23 Ocak 2010 Cumartesi

PORTAKALLI KITIR BİSKÜVİ



Şuan dışarıda lapa lapa karyağıyor. Şu durumda rüzgarımla birlikte dışarı çıkılmayacağına göre yapılacak tek şey birşeyler pişirmek :) Bu güzel bisküvileri güzel demlenmiş bir çay eşliğinde kar yağışını seyrederek tıkırdatabilirsiniz. Ben portakallı lezzetleri çok sevdiğim için bu bisküviyi tuttum.  Mevsim itibariyle de uygun bir meyve. Şu GDO meselesi çıktı çıkalı zaten yediklerimize olduğundan daha da dikkat eder olduk. Özellikle rüzgar dolayısıyla daha da önem gösteriyoruz. Bisküvilere bile tedirgin yaklaşıyorum. Benim gibi artık bisküviyi de evde yapmaya karar verenler için güzel bir alternatif...

Malzemeler;
2 su bardağı un
1,5 su bardağı buğday nişastası
150 gr tereyağ
1 portakal rendesi
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu

Yapılışı;
Tüm malzemeyi iyice yoğurup 15 dk kadar denlendirdikten sonra elimizde yuvarlar şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bisküvileri disip çatalla hafif üzerlerine bastırıyoruz. 180 derecelik fırından hafif pembeleştikten sonra çıkarıyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

20 Ocak 2010 Çarşamba

BİTLİ KURABİYE :)




Hakikatten ismi itici olmasına rağmen tadının mükemmel ve sıradışı bir kurabiye olduğunu söyleyebilirim. Tarifi sevgili ninomutfakta arkadaşımdan aldım. Gerçekten lezziz bir kurbiş şiddetle tavsiye ederim. Yapanlara kolay gelsin yiyenlere afiyet bal şeker olsun...

Malzemeler;
1 paket margarin veya tereyağı
1 su bardağı susam
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Yapılışı;
Öncelikle susam tavaya alınır. İçine hiç yağ koymadan kendi haliyle rengi dönene kadar kavrulur. Diğer tarafta tüm malzemeler birbiriyle karıştırılıp susam eklenir ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Hafif pembeleşene kadar pişirilip soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Ocak 2010 Pazar

ELMALI TART



Nolacak bizim halimiz bilemiyorum. Bir farmville çılgınlığıdır gidiyor. Blogger arkadaşlarımında facebookta farmville sardıklarını görüyorum. Demek hepimiz bu bağımlılıktan payımızı aldık. :))) laf aramızda zevklide bi oyun insanı deşarj ediyor. Ekip biçip rahatlıyoruz. Sonunda madalya takacaklar ya bize ondan bu gayret :))) Ona ayıracağım zamanı aslında bloğuma ayırsam daha iyi olacak ama hastalık oldu yapacak bişi yok bakalım ne zaman peşimi bırakacak:)))

Elma mevsimi olduğu için bu aralar elmalı tart, elmalı kurabiye gibi şeylere daha çok ağırlık veriyorum. Rüzgarın da yiyebileceği şeyler olduğu için tercihim bu yönde. Tarifi ayseyaman dan aldım. Yapımı çok pratik gerçekten hemde çok lezziz oluyor. Ben böğürtlen kullanmadım onun yerine kuru incir kullandım. Tercih sizin.

Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
un (kulak memesi kıvamına gelene kadar unu kendimiz ayarlıyoruz)

Üst Malzemeler;
3 adet elma
2 tatlı kaşığı kadar tarçın
Yarım çay bardağı kadar şeker (tarifin orjinalinde bu bölümde şeker yok ben kattım)
arzuya göre 4-5 adet doğranmış kuru incir

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsi sırayla karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamurdan bir parça ayrılıp buzluğa kaldırılır (üzerine rendelenecek)
Yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru ellerimizle bastırıp yayıyoruz. Diğer tarafta elmayı rendeleyip tarçın, şeker, kuru inciride harmanlayıp hamurun üzerine yayıyoruz. Buzlukta hafif sertleşen hamuruda üzerine ister didikleyin isterseniz rendeleyin. 180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirip soğuduktan sonra pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

23 Ocak 2010 Cumartesi

PORTAKALLI KITIR BİSKÜVİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:38 17 yorum


Şuan dışarıda lapa lapa karyağıyor. Şu durumda rüzgarımla birlikte dışarı çıkılmayacağına göre yapılacak tek şey birşeyler pişirmek :) Bu güzel bisküvileri güzel demlenmiş bir çay eşliğinde kar yağışını seyrederek tıkırdatabilirsiniz. Ben portakallı lezzetleri çok sevdiğim için bu bisküviyi tuttum.  Mevsim itibariyle de uygun bir meyve. Şu GDO meselesi çıktı çıkalı zaten yediklerimize olduğundan daha da dikkat eder olduk. Özellikle rüzgar dolayısıyla daha da önem gösteriyoruz. Bisküvilere bile tedirgin yaklaşıyorum. Benim gibi artık bisküviyi de evde yapmaya karar verenler için güzel bir alternatif...

Malzemeler;
2 su bardağı un
1,5 su bardağı buğday nişastası
150 gr tereyağ
1 portakal rendesi
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu

Yapılışı;
Tüm malzemeyi iyice yoğurup 15 dk kadar denlendirdikten sonra elimizde yuvarlar şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bisküvileri disip çatalla hafif üzerlerine bastırıyoruz. 180 derecelik fırından hafif pembeleştikten sonra çıkarıyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

20 Ocak 2010 Çarşamba

BİTLİ KURABİYE :)

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 03:35 15 yorum



Hakikatten ismi itici olmasına rağmen tadının mükemmel ve sıradışı bir kurabiye olduğunu söyleyebilirim. Tarifi sevgili ninomutfakta arkadaşımdan aldım. Gerçekten lezziz bir kurbiş şiddetle tavsiye ederim. Yapanlara kolay gelsin yiyenlere afiyet bal şeker olsun...

Malzemeler;
1 paket margarin veya tereyağı
1 su bardağı susam
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Yapılışı;
Öncelikle susam tavaya alınır. İçine hiç yağ koymadan kendi haliyle rengi dönene kadar kavrulur. Diğer tarafta tüm malzemeler birbiriyle karıştırılıp susam eklenir ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Hafif pembeleşene kadar pişirilip soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Ocak 2010 Pazar

ELMALI TART

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:23 8 yorum


Nolacak bizim halimiz bilemiyorum. Bir farmville çılgınlığıdır gidiyor. Blogger arkadaşlarımında facebookta farmville sardıklarını görüyorum. Demek hepimiz bu bağımlılıktan payımızı aldık. :))) laf aramızda zevklide bi oyun insanı deşarj ediyor. Ekip biçip rahatlıyoruz. Sonunda madalya takacaklar ya bize ondan bu gayret :))) Ona ayıracağım zamanı aslında bloğuma ayırsam daha iyi olacak ama hastalık oldu yapacak bişi yok bakalım ne zaman peşimi bırakacak:)))

Elma mevsimi olduğu için bu aralar elmalı tart, elmalı kurabiye gibi şeylere daha çok ağırlık veriyorum. Rüzgarın da yiyebileceği şeyler olduğu için tercihim bu yönde. Tarifi ayseyaman dan aldım. Yapımı çok pratik gerçekten hemde çok lezziz oluyor. Ben böğürtlen kullanmadım onun yerine kuru incir kullandım. Tercih sizin.

Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
un (kulak memesi kıvamına gelene kadar unu kendimiz ayarlıyoruz)

Üst Malzemeler;
3 adet elma
2 tatlı kaşığı kadar tarçın
Yarım çay bardağı kadar şeker (tarifin orjinalinde bu bölümde şeker yok ben kattım)
arzuya göre 4-5 adet doğranmış kuru incir

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsi sırayla karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamurdan bir parça ayrılıp buzluğa kaldırılır (üzerine rendelenecek)
Yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru ellerimizle bastırıp yayıyoruz. Diğer tarafta elmayı rendeleyip tarçın, şeker, kuru inciride harmanlayıp hamurun üzerine yayıyoruz. Buzlukta hafif sertleşen hamuruda üzerine ister didikleyin isterseniz rendeleyin. 180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirip soğuduktan sonra pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...