17 Ocak 2010 Pazar

ELMALI TART



Nolacak bizim halimiz bilemiyorum. Bir farmville çılgınlığıdır gidiyor. Blogger arkadaşlarımında facebookta farmville sardıklarını görüyorum. Demek hepimiz bu bağımlılıktan payımızı aldık. :))) laf aramızda zevklide bi oyun insanı deşarj ediyor. Ekip biçip rahatlıyoruz. Sonunda madalya takacaklar ya bize ondan bu gayret :))) Ona ayıracağım zamanı aslında bloğuma ayırsam daha iyi olacak ama hastalık oldu yapacak bişi yok bakalım ne zaman peşimi bırakacak:)))

Elma mevsimi olduğu için bu aralar elmalı tart, elmalı kurabiye gibi şeylere daha çok ağırlık veriyorum. Rüzgarın da yiyebileceği şeyler olduğu için tercihim bu yönde. Tarifi ayseyaman dan aldım. Yapımı çok pratik gerçekten hemde çok lezziz oluyor. Ben böğürtlen kullanmadım onun yerine kuru incir kullandım. Tercih sizin.

Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
un (kulak memesi kıvamına gelene kadar unu kendimiz ayarlıyoruz)

Üst Malzemeler;
3 adet elma
2 tatlı kaşığı kadar tarçın
Yarım çay bardağı kadar şeker (tarifin orjinalinde bu bölümde şeker yok ben kattım)
arzuya göre 4-5 adet doğranmış kuru incir

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsi sırayla karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamurdan bir parça ayrılıp buzluğa kaldırılır (üzerine rendelenecek)
Yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru ellerimizle bastırıp yayıyoruz. Diğer tarafta elmayı rendeleyip tarçın, şeker, kuru inciride harmanlayıp hamurun üzerine yayıyoruz. Buzlukta hafif sertleşen hamuruda üzerine ister didikleyin isterseniz rendeleyin. 180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirip soğuduktan sonra pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlık harika görünüyor..

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim nefis görünüyor ellerine saglik .Sevgiler öptüm.

reyyan dedi ki...

canım benim ellerine sağlık çok güzel görünüyor olsada yesek şimdi ım ımmm:)

şehnaz dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK...ŞU GÖRÜNTÜYE BİR 10 DAK BAKIP KALMIŞIM..MUHTEŞEM ..ZATEN LEZZETİ BİR HARİKADR.

Pembe Tatlar dedi ki...

Özlemciğim ellerine sağlık canım harika gözüküyor...

yildiz dedi ki...

harika bir görüntü...
ellerine sağlık canım .
daha iyisindir umarım artık ...

ayseyaman dedi ki...

:) Ne mutlu bana, tarifi beğenip denediğinize çok sevindim.. Afiyet olsun :)

Tam Tadında dedi ki...

Çok güzel bir tarife benziyor elmalı tarçınlı pastaları hep çok seviyorum bu tartı da denicem en kısa zamanda teşekkürler :)

17 Ocak 2010 Pazar

ELMALI TART

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:23


Nolacak bizim halimiz bilemiyorum. Bir farmville çılgınlığıdır gidiyor. Blogger arkadaşlarımında facebookta farmville sardıklarını görüyorum. Demek hepimiz bu bağımlılıktan payımızı aldık. :))) laf aramızda zevklide bi oyun insanı deşarj ediyor. Ekip biçip rahatlıyoruz. Sonunda madalya takacaklar ya bize ondan bu gayret :))) Ona ayıracağım zamanı aslında bloğuma ayırsam daha iyi olacak ama hastalık oldu yapacak bişi yok bakalım ne zaman peşimi bırakacak:)))

Elma mevsimi olduğu için bu aralar elmalı tart, elmalı kurabiye gibi şeylere daha çok ağırlık veriyorum. Rüzgarın da yiyebileceği şeyler olduğu için tercihim bu yönde. Tarifi ayseyaman dan aldım. Yapımı çok pratik gerçekten hemde çok lezziz oluyor. Ben böğürtlen kullanmadım onun yerine kuru incir kullandım. Tercih sizin.

Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
un (kulak memesi kıvamına gelene kadar unu kendimiz ayarlıyoruz)

Üst Malzemeler;
3 adet elma
2 tatlı kaşığı kadar tarçın
Yarım çay bardağı kadar şeker (tarifin orjinalinde bu bölümde şeker yok ben kattım)
arzuya göre 4-5 adet doğranmış kuru incir

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsi sırayla karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamurdan bir parça ayrılıp buzluğa kaldırılır (üzerine rendelenecek)
Yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru ellerimizle bastırıp yayıyoruz. Diğer tarafta elmayı rendeleyip tarçın, şeker, kuru inciride harmanlayıp hamurun üzerine yayıyoruz. Buzlukta hafif sertleşen hamuruda üzerine ister didikleyin isterseniz rendeleyin. 180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirip soğuduktan sonra pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 yorum on "ELMALI TART"

kalpkurabiye on 18 Ocak 2010 00:43 dedi ki...

ellerinize sağlık harika görünüyor..

tatlilar gülcandan on 18 Ocak 2010 01:08 dedi ki...

Canim nefis görünüyor ellerine saglik .Sevgiler öptüm.

reyyan on 18 Ocak 2010 03:13 dedi ki...

canım benim ellerine sağlık çok güzel görünüyor olsada yesek şimdi ım ımmm:)

şehnaz on 18 Ocak 2010 10:08 dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK...ŞU GÖRÜNTÜYE BİR 10 DAK BAKIP KALMIŞIM..MUHTEŞEM ..ZATEN LEZZETİ BİR HARİKADR.

Pembe Tatlar on 19 Ocak 2010 07:52 dedi ki...

Özlemciğim ellerine sağlık canım harika gözüküyor...

yildiz on 19 Ocak 2010 07:54 dedi ki...

harika bir görüntü...
ellerine sağlık canım .
daha iyisindir umarım artık ...

ayseyaman on 23 Nisan 2010 08:42 dedi ki...

:) Ne mutlu bana, tarifi beğenip denediğinize çok sevindim.. Afiyet olsun :)

Tam Tadında on 30 Mayıs 2010 15:33 dedi ki...

Çok güzel bir tarife benziyor elmalı tarçınlı pastaları hep çok seviyorum bu tartı da denicem en kısa zamanda teşekkürler :)