3 Aralık 2010 Cuma

LİNZER KURABİYE


Bu ne sevgiii ahhhhhhhhh bu ne ızdırap, zavallı midemmmm ne kadar harappppp diyerek cümleme başlıyayım. Neden mi? rejimdeyim arkadaş rejimde... Sevgiyle, aşkla büyük hürmetle hazırladığım mamalara melül melül uzaktan bakıyorum da ondan... Bir kaç kilom var aslında verilecek. Öle göze batacak bir kilom yok aslında. Ama ben rahat edemiyorum biraz ölçü kaçırıldığında...

Olsun sizler için değer. Yeter ki güzel paylaşımlar da buluşalım. Daha sonra da yeriz mamalardan ziyanı yok...

Tarifimiz biraz el oyalayan cinsten fakat bittikten sonra önce bir seyretmek gerekiyor bu kurbişi. Ondan sonra şöyle güzel demlenmiş tavşan kanı bir çaya harikulade eşlik edebilir diye düşünmekteyim...

Malzemeler;

250 gr yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
vanilya
kabartma tozu

Süslemek için;
Marmelat ve pudra şekeri

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini sırasıyla birbirine karıştırıyoruz. Son olarak unu azar azar ilave edip ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz. 15 dk kadar buzdolabında dinlenmeye alıyoruz. Unlanmış olan zeminde bir cm kadar açıp kalıp yardımıyla kesiyoruz. Ben bardak ve huni kullandım :))))) huni nerden çıktı diyeceksiniz??? Alt taban kurabiyesine herhangi bir operasyon düzenlemezken diğer kapatılan kapak kurabiyenin dört bir tarafından evde bulunan küçük bir huninin yardımıyla delikler açtım öle pişirdim. Nasıl ama??? teknolojide çareler hele hele Özlem de çareler hiççç tükenmez ;))) piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Aralarına istediğiniz çeşitte bir marmelatı sürüp üst kısmı kapatıyoruz. Pudra şekeri serptikten sonra delik kısımlara tekrar küçük bir çay kaşığı yardımıyla marmelatlardan koyuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

3 Aralık 2010 Cuma

LİNZER KURABİYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:18 15 yorum

Bu ne sevgiii ahhhhhhhhh bu ne ızdırap, zavallı midemmmm ne kadar harappppp diyerek cümleme başlıyayım. Neden mi? rejimdeyim arkadaş rejimde... Sevgiyle, aşkla büyük hürmetle hazırladığım mamalara melül melül uzaktan bakıyorum da ondan... Bir kaç kilom var aslında verilecek. Öle göze batacak bir kilom yok aslında. Ama ben rahat edemiyorum biraz ölçü kaçırıldığında...

Olsun sizler için değer. Yeter ki güzel paylaşımlar da buluşalım. Daha sonra da yeriz mamalardan ziyanı yok...

Tarifimiz biraz el oyalayan cinsten fakat bittikten sonra önce bir seyretmek gerekiyor bu kurbişi. Ondan sonra şöyle güzel demlenmiş tavşan kanı bir çaya harikulade eşlik edebilir diye düşünmekteyim...

Malzemeler;

250 gr yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
vanilya
kabartma tozu

Süslemek için;
Marmelat ve pudra şekeri

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini sırasıyla birbirine karıştırıyoruz. Son olarak unu azar azar ilave edip ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz. 15 dk kadar buzdolabında dinlenmeye alıyoruz. Unlanmış olan zeminde bir cm kadar açıp kalıp yardımıyla kesiyoruz. Ben bardak ve huni kullandım :))))) huni nerden çıktı diyeceksiniz??? Alt taban kurabiyesine herhangi bir operasyon düzenlemezken diğer kapatılan kapak kurabiyenin dört bir tarafından evde bulunan küçük bir huninin yardımıyla delikler açtım öle pişirdim. Nasıl ama??? teknolojide çareler hele hele Özlem de çareler hiççç tükenmez ;))) piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Aralarına istediğiniz çeşitte bir marmelatı sürüp üst kısmı kapatıyoruz. Pudra şekeri serptikten sonra delik kısımlara tekrar küçük bir çay kaşığı yardımıyla marmelatlardan koyuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...