2 Aralık 2010 Perşembe

PEYNİRLİ TEPSİ PİDESİ



Eveetttt tarif bombardımanına kaldığımız yerden devam edelim arkidişler... Geçtiğimiz haftasonu kahvaltıya üniversiteden, yılların eskitemediği dostum yasemindeydik ailece... Canım arkadaşım bir sürü mamalar hazırlamıştı. Rüzgarın peşine koşturmaktan sofranın fotoğrafını çekmeyi unuttum malesef. Artık bi daha ki sefere... Kahvaltı da çok güzel bir pide vardı. Yasemin patetesli yapmıştı. Ben peynirli yaptım. Enfes oldu gerçekten. Kıymalısını da en kısa zamanda yapacağım. Tarifi deneminizi şiddetle tavsiye ediyorum. Harika bence...

Malzemeler;
1/2 paket margarin erimiş
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
mahlep ve kabartma tozu (mahlep ve kabartma tozunun ikisinin bir arada olduğu bir çeşidi var)
Aldığı kadar un (Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olacak)
İç Malzeme:
Dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben peynirli yapmak istedim. Trabzon peynirim vardı onunla çok güzel oldu...
Yapılışı:
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla iki ayrı parçayı ayrı ayrı oval şekilde açıyoruz. İçine isterseniz peynir,kıyma veya patatesten oluşan harçtan koyup yanlarını muntazam bir şekilde kapatıp kayık görüntüsü veriyoruz. Yan kısımlara yumurtanın sarısını sürüp çörekotuyla süslüyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

13 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Özlemcim sabah sabah bu kadar güzel bir görüntüyle karşılaşmak harika kahvaltıya gelsemmi acaba ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı cumalar, ellerinize sağlık, çok leziz ve şifa dolu bir lezzet olmuş.

Saygılar.

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

Pideyi çok severim ,enfes görünüyor,ellerine sağlık Özlemciğim.denemeliyim.Sevgiler.

DeNiZ.KaYRa dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor..sevgiler

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

görüntü muhteşem...Ellerine sağlık canım

Serap dedi ki...

Bence de görüntü muhteşem. Ellerinize sağlık.

Ekin Mutfagi by Elif dedi ki...

Ay pideyi degil resmi yigesim geliyor,o kadar canli durupyr ki..hmm ellerine saglik...

Hayirli cumalar

çeşnici Handan dedi ki...

Tam öglen vakti fotoğraf kilitledi beni. Harika birşey bu ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık hayatım...ben peynirlisini hiç denemedim ama mutlaka deneyeceğim..nefis görünüyor

Sevil dedi ki...

özlemcim ellerine sağlık çok nefis görünüyor

CAFE PEPELA dedi ki...

Fotoğraf bomba!..
Tadını tahmin edemiyorum.Çok severim.Ellerine sağlık Özlem'im,bir tane linzer isterim :)

Mutfak Havlusu dedi ki...

işte nar gizi kızarmış bir ev pidesi üfff yaa akşam akşam inanın mahvetti:(
:))
ellerinize sağlık olsun!

kirazzade dedi ki...

vaaay çok güzel görünüyor. içinde maya falan yok, poğaça tadında mı oluyor acaba?

2 Aralık 2010 Perşembe

PEYNİRLİ TEPSİ PİDESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:34


Eveetttt tarif bombardımanına kaldığımız yerden devam edelim arkidişler... Geçtiğimiz haftasonu kahvaltıya üniversiteden, yılların eskitemediği dostum yasemindeydik ailece... Canım arkadaşım bir sürü mamalar hazırlamıştı. Rüzgarın peşine koşturmaktan sofranın fotoğrafını çekmeyi unuttum malesef. Artık bi daha ki sefere... Kahvaltı da çok güzel bir pide vardı. Yasemin patetesli yapmıştı. Ben peynirli yaptım. Enfes oldu gerçekten. Kıymalısını da en kısa zamanda yapacağım. Tarifi deneminizi şiddetle tavsiye ediyorum. Harika bence...

Malzemeler;
1/2 paket margarin erimiş
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
mahlep ve kabartma tozu (mahlep ve kabartma tozunun ikisinin bir arada olduğu bir çeşidi var)
Aldığı kadar un (Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olacak)
İç Malzeme:
Dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben peynirli yapmak istedim. Trabzon peynirim vardı onunla çok güzel oldu...
Yapılışı:
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla iki ayrı parçayı ayrı ayrı oval şekilde açıyoruz. İçine isterseniz peynir,kıyma veya patatesten oluşan harçtan koyup yanlarını muntazam bir şekilde kapatıp kayık görüntüsü veriyoruz. Yan kısımlara yumurtanın sarısını sürüp çörekotuyla süslüyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

13 yorum on "PEYNİRLİ TEPSİ PİDESİ"

GÜL'ÜN MUTFAĞI on 2 Aralık 2010 22:43 dedi ki...

Özlemcim sabah sabah bu kadar güzel bir görüntüyle karşılaşmak harika kahvaltıya gelsemmi acaba ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor

Fuat Gencal on 2 Aralık 2010 23:03 dedi ki...

Hayırlı cumalar, ellerinize sağlık, çok leziz ve şifa dolu bir lezzet olmuş.

Saygılar.

mutfaktaki rüya - Arzu- on 2 Aralık 2010 23:54 dedi ki...

Pideyi çok severim ,enfes görünüyor,ellerine sağlık Özlemciğim.denemeliyim.Sevgiler.

DeNiZ.KaYRa on 3 Aralık 2010 00:34 dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor..sevgiler

YEMEK VAKTİ AYLİN on 3 Aralık 2010 00:45 dedi ki...

görüntü muhteşem...Ellerine sağlık canım

Serap on 3 Aralık 2010 01:46 dedi ki...

Bence de görüntü muhteşem. Ellerinize sağlık.

Ekin Mutfagi by Elif on 3 Aralık 2010 02:01 dedi ki...

Ay pideyi degil resmi yigesim geliyor,o kadar canli durupyr ki..hmm ellerine saglik...

Hayirli cumalar

çeşnici Handan on 3 Aralık 2010 02:03 dedi ki...

Tam öglen vakti fotoğraf kilitledi beni. Harika birşey bu ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık hayatım...ben peynirlisini hiç denemedim ama mutlaka deneyeceğim..nefis görünüyor

Sevil on 6 Aralık 2010 04:08 dedi ki...

özlemcim ellerine sağlık çok nefis görünüyor

CAFE PEPELA on 13 Aralık 2010 05:44 dedi ki...

Fotoğraf bomba!..
Tadını tahmin edemiyorum.Çok severim.Ellerine sağlık Özlem'im,bir tane linzer isterim :)

Mutfak Havlusu on 27 Ocak 2011 11:55 dedi ki...

işte nar gizi kızarmış bir ev pidesi üfff yaa akşam akşam inanın mahvetti:(
:))
ellerinize sağlık olsun!

kirazzade on 22 Şubat 2011 05:48 dedi ki...

vaaay çok güzel görünüyor. içinde maya falan yok, poğaça tadında mı oluyor acaba?