19 Mart 2010 Cuma

KREM KARAMEL


Hanidir krem karamel yapmak istiyordum. Nedense yapılışını gözümde büyütüp ha bugün ha yarın diye diye bekledim durdum. Ta ki bu tarife rastlayıncaya kadar. İyiki beklemişim beklediğime deydi gerçekten. Tarifi sevgili arkadaşım turklokumu aybike'den  aldım.(link yayınlayamıyorum. sistem de bir hata var sanırım) Hem malzemeler oldukça az hemde süreden tasarruf ediyorsunuz. Yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Malzemeler...

1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı

Karamel için ayrıca bir çay bardağı toz şeker.

Yapılışı:
Muhallebi malzemelerinin hepsi iyice çırpılıp karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirilir. Karamel yapmak için şeker teflon bir tencereye alınır. 1 çorba kaşığı su ilave edip karamelize olana dek kısık ateşte pişirildikten sonra kaselerin dibine bir çorba kaşığı kadar dökülür. Muhallebiyi de bu karemelin üzerine döküp oda sıcaklığına gelene kadar bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılır. Kaseleri bir tabak yardımıyla ters çevirin. Yaklışık 12 saat kadar beklettikten sonra sunum yapmanızı tavsiye ederim. Çok daha lezziz ve tadı oturmuş oluyor.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

19 Mart 2010 Cuma

KREM KARAMEL

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:54 22 yorum

Hanidir krem karamel yapmak istiyordum. Nedense yapılışını gözümde büyütüp ha bugün ha yarın diye diye bekledim durdum. Ta ki bu tarife rastlayıncaya kadar. İyiki beklemişim beklediğime deydi gerçekten. Tarifi sevgili arkadaşım turklokumu aybike'den  aldım.(link yayınlayamıyorum. sistem de bir hata var sanırım) Hem malzemeler oldukça az hemde süreden tasarruf ediyorsunuz. Yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Malzemeler...

1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı

Karamel için ayrıca bir çay bardağı toz şeker.

Yapılışı:
Muhallebi malzemelerinin hepsi iyice çırpılıp karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirilir. Karamel yapmak için şeker teflon bir tencereye alınır. 1 çorba kaşığı su ilave edip karamelize olana dek kısık ateşte pişirildikten sonra kaselerin dibine bir çorba kaşığı kadar dökülür. Muhallebiyi de bu karemelin üzerine döküp oda sıcaklığına gelene kadar bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılır. Kaseleri bir tabak yardımıyla ters çevirin. Yaklışık 12 saat kadar beklettikten sonra sunum yapmanızı tavsiye ederim. Çok daha lezziz ve tadı oturmuş oluyor.

Afiyet Bal Şeker Olsun...