1 Eylül 2010 Çarşamba

İNCİRLİ KURABİYE



Artık bu uzun aralardan çok sıkıldım. Bazen bloğu bırakıp bırakmamak arasında gidip geliyorum. Beş senelik uzun bir süreçte bir sürü dostluklarım oldu. Harika şeyler paylaştık bunları bi kenara atmakta çok zor geliyor. Rüzgarla geçen zaman beni blogdan uzaklaştırdı. Birşeyler karalamak bile zor geliyor ama sizleri bırakmakta istemiyorum. Bu nasıl yaman bir çelişkidir anlamadım gitti :)

Malzemeler;

125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
aldığı kadar un (hamur sert olmayacak onu kendiniz ayarlamalısınız. Yumurtanın büyüklüğüne göre un oranı da değişiyor çünkü)

İç malzeme;
1 çay bardağı ceviz
Bir kase kadar incir reçeli

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini yoğurup streç filme sarıp on dk kadar buzdolabında bekletelim. İç malzeme için incir reçelinin tanelerini ayırıp ince kıyılmış olan cevizle karıştıralım. Hamura elimizle yuvarlak şekil verip ortasına harçtan koyalım. Her bir ucunu ortada  birleştirip yuvarlak form verelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden 180 derecede ısınmış olan fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim. Ben oğluşum rüzgara verdiğim için pudra şekeri serpmedim :)

Afiyet Bal Şeker Olsun...

1 Eylül 2010 Çarşamba

İNCİRLİ KURABİYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:40 8 yorum


Artık bu uzun aralardan çok sıkıldım. Bazen bloğu bırakıp bırakmamak arasında gidip geliyorum. Beş senelik uzun bir süreçte bir sürü dostluklarım oldu. Harika şeyler paylaştık bunları bi kenara atmakta çok zor geliyor. Rüzgarla geçen zaman beni blogdan uzaklaştırdı. Birşeyler karalamak bile zor geliyor ama sizleri bırakmakta istemiyorum. Bu nasıl yaman bir çelişkidir anlamadım gitti :)

Malzemeler;

125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
aldığı kadar un (hamur sert olmayacak onu kendiniz ayarlamalısınız. Yumurtanın büyüklüğüne göre un oranı da değişiyor çünkü)

İç malzeme;
1 çay bardağı ceviz
Bir kase kadar incir reçeli

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini yoğurup streç filme sarıp on dk kadar buzdolabında bekletelim. İç malzeme için incir reçelinin tanelerini ayırıp ince kıyılmış olan cevizle karıştıralım. Hamura elimizle yuvarlak şekil verip ortasına harçtan koyalım. Her bir ucunu ortada  birleştirip yuvarlak form verelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden 180 derecede ısınmış olan fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim. Ben oğluşum rüzgara verdiğim için pudra şekeri serpmedim :)

Afiyet Bal Şeker Olsun...