31 Ocak 2011 Pazartesi

ÜZÜMLÜ BURMA ÇÖREK



Malzemeler;
500gr un
100 gr şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
100 gr margarin/tereyağı
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket yaş maya


İç Malzeme;
100 gr tereyağı
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kuru üzüm

Yapılışı:
Sütü hafif ısıtıyoruz. Derin bir kabın içerisine aktarıyoruz. 1 tatlı kaşığı şekeri, tuzu, eritilmiş tereyağını ve unu da en son koyduktan sonra iyice yoğurup bir saat kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüp 1 cm kalınlığında yuvarlak bir daire yapıyoruz. Büyük bir pasta tabağı kadar açabilirsiniz. İç kısmına eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla iyice sürdükten sonra 4 yemek kaşığı kuru üzümünü yayıyoruz. Elimizle hafif hamura saplanacak kadar üzümlere bastırıyoruz. Son olarakta vanilyayı üzümlerin üzerine serpiştirip kalan diğer hamuru da aynı büyüklükte bir daire olacak şekilde açıp altta ki hamurun üzerine yayıyoruz. İki tane üst üste olan yuvarlağı ortadan dörde bölüyoruz. Böldüğümüz her parçayı sigara böreği gibi DEĞİL de enlemesine olarak sekiz eşit parçaya bölüyoruz. Uzun şeritler halinde olacak. Elde ettiğimiz arası üzümlü şeritlerin her iki ucundan elimizle ayrı yönlere çevirerek kıvırıyoruz. İster iki ucunu kıvırdıktan sonra birleştirebilirsiniz. İsterseniz de ay çöreği gibi açık bırakabilirsiniz. 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servise sunabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

31 Ocak 2011 Pazartesi

ÜZÜMLÜ BURMA ÇÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 07:22 14 yorum


Malzemeler;
500gr un
100 gr şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
100 gr margarin/tereyağı
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket yaş maya


İç Malzeme;
100 gr tereyağı
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kuru üzüm

Yapılışı:
Sütü hafif ısıtıyoruz. Derin bir kabın içerisine aktarıyoruz. 1 tatlı kaşığı şekeri, tuzu, eritilmiş tereyağını ve unu da en son koyduktan sonra iyice yoğurup bir saat kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüp 1 cm kalınlığında yuvarlak bir daire yapıyoruz. Büyük bir pasta tabağı kadar açabilirsiniz. İç kısmına eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla iyice sürdükten sonra 4 yemek kaşığı kuru üzümünü yayıyoruz. Elimizle hafif hamura saplanacak kadar üzümlere bastırıyoruz. Son olarakta vanilyayı üzümlerin üzerine serpiştirip kalan diğer hamuru da aynı büyüklükte bir daire olacak şekilde açıp altta ki hamurun üzerine yayıyoruz. İki tane üst üste olan yuvarlağı ortadan dörde bölüyoruz. Böldüğümüz her parçayı sigara böreği gibi DEĞİL de enlemesine olarak sekiz eşit parçaya bölüyoruz. Uzun şeritler halinde olacak. Elde ettiğimiz arası üzümlü şeritlerin her iki ucundan elimizle ayrı yönlere çevirerek kıvırıyoruz. İster iki ucunu kıvırdıktan sonra birleştirebilirsiniz. İsterseniz de ay çöreği gibi açık bırakabilirsiniz. 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servise sunabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...