26 Eylül 2009 Cumartesi

MİNİK RÜZGARIMIN DOĞUM GÜNÜ PASTASI



Canım oğlum rüzgara yaptığım pastayı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Görüntüsünü görenler çok beğendiler.Tadı da görüntüsü kadar güzeldi. Pandispanyasını sürekli kullandığım tarife göre uyguladım. İki tane pandispanya pişirip pasta yüksekliğini biraz daha fazlalaştırmak istedim. Üst üste dört tane pandispanyam olmuş oldu. Tek katlı yüksek pastaların daha zengin durduğu kanısındayım. Daha şık duruyor gerçekten. Gelelim tarifimize...

1 Adet Pandispanya Malzemesi;

4 adet yumurta
12 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
1 çimdik tuz
1 paket vanilya

İç Malzeme;
Damla çikolata ve dondurulmuş frambuaz

Yapılışı;
Yumurtaları beyazlarından çok dikkatli bir biçimde ayırıyoruz. Ayırdığımız akları 6 yemek kaşığı toz şeker ve bir çimdik tuzla kar haline gelene kadar mikserde çırpıyoruz. Yaptığımız kar katı hal alana kadar mutlaka çırpmaya devam edelim. Diğer tarafta yumurta sarılarını kalan 6 yemek kaşığı toz şekerle çırpıp mayonez kıvamına getirene kadar işlemimizi devam ettiriyoruz. Mısır nişastası, un ve vanilyayı elekten geçirip homojen bir karışım elde ediyoruz. Yumurtanın beyazından elde ettiğimiz kar ile sarısını derin bir kabın içine alıyoruz. Tahta spatula yardımıyla çok yavaş bir biçimde karıştıp kuru olan malzemelerimizi de ekleyip spatula yardımıyla katlaya katlaya yavaş karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş margarinle yağlanıp ve unlanmış olan kelepçeli kalıbımıza kek hamurumuzu döküp 20 dk kadar pişirip soğuttuktan sonra istediğimiz pasta yapımında bu pandispanyayı kullanabilirsiniz.

Kakaolu Pastacı Kreması Malzemeler;
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı

Yapılışı;
Tüm malzemeyi karıştıp muhallebi kıvamına gelene dek ocakta pişiriyoruz. Pişen kremayı sürekli karıştırarak soğutuyoruz (kabuk tutmasını engellemek için)

Pasta yapımı;
Pişen iki adet pandispanyamızı soğuduktan sonra misina yardımıyla ikiye bölüyoruz. Kekimizi ıslatmak için bir bardak soğuk süte 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kekin üzerine 3-4 yemek kaşığı ile gezdirdikten sonra pastacı kremasından yayıyoruz. Üzerine frambuaz ve damla çikolatası serpiyoruz. Pandispanyalara sırayla aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan tüm kremayı pastanın her yerine eşit miktarda sıvıyoruz. Bu şekilde bir gün kadar buzdolabında pastamızı streç filme sararak bekletiyoruz. Ertesi gün şeker hamuruyla görmüş olduğunuz gibi süsleyip afiyetle yiyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...


26 Eylül 2009 Cumartesi

MİNİK RÜZGARIMIN DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:06 11 yorum


Canım oğlum rüzgara yaptığım pastayı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Görüntüsünü görenler çok beğendiler.Tadı da görüntüsü kadar güzeldi. Pandispanyasını sürekli kullandığım tarife göre uyguladım. İki tane pandispanya pişirip pasta yüksekliğini biraz daha fazlalaştırmak istedim. Üst üste dört tane pandispanyam olmuş oldu. Tek katlı yüksek pastaların daha zengin durduğu kanısındayım. Daha şık duruyor gerçekten. Gelelim tarifimize...

1 Adet Pandispanya Malzemesi;

4 adet yumurta
12 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
1 çimdik tuz
1 paket vanilya

İç Malzeme;
Damla çikolata ve dondurulmuş frambuaz

Yapılışı;
Yumurtaları beyazlarından çok dikkatli bir biçimde ayırıyoruz. Ayırdığımız akları 6 yemek kaşığı toz şeker ve bir çimdik tuzla kar haline gelene kadar mikserde çırpıyoruz. Yaptığımız kar katı hal alana kadar mutlaka çırpmaya devam edelim. Diğer tarafta yumurta sarılarını kalan 6 yemek kaşığı toz şekerle çırpıp mayonez kıvamına getirene kadar işlemimizi devam ettiriyoruz. Mısır nişastası, un ve vanilyayı elekten geçirip homojen bir karışım elde ediyoruz. Yumurtanın beyazından elde ettiğimiz kar ile sarısını derin bir kabın içine alıyoruz. Tahta spatula yardımıyla çok yavaş bir biçimde karıştıp kuru olan malzemelerimizi de ekleyip spatula yardımıyla katlaya katlaya yavaş karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş margarinle yağlanıp ve unlanmış olan kelepçeli kalıbımıza kek hamurumuzu döküp 20 dk kadar pişirip soğuttuktan sonra istediğimiz pasta yapımında bu pandispanyayı kullanabilirsiniz.

Kakaolu Pastacı Kreması Malzemeler;
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı

Yapılışı;
Tüm malzemeyi karıştıp muhallebi kıvamına gelene dek ocakta pişiriyoruz. Pişen kremayı sürekli karıştırarak soğutuyoruz (kabuk tutmasını engellemek için)

Pasta yapımı;
Pişen iki adet pandispanyamızı soğuduktan sonra misina yardımıyla ikiye bölüyoruz. Kekimizi ıslatmak için bir bardak soğuk süte 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kekin üzerine 3-4 yemek kaşığı ile gezdirdikten sonra pastacı kremasından yayıyoruz. Üzerine frambuaz ve damla çikolatası serpiyoruz. Pandispanyalara sırayla aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan tüm kremayı pastanın her yerine eşit miktarda sıvıyoruz. Bu şekilde bir gün kadar buzdolabında pastamızı streç filme sararak bekletiyoruz. Ertesi gün şeker hamuruyla görmüş olduğunuz gibi süsleyip afiyetle yiyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...