2 Aralık 2010 Perşembe

PEYNİRLİ TEPSİ PİDESİ



Eveetttt tarif bombardımanına kaldığımız yerden devam edelim arkidişler... Geçtiğimiz haftasonu kahvaltıya üniversiteden, yılların eskitemediği dostum yasemindeydik ailece... Canım arkadaşım bir sürü mamalar hazırlamıştı. Rüzgarın peşine koşturmaktan sofranın fotoğrafını çekmeyi unuttum malesef. Artık bi daha ki sefere... Kahvaltı da çok güzel bir pide vardı. Yasemin patetesli yapmıştı. Ben peynirli yaptım. Enfes oldu gerçekten. Kıymalısını da en kısa zamanda yapacağım. Tarifi deneminizi şiddetle tavsiye ediyorum. Harika bence...

Malzemeler;
1/2 paket margarin erimiş
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
mahlep ve kabartma tozu (mahlep ve kabartma tozunun ikisinin bir arada olduğu bir çeşidi var)
Aldığı kadar un (Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olacak)
İç Malzeme:
Dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben peynirli yapmak istedim. Trabzon peynirim vardı onunla çok güzel oldu...
Yapılışı:
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla iki ayrı parçayı ayrı ayrı oval şekilde açıyoruz. İçine isterseniz peynir,kıyma veya patatesten oluşan harçtan koyup yanlarını muntazam bir şekilde kapatıp kayık görüntüsü veriyoruz. Yan kısımlara yumurtanın sarısını sürüp çörekotuyla süslüyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Aralık 2010 Perşembe

PEYNİRLİ TEPSİ PİDESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:34 13 yorum


Eveetttt tarif bombardımanına kaldığımız yerden devam edelim arkidişler... Geçtiğimiz haftasonu kahvaltıya üniversiteden, yılların eskitemediği dostum yasemindeydik ailece... Canım arkadaşım bir sürü mamalar hazırlamıştı. Rüzgarın peşine koşturmaktan sofranın fotoğrafını çekmeyi unuttum malesef. Artık bi daha ki sefere... Kahvaltı da çok güzel bir pide vardı. Yasemin patetesli yapmıştı. Ben peynirli yaptım. Enfes oldu gerçekten. Kıymalısını da en kısa zamanda yapacağım. Tarifi deneminizi şiddetle tavsiye ediyorum. Harika bence...

Malzemeler;
1/2 paket margarin erimiş
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
mahlep ve kabartma tozu (mahlep ve kabartma tozunun ikisinin bir arada olduğu bir çeşidi var)
Aldığı kadar un (Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olacak)
İç Malzeme:
Dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben peynirli yapmak istedim. Trabzon peynirim vardı onunla çok güzel oldu...
Yapılışı:
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla iki ayrı parçayı ayrı ayrı oval şekilde açıyoruz. İçine isterseniz peynir,kıyma veya patatesten oluşan harçtan koyup yanlarını muntazam bir şekilde kapatıp kayık görüntüsü veriyoruz. Yan kısımlara yumurtanın sarısını sürüp çörekotuyla süslüyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...