26 Ocak 2011 Çarşamba

KUŞ YUVASI BÖREĞİ


Bu tarifi portakal ağacında görmüştüm. İç kısmını biraz kendi zevkime göre değiştirdim.Hanidir yapmak istiyordum. Bu gün anneme gelir gelmez hemen öğle çayına çok kısa zamanda yetiştirdim bu nefis börekleri. Hem çok kolay hemde görüntü olarak oldukça zengin. Ben görünüş itibariyle pizzaya da benzettim. Artık isim konusunda ne isterseniz deyin. Orjini kuş yuvası :)


Malzemeler:
2 tane yufka
3 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağından iki parmak eksik süt
1 çay bardağı sıvıyağ
süslemek için çörek otu




İç Malzemesi:
İsteğe göre beyaz/ kaşar peyniri (miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
Salam/Sosis/Sucuk size kalmış hangisini kullanmak isterseniz
İki adet çarliston biber
İki adet domates
İstenildiği kadar zeytin




Yapılışı:

Yufkaları orjinal tarifinde ortadan önce dörde sonra sekize bölmüş sevgili Hatice fakat ben porsiyonları biraz büyük olsun istedim. O nedenle yufkaları dörde bölüp yaptım. Dörde böldüğümüz yufkaları sos malzemesiyle ıslatıyoruz. Yufkanın geniş kısmından sigara böreği sarar gibi boş olarak sarıyoruz. Uca gelmeden yufkanın ortasında bu işlerim bırakıp iki uç kısmını daire şekline getirerek kıvırıyoruz altta kalan parçayı da saksının tabanı olarak dip kısma sıkıştırıyoruz. Böylece kuş yuvalarımız çanak şeklini almış oluyor. Daha sonra iç kısmına önce peynir, şarküteri malzemelerinden (sucuk, salam, sosis artık hangisini tercih ederseniz. Zeytin, domates ve biberle süsleyip yufkanın kenar kısmına yumurta sarısı sürüyoruz. Çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Nefis bir börek oluyor.

Afiyet, bal, şeker olsun...

13 yorum:

mintininmutfağı dedi ki...

aman da ne leziz yuvalar bunlar böyle.ellerine emeklerine sağlık sevgili arkadaşım...

nesrin dedi ki...

Nefis görünüyor. Ellerinize saglik.

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

harika....ellerine sağlık...

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

harika....ellerine sağlık...

Esra Odacı dedi ki...

canııımmm bayıldım valla. yarın hemen denicem

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık benimde sık yaptığım ve sevdiğim bir börektir

HASRET dedi ki...

nefiss görünüyorlar! sunum harika! ellerine saglik canim, sicacik sevgilerimle.. mutlu kal.

HÜLYA dedi ki...

hem kolay hem gösterişli hemde lezzetlibir börek bence..ellerinize sağlık afiyet bal şeker olsun

Özlem dedi ki...

Mmmhhh bunlar çok iştah açıcı, uzansam da alsam, sabah sabah çayla nefis giderler, ellerine sağlık canım, sevgiler

Pastane'den dedi ki...

bu tarifi bende denemiştim çok lezzetli oluyor
ellerine sağlık arkadaşım

sarımutfak-hande dedi ki...

bende havuz börek ismiyle yapıyorum bunu
ellerine sağlık çok güzeller canım

Mutfak Havlusu dedi ki...

ismi gibi çok cici birşey olmuş.ellerinize sağlık.

Özgen dedi ki...

Ellerinize sağlıkbisküviler harika bayıldım.Benim gibi bir kahveci için nefisler gerçekten sevgiler...

26 Ocak 2011 Çarşamba

KUŞ YUVASI BÖREĞİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 07:38

Bu tarifi portakal ağacında görmüştüm. İç kısmını biraz kendi zevkime göre değiştirdim.Hanidir yapmak istiyordum. Bu gün anneme gelir gelmez hemen öğle çayına çok kısa zamanda yetiştirdim bu nefis börekleri. Hem çok kolay hemde görüntü olarak oldukça zengin. Ben görünüş itibariyle pizzaya da benzettim. Artık isim konusunda ne isterseniz deyin. Orjini kuş yuvası :)


Malzemeler:
2 tane yufka
3 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağından iki parmak eksik süt
1 çay bardağı sıvıyağ
süslemek için çörek otu




İç Malzemesi:
İsteğe göre beyaz/ kaşar peyniri (miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
Salam/Sosis/Sucuk size kalmış hangisini kullanmak isterseniz
İki adet çarliston biber
İki adet domates
İstenildiği kadar zeytin




Yapılışı:

Yufkaları orjinal tarifinde ortadan önce dörde sonra sekize bölmüş sevgili Hatice fakat ben porsiyonları biraz büyük olsun istedim. O nedenle yufkaları dörde bölüp yaptım. Dörde böldüğümüz yufkaları sos malzemesiyle ıslatıyoruz. Yufkanın geniş kısmından sigara böreği sarar gibi boş olarak sarıyoruz. Uca gelmeden yufkanın ortasında bu işlerim bırakıp iki uç kısmını daire şekline getirerek kıvırıyoruz altta kalan parçayı da saksının tabanı olarak dip kısma sıkıştırıyoruz. Böylece kuş yuvalarımız çanak şeklini almış oluyor. Daha sonra iç kısmına önce peynir, şarküteri malzemelerinden (sucuk, salam, sosis artık hangisini tercih ederseniz. Zeytin, domates ve biberle süsleyip yufkanın kenar kısmına yumurta sarısı sürüyoruz. Çörek otu serpip 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Nefis bir börek oluyor.

Afiyet, bal, şeker olsun...

13 yorum on "KUŞ YUVASI BÖREĞİ"

mintininmutfağı on 26 Ocak 2011 07:49 dedi ki...

aman da ne leziz yuvalar bunlar böyle.ellerine emeklerine sağlık sevgili arkadaşım...

nesrin on 26 Ocak 2011 08:14 dedi ki...

Nefis görünüyor. Ellerinize saglik.

SİHİRLİ OKLAVA on 26 Ocak 2011 08:42 dedi ki...

harika....ellerine sağlık...

SİHİRLİ OKLAVA on 26 Ocak 2011 08:42 dedi ki...

harika....ellerine sağlık...

Esra Odacı dedi ki...

canııımmm bayıldım valla. yarın hemen denicem

umutluhayat on 26 Ocak 2011 11:20 dedi ki...

ellerinize sağlık benimde sık yaptığım ve sevdiğim bir börektir

HASRET on 26 Ocak 2011 12:07 dedi ki...

nefiss görünüyorlar! sunum harika! ellerine saglik canim, sicacik sevgilerimle.. mutlu kal.

HÜLYA on 26 Ocak 2011 13:52 dedi ki...

hem kolay hem gösterişli hemde lezzetlibir börek bence..ellerinize sağlık afiyet bal şeker olsun

Özlem on 26 Ocak 2011 23:25 dedi ki...

Mmmhhh bunlar çok iştah açıcı, uzansam da alsam, sabah sabah çayla nefis giderler, ellerine sağlık canım, sevgiler

Pastane'den on 27 Ocak 2011 00:44 dedi ki...

bu tarifi bende denemiştim çok lezzetli oluyor
ellerine sağlık arkadaşım

sarımutfak-hande on 27 Ocak 2011 03:20 dedi ki...

bende havuz börek ismiyle yapıyorum bunu
ellerine sağlık çok güzeller canım

Mutfak Havlusu on 27 Ocak 2011 11:25 dedi ki...

ismi gibi çok cici birşey olmuş.ellerinize sağlık.

Özgen on 28 Ocak 2011 12:58 dedi ki...

Ellerinize sağlıkbisküviler harika bayıldım.Benim gibi bir kahveci için nefisler gerçekten sevgiler...