26 Ocak 2011 Çarşamba

KUŞ YUVASI BÖREĞİ


Bu tarifi portakal ağacında görmüştüm. İç kısmını biraz kendi zevkime göre değiştirdim.Hanidir yapmak istiyordum. Bu gün anneme gelir gelmez hemen öğle çayına çok kısa zamanda yetiştirdim bu nefis börekleri. Hem çok kolay hemde görüntü olarak oldukça zengin. Ben görünüş itibariyle pizzaya da benzettim. Artık isim konusunda ne isterseniz deyin. Orjini kuş yuvası :)


Malzemeler:
2 tane yufka
3 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağından iki parmak eksik süt
1 çay bardağı sıvıyağ
süslemek için çörek otu




İç Malzemesi:
İsteğe göre beyaz/ kaşar peyniri (miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
Salam/Sosis/Sucuk size kalmış hangisini kullanmak isterseniz
İki adet çarliston biber
İki adet domates
İstenildiği kadar zeytin




Yapılışı:

Yufkaları orjinal tarifinde ortadan önce dörde sonra sekize bölmüş sevgili Hatice fakat ben porsiyonları biraz büyük olsun istedim. O nedenle yufkaları dörde bölüp yaptım. Dörde böldüğümüz yufkaları sos malzemesiyle ıslatıyoruz. Yufkanın geniş kısmından sigara böreği sarar gibi boş olarak sarıyoruz. Uca gelmeden yufkanın ortasında bu işlerim bırakıp iki uç kısmını daire şekline getirerek kıvırıyoruz altta kalan parçayı da saksının tabanı olarak dip kısma sıkıştırıyoruz. Böylece kuş yuvalarımız çanak şeklini almış oluyor. Daha sonra iç kısmına önce peynir, şarküteri malzemelerinden (sucuk, salam, sosis artık hangisini tercih ederseniz. Zeytin, domates ve biberle süsleyip yufkanın kenar kısmına yumurta sarısı sürüyoruz. Çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Nefis bir börek oluyor.

Afiyet, bal, şeker olsun...

26 Ocak 2011 Çarşamba

KUŞ YUVASI BÖREĞİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 07:38 13 yorum

Bu tarifi portakal ağacında görmüştüm. İç kısmını biraz kendi zevkime göre değiştirdim.Hanidir yapmak istiyordum. Bu gün anneme gelir gelmez hemen öğle çayına çok kısa zamanda yetiştirdim bu nefis börekleri. Hem çok kolay hemde görüntü olarak oldukça zengin. Ben görünüş itibariyle pizzaya da benzettim. Artık isim konusunda ne isterseniz deyin. Orjini kuş yuvası :)


Malzemeler:
2 tane yufka
3 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağından iki parmak eksik süt
1 çay bardağı sıvıyağ
süslemek için çörek otu




İç Malzemesi:
İsteğe göre beyaz/ kaşar peyniri (miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
Salam/Sosis/Sucuk size kalmış hangisini kullanmak isterseniz
İki adet çarliston biber
İki adet domates
İstenildiği kadar zeytin




Yapılışı:

Yufkaları orjinal tarifinde ortadan önce dörde sonra sekize bölmüş sevgili Hatice fakat ben porsiyonları biraz büyük olsun istedim. O nedenle yufkaları dörde bölüp yaptım. Dörde böldüğümüz yufkaları sos malzemesiyle ıslatıyoruz. Yufkanın geniş kısmından sigara böreği sarar gibi boş olarak sarıyoruz. Uca gelmeden yufkanın ortasında bu işlerim bırakıp iki uç kısmını daire şekline getirerek kıvırıyoruz altta kalan parçayı da saksının tabanı olarak dip kısma sıkıştırıyoruz. Böylece kuş yuvalarımız çanak şeklini almış oluyor. Daha sonra iç kısmına önce peynir, şarküteri malzemelerinden (sucuk, salam, sosis artık hangisini tercih ederseniz. Zeytin, domates ve biberle süsleyip yufkanın kenar kısmına yumurta sarısı sürüyoruz. Çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Nefis bir börek oluyor.

Afiyet, bal, şeker olsun...