27 Ocak 2011 Perşembe

ÇİKOLATALI BİSKÜVİ


Tam bisküvi tadında. Kıvamı harika. Davetlerinizde atıştırmalık olarak kahvelerinize eşlik edecek muhteşem bir seçenek. Evde yapıldığı için miniklerinize gönül rahatlığıyla yedireceğiniz muhteşem bir bisküvi. Daha ne olsun. Yapmamanız için bir neden kalmıyor galiba :))) Tarif sevgili Burçin Birdane'den...

Malzemeler:
1 su bardağı un
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı süt

Üzeri için: Benmari usülü eritilmiş beyaz çikolata, ceviz


Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağını elimizle iyice yumuşatıyoruz. Sırasıyla un, pudra şekeri, kakao, pekmez ve sütü karıştırıp orta sertlikte bir hamur oluşturuyoruz. Önce kuru gelebilir hamur sonra süt te konulduğu için kendini yoğururken bir süre sonra topluyor. Merdane yardımıyla bir cm kalınlığında açıp dikdörtgen şeklinde kesiyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 10 dk kadır pişiriyoruz. Bisküvileri soğuttuktan sonra benmari usülü erttiğimiz çikolaya batırıp ceviz veya istediğiniz bir malzemeyle süslüyorsunuz. Tekrar soğutup servise sunuyorsunuz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

27 Ocak 2011 Perşembe

ÇİKOLATALI BİSKÜVİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:52 12 yorum

Tam bisküvi tadında. Kıvamı harika. Davetlerinizde atıştırmalık olarak kahvelerinize eşlik edecek muhteşem bir seçenek. Evde yapıldığı için miniklerinize gönül rahatlığıyla yedireceğiniz muhteşem bir bisküvi. Daha ne olsun. Yapmamanız için bir neden kalmıyor galiba :))) Tarif sevgili Burçin Birdane'den...

Malzemeler:
1 su bardağı un
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı süt

Üzeri için: Benmari usülü eritilmiş beyaz çikolata, ceviz


Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağını elimizle iyice yumuşatıyoruz. Sırasıyla un, pudra şekeri, kakao, pekmez ve sütü karıştırıp orta sertlikte bir hamur oluşturuyoruz. Önce kuru gelebilir hamur sonra süt te konulduğu için kendini yoğururken bir süre sonra topluyor. Merdane yardımıyla bir cm kalınlığında açıp dikdörtgen şeklinde kesiyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 10 dk kadır pişiriyoruz. Bisküvileri soğuttuktan sonra benmari usülü erttiğimiz çikolaya batırıp ceviz veya istediğiniz bir malzemeyle süslüyorsunuz. Tekrar soğutup servise sunuyorsunuz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...