2 Eylül 2010 Perşembe

İRMİKLİ LİMONLU MUHALLEBİ

Hazır enerjim artmışken tarifleri yayınlamaya karar verdim ;) Cehennem sıcaklarını geride bıraktığımız şu günlerde inanılmaz mutluyum :) keyfim yerine yavaş yavaş geliyor. Daha asabi daha gergin oluyor insan. Haziran ayında doğan biri olarak tam tersi kışı ve soğuğu seviyorum ben. Yaşasın kışşşşş :))) Dediğim gibi kavurucu sıcaklarda yaptığım serinletici bir lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum. Limonu ve limonlu tatlıları oldum olası çok  severim. İşin içinde rüzgar paşamda olduğu için herşeyi daha sağlıklı yapmanın yollarını arayıp duruyorum. İrmik biliyorsunuz bebişler için oldukça faydalı. Birçok şeye katmaya özen gösteriyorum. Bu muhallebiye de ekledim. Limonla buluştuğunda ise ortaya enfes bir tat çıktı...

Malzemeler;

1 kilo süt
8 yemek kaşığı irmik
1,5 su bardağı şeker (Şeker oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Damak zevkinize göre)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için;
2 limonun kabuğu ve suyu
1 su bardağı su
1,5 çay bardağı toz şeker
2-3 yemek kaşığı nişasta
hindistan cevizi

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini güzelce karıştırıp ocağa koyuyoruz. Sürekli başında karıştırmamız gerektiriyor ki topaklanma olmasın. İyice fokurdayana kadar pişirdikten sonra kaselere paylaştırıyoruz. Diğer tarafta limonlu kısmı yapalım. İki limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkalım ve kalan malzemeleri de (hindistan cevizi hariç)  ekleyip limonlu bir pelte elde ediyoruz. İrmikli muhallebiliremizin üzerine döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ile süslüyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Eylül 2010 Perşembe

İRMİKLİ LİMONLU MUHALLEBİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:01 16 yorum
Hazır enerjim artmışken tarifleri yayınlamaya karar verdim ;) Cehennem sıcaklarını geride bıraktığımız şu günlerde inanılmaz mutluyum :) keyfim yerine yavaş yavaş geliyor. Daha asabi daha gergin oluyor insan. Haziran ayında doğan biri olarak tam tersi kışı ve soğuğu seviyorum ben. Yaşasın kışşşşş :))) Dediğim gibi kavurucu sıcaklarda yaptığım serinletici bir lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum. Limonu ve limonlu tatlıları oldum olası çok  severim. İşin içinde rüzgar paşamda olduğu için herşeyi daha sağlıklı yapmanın yollarını arayıp duruyorum. İrmik biliyorsunuz bebişler için oldukça faydalı. Birçok şeye katmaya özen gösteriyorum. Bu muhallebiye de ekledim. Limonla buluştuğunda ise ortaya enfes bir tat çıktı...

Malzemeler;

1 kilo süt
8 yemek kaşığı irmik
1,5 su bardağı şeker (Şeker oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Damak zevkinize göre)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için;
2 limonun kabuğu ve suyu
1 su bardağı su
1,5 çay bardağı toz şeker
2-3 yemek kaşığı nişasta
hindistan cevizi

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin hepsini güzelce karıştırıp ocağa koyuyoruz. Sürekli başında karıştırmamız gerektiriyor ki topaklanma olmasın. İyice fokurdayana kadar pişirdikten sonra kaselere paylaştırıyoruz. Diğer tarafta limonlu kısmı yapalım. İki limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkalım ve kalan malzemeleri de (hindistan cevizi hariç)  ekleyip limonlu bir pelte elde ediyoruz. İrmikli muhallebiliremizin üzerine döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ile süslüyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...