31 Ocak 2011 Pazartesi

ÜZÜMLÜ BURMA ÇÖREK



Malzemeler;
500gr un
100 gr şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
100 gr margarin/tereyağı
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket yaş maya


İç Malzeme;
100 gr tereyağı
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kuru üzüm

Yapılışı:
Sütü hafif ısıtıyoruz. Derin bir kabın içerisine aktarıyoruz. 1 tatlı kaşığı şekeri, tuzu, eritilmiş tereyağını ve unu da en son koyduktan sonra iyice yoğurup bir saat kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüp 1 cm kalınlığında yuvarlak bir daire yapıyoruz. Büyük bir pasta tabağı kadar açabilirsiniz. İç kısmına eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla iyice sürdükten sonra 4 yemek kaşığı kuru üzümünü yayıyoruz. Elimizle hafif hamura saplanacak kadar üzümlere bastırıyoruz. Son olarakta vanilyayı üzümlerin üzerine serpiştirip kalan diğer hamuru da aynı büyüklükte bir daire olacak şekilde açıp altta ki hamurun üzerine yayıyoruz. İki tane üst üste olan yuvarlağı ortadan dörde bölüyoruz. Böldüğümüz her parçayı sigara böreği gibi DEĞİL de enlemesine olarak sekiz eşit parçaya bölüyoruz. Uzun şeritler halinde olacak. Elde ettiğimiz arası üzümlü şeritlerin her iki ucundan elimizle ayrı yönlere çevirerek kıvırıyoruz. İster iki ucunu kıvırdıktan sonra birleştirebilirsiniz. İsterseniz de ay çöreği gibi açık bırakabilirsiniz. 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servise sunabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

15 yorum:

derya dedi ki...

Özlemcim mutlu haftalar harika bir
çörek olmuş ellerine sağlık sevgi
ler...

karamel mutfak dedi ki...

harika bir goruntu corek muhtesem gorunuyor ellerine saglik sevgiler.

Yeşim dedi ki...

Görüntü harika .Ellerinize sağlık.
sevgilerimle.

sevda dedi ki...

süper bir görüntü.ellerinize sağlık.sevgiler.

MUTFAKISTAN dedi ki...

HARIKA GORUNUYOR CANIM
AFIYET OLSUN
SEVGILER

çeşnici Handan dedi ki...

Harika olmuş görüntüsü de süper. Ellerine sağlık afiyetler olsun.

Seda Yazıcı dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım

YELDA dedi ki...

şu anda çayın yanına harika giderdi :) ellerinize sağlık

Eylem dedi ki...

ellerine saglık.

YEMEK VAKTİ dedi ki...

Canım çörek gerçekten nefis görünüyor.Eminim tadıda bir o kadar güzeldir.Ellerine sağlık

♥ Hasretli Lezzetler ♥ dedi ki...

özlemcim ellerine saglik nefiss görünüyor.. cici sevgiler

Gaye dedi ki...

tadı resimde göründüğü gibiyse muhteşem olmalı.. insanda o pudra şekerlerini yüzüne gözüne bulaştırarak yeme hissi uyandırdığı da bir gerçek. :P ellerine salık..

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

nefis...dayanılmaz bir görüntü...

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

nefis...dayanılmaz bir görüntü...

Seda Yazıcı dedi ki...

Özlemcim çok severim cheescake ellerine sağlık

31 Ocak 2011 Pazartesi

ÜZÜMLÜ BURMA ÇÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 07:22


Malzemeler;
500gr un
100 gr şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
100 gr margarin/tereyağı
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket yaş maya


İç Malzeme;
100 gr tereyağı
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kuru üzüm

Yapılışı:
Sütü hafif ısıtıyoruz. Derin bir kabın içerisine aktarıyoruz. 1 tatlı kaşığı şekeri, tuzu, eritilmiş tereyağını ve unu da en son koyduktan sonra iyice yoğurup bir saat kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüp 1 cm kalınlığında yuvarlak bir daire yapıyoruz. Büyük bir pasta tabağı kadar açabilirsiniz. İç kısmına eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla iyice sürdükten sonra 4 yemek kaşığı kuru üzümünü yayıyoruz. Elimizle hafif hamura saplanacak kadar üzümlere bastırıyoruz. Son olarakta vanilyayı üzümlerin üzerine serpiştirip kalan diğer hamuru da aynı büyüklükte bir daire olacak şekilde açıp altta ki hamurun üzerine yayıyoruz. İki tane üst üste olan yuvarlağı ortadan dörde bölüyoruz. Böldüğümüz her parçayı sigara böreği gibi DEĞİL de enlemesine olarak sekiz eşit parçaya bölüyoruz. Uzun şeritler halinde olacak. Elde ettiğimiz arası üzümlü şeritlerin her iki ucundan elimizle ayrı yönlere çevirerek kıvırıyoruz. İster iki ucunu kıvırdıktan sonra birleştirebilirsiniz. İsterseniz de ay çöreği gibi açık bırakabilirsiniz. 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servise sunabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

15 yorum on "ÜZÜMLÜ BURMA ÇÖREK"

derya on 31 Ocak 2011 07:24 dedi ki...

Özlemcim mutlu haftalar harika bir
çörek olmuş ellerine sağlık sevgi
ler...

karamel mutfak on 31 Ocak 2011 07:31 dedi ki...

harika bir goruntu corek muhtesem gorunuyor ellerine saglik sevgiler.

Yeşim on 31 Ocak 2011 07:33 dedi ki...

Görüntü harika .Ellerinize sağlık.
sevgilerimle.

sevda on 31 Ocak 2011 07:55 dedi ki...

süper bir görüntü.ellerinize sağlık.sevgiler.

MUTFAKISTAN on 31 Ocak 2011 08:01 dedi ki...

HARIKA GORUNUYOR CANIM
AFIYET OLSUN
SEVGILER

çeşnici Handan on 31 Ocak 2011 10:36 dedi ki...

Harika olmuş görüntüsü de süper. Ellerine sağlık afiyetler olsun.

Seda Yazıcı on 31 Ocak 2011 11:01 dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım

YELDA on 31 Ocak 2011 13:25 dedi ki...

şu anda çayın yanına harika giderdi :) ellerinize sağlık

Eylem on 31 Ocak 2011 23:10 dedi ki...

ellerine saglık.

YEMEK VAKTİ on 31 Ocak 2011 23:27 dedi ki...

Canım çörek gerçekten nefis görünüyor.Eminim tadıda bir o kadar güzeldir.Ellerine sağlık

♥ Hasretli Lezzetler ♥ on 8 Şubat 2011 09:01 dedi ki...

özlemcim ellerine saglik nefiss görünüyor.. cici sevgiler

Gaye on 10 Şubat 2011 08:18 dedi ki...

tadı resimde göründüğü gibiyse muhteşem olmalı.. insanda o pudra şekerlerini yüzüne gözüne bulaştırarak yeme hissi uyandırdığı da bir gerçek. :P ellerine salık..

SİHİRLİ OKLAVA on 15 Şubat 2011 05:59 dedi ki...

nefis...dayanılmaz bir görüntü...

SİHİRLİ OKLAVA on 15 Şubat 2011 05:59 dedi ki...

nefis...dayanılmaz bir görüntü...

Seda Yazıcı on 15 Şubat 2011 23:05 dedi ki...

Özlemcim çok severim cheescake ellerine sağlık