbeti çekmesi için bir kenara alıyoruz. Krem şanti ile süslememiz için tatlımızın iyice soğumuş olması gerekiyor.

3- Krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp, soğumuş olan revaninin üzerini kaplıyoruz. Hindistancevizi serpip kivi dilimleriyle süslüyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

10 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Muhteşem olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Çok sevdiğim bir tatlı Özlemcim ellerine sağlık görüntüsüyle lezzetiyle 10 numara sevgiler canım

mine dedi ki...

aaa bize de geçen gün Leyla hanım getirmişti bayıldık hemen tarifini almıştım benden uzun yaşayacaksın görüntüsü ömrüme ömür kattı öte yandan : ) ellerine sağlık canım

BEREKET SOFRASI dedi ki...

Cok sevdigim bir tatli, ellerinize saglik. Hashas hem görüntü olarak hemde lezzet olarak her tarifte ayri oluyor

Eylem dedi ki...

eminim çok lezzetli olmuştur ellerine saglık.

mintininmutfağı dedi ki...

özlemcim bu lezzete bayılıyorum inan.ki sen de şahane yapmışsın hani.ellerin dert görmesin canım.sevgilerimle

sevda dedi ki...

şantisiz yapıyordum ama böyle daha güzel olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

eldivenlerim dedi ki...

çok severim, enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....

BOYALI ELLER dedi ki...

kesinlikle harika bir tatli annem yapar bolbol :)

humeyra dedi ki...

Revaniyle aram yoktur ama görüntü beni bile yoldan çıkardı, çok harika duruyor. Ellerine sağlık.

23 Şubat 2011 Çarşamba

HAŞHAŞLI REVANİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 02:08


Tariflerimize kaldığımız yerden devam etmek istiyorum. Geçenlerde revani tarifi ararken nette Oktay Usta'nın tarifine rastladım. Daha sonra gördüm ki yine tariflerini zevkle takip ettiğim ufukmutfakta arkadaşım da yapmış. Sunum olarak oldukça zengin görünümlü bir tatlı. İçindeki haş haş ta revani ye farklı bir hava veriyor. Kremş şanti ve hindistan cevizi ise kar yağmış görüntüsü veriyor... Denemeye değer...


Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşhaş
1, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Süslemek İçin:
1 paket krem şanti
Hindistan cevizi
Kivi

Şerbet:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
1-Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla krem halini alana kadar çırpıyoruz. Sıvıyağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip mikserde çırpmaya devam ediyoruz. Mikseri kapattıktan sonra irmik ve haşhaşı katıp tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırıyoruz. Yağlanmış borcama döküp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

2- Diğer tarafta şerbeti kaynatıp soğumaya alıyoruz.

3- Pişen kekimize soğumuş olan şerbeti döküp, şerbeti çekmesi için bir kenara alıyoruz. Krem şanti ile süslememiz için tatlımızın iyice soğumuş olması gerekiyor.

3- Krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp, soğumuş olan revaninin üzerini kaplıyoruz. Hindistancevizi serpip kivi dilimleriyle süslüyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

10 yorum on "HAŞHAŞLI REVANİ"

Fuat Gencal on 23 Şubat 2011 02:28 dedi ki...

Muhteşem olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

GÜL'ÜN MUTFAĞI on 23 Şubat 2011 03:03 dedi ki...

Çok sevdiğim bir tatlı Özlemcim ellerine sağlık görüntüsüyle lezzetiyle 10 numara sevgiler canım

mine on 23 Şubat 2011 03:26 dedi ki...

aaa bize de geçen gün Leyla hanım getirmişti bayıldık hemen tarifini almıştım benden uzun yaşayacaksın görüntüsü ömrüme ömür kattı öte yandan : ) ellerine sağlık canım

BEREKET SOFRASI on 23 Şubat 2011 03:49 dedi ki...

Cok sevdigim bir tatli, ellerinize saglik. Hashas hem görüntü olarak hemde lezzet olarak her tarifte ayri oluyor

Eylem on 23 Şubat 2011 04:39 dedi ki...

eminim çok lezzetli olmuştur ellerine saglık.

mintininmutfağı on 23 Şubat 2011 08:18 dedi ki...

özlemcim bu lezzete bayılıyorum inan.ki sen de şahane yapmışsın hani.ellerin dert görmesin canım.sevgilerimle

sevda on 23 Şubat 2011 08:36 dedi ki...

şantisiz yapıyordum ama böyle daha güzel olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

eldivenlerim on 23 Şubat 2011 08:46 dedi ki...

çok severim, enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....

BOYALI ELLER on 23 Şubat 2011 18:40 dedi ki...

kesinlikle harika bir tatli annem yapar bolbol :)

humeyra on 24 Şubat 2011 00:06 dedi ki...

Revaniyle aram yoktur ama görüntü beni bile yoldan çıkardı, çok harika duruyor. Ellerine sağlık.