26 Eylül 2009 Cumartesi

MİNİK RÜZGARIMIN DOĞUM GÜNÜ PASTASI



Canım oğlum rüzgara yaptığım pastayı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Görüntüsünü görenler çok beğendiler.Tadı da görüntüsü kadar güzeldi. Pandispanyasını sürekli kullandığım tarife göre uyguladım. İki tane pandispanya pişirip pasta yüksekliğini biraz daha fazlalaştırmak istedim. Üst üste dört tane pandispanyam olmuş oldu. Tek katlı yüksek pastaların daha zengin durduğu kanısındayım. Daha şık duruyor gerçekten. Gelelim tarifimize...

1 Adet Pandispanya Malzemesi;

4 adet yumurta
12 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
1 çimdik tuz
1 paket vanilya

İç Malzeme;
Damla çikolata ve dondurulmuş frambuaz

Yapılışı;
Yumurtaları beyazlarından çok dikkatli bir biçimde ayırıyoruz. Ayırdığımız akları 6 yemek kaşığı toz şeker ve bir çimdik tuzla kar haline gelene kadar mikserde çırpıyoruz. Yaptığımız kar katı hal alana kadar mutlaka çırpmaya devam edelim. Diğer tarafta yumurta sarılarını kalan 6 yemek kaşığı toz şekerle çırpıp mayonez kıvamına getirene kadar işlemimizi devam ettiriyoruz. Mısır nişastası, un ve vanilyayı elekten geçirip homojen bir karışım elde ediyoruz. Yumurtanın beyazından elde ettiğimiz kar ile sarısını derin bir kabın içine alıyoruz. Tahta spatula yardımıyla çok yavaş bir biçimde karıştıp kuru olan malzemelerimizi de ekleyip spatula yardımıyla katlaya katlaya yavaş karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş margarinle yağlanıp ve unlanmış olan kelepçeli kalıbımıza kek hamurumuzu döküp 20 dk kadar pişirip soğuttuktan sonra istediğimiz pasta yapımında bu pandispanyayı kullanabilirsiniz.

Kakaolu Pastacı Kreması Malzemeler;
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı

Yapılışı;
Tüm malzemeyi karıştıp muhallebi kıvamına gelene dek ocakta pişiriyoruz. Pişen kremayı sürekli karıştırarak soğutuyoruz (kabuk tutmasını engellemek için)

Pasta yapımı;
Pişen iki adet pandispanyamızı soğuduktan sonra misina yardımıyla ikiye bölüyoruz. Kekimizi ıslatmak için bir bardak soğuk süte 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kekin üzerine 3-4 yemek kaşığı ile gezdirdikten sonra pastacı kremasından yayıyoruz. Üzerine frambuaz ve damla çikolatası serpiyoruz. Pandispanyalara sırayla aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan tüm kremayı pastanın her yerine eşit miktarda sıvıyoruz. Bu şekilde bir gün kadar buzdolabında pastamızı streç filme sararak bekletiyoruz. Ertesi gün şeker hamuruyla görmüş olduğunuz gibi süsleyip afiyetle yiyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...


11 yorum:

derya dedi ki...

Özlemcim pastan enfes minik Rüzgara
sağlıklı,huzurlu,başarı ve mutluluk dolu bir ömür dilerim öpüyorum...

reyyan dedi ki...

Öncelikle minik rüzgarın doğum günü kutlu olsun. canım senmi yaptın?çok güzel olmuş eline sağlık.
sevgiler...

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Özlemciğim ne çabuk geçti daha dün gibi hastahane defterine yorum yazdığım günü hatırladım ALLAH sağlıklı ve uzun bir ömür versin yeni yaşı kutlu olsun pastasıda harika olmuş ellerine sağlık canım sevgiler

lalelimutfaklar dedi ki...

ellerine saglik cok hos olmus. yarismadada basarilar dilerim sevgiler

Hansa dedi ki...

ne çabuk bir sene geçmiş vaaay be .Gerçi birde o seneyi geçirene sormak lazım.
nice yaşlara.
sevgiler.

Beyza dedi ki...

Özlem,
oglunun dogumgünü kutlu olsun. Nice saglikli, mutlu yillar diliyorum.
Pasta cok sirin olmus :) Ellerine saglik.

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

merhaba Rüzgar'ın doğum gününü kutluyorum sizede yavrunuzla mutlu bir hayat diliyorum sevgiler

sarı mutfak-hande dedi ki...

ne çabuk geçti bir yıl cnm oğlunun doğumgününü kutlarım nice yıllara pastası da harika olmuş ellerine sağlık

uygarimizlahayat dedi ki...

Özlemcim ne çabuk 1 yıl oldu yaaa inanamıyorum, cuma günü sayfana baktığımda alt sayfada rüzgarın büyüme sürecini gördüm inanmıyorum dedim 1 yaşına gelmiş bile,doğan büyüyor değil mi gerçi benim oğluş bile 5 aylık olucak, canım çok konuştum pardon :))) Doğum günü kutlu olsun Rüzgar beyin,hep mutlu, hep sağlıklı, hep huzurlu olsun inş. nice seneler öpüyorum ...

muko dedi ki...

oğluşunun goğum günü kutlu olsun mutlu yıllar dilerim.

pasta ise gerçekten çok güzel görünüyor eline sağlık...

Eylem dedi ki...

saglıklı ve güzel yıllar diliyorum.

26 Eylül 2009 Cumartesi

MİNİK RÜZGARIMIN DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:06


Canım oğlum rüzgara yaptığım pastayı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Görüntüsünü görenler çok beğendiler.Tadı da görüntüsü kadar güzeldi. Pandispanyasını sürekli kullandığım tarife göre uyguladım. İki tane pandispanya pişirip pasta yüksekliğini biraz daha fazlalaştırmak istedim. Üst üste dört tane pandispanyam olmuş oldu. Tek katlı yüksek pastaların daha zengin durduğu kanısındayım. Daha şık duruyor gerçekten. Gelelim tarifimize...

1 Adet Pandispanya Malzemesi;

4 adet yumurta
12 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
1 çimdik tuz
1 paket vanilya

İç Malzeme;
Damla çikolata ve dondurulmuş frambuaz

Yapılışı;
Yumurtaları beyazlarından çok dikkatli bir biçimde ayırıyoruz. Ayırdığımız akları 6 yemek kaşığı toz şeker ve bir çimdik tuzla kar haline gelene kadar mikserde çırpıyoruz. Yaptığımız kar katı hal alana kadar mutlaka çırpmaya devam edelim. Diğer tarafta yumurta sarılarını kalan 6 yemek kaşığı toz şekerle çırpıp mayonez kıvamına getirene kadar işlemimizi devam ettiriyoruz. Mısır nişastası, un ve vanilyayı elekten geçirip homojen bir karışım elde ediyoruz. Yumurtanın beyazından elde ettiğimiz kar ile sarısını derin bir kabın içine alıyoruz. Tahta spatula yardımıyla çok yavaş bir biçimde karıştıp kuru olan malzemelerimizi de ekleyip spatula yardımıyla katlaya katlaya yavaş karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş margarinle yağlanıp ve unlanmış olan kelepçeli kalıbımıza kek hamurumuzu döküp 20 dk kadar pişirip soğuttuktan sonra istediğimiz pasta yapımında bu pandispanyayı kullanabilirsiniz.

Kakaolu Pastacı Kreması Malzemeler;
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı

Yapılışı;
Tüm malzemeyi karıştıp muhallebi kıvamına gelene dek ocakta pişiriyoruz. Pişen kremayı sürekli karıştırarak soğutuyoruz (kabuk tutmasını engellemek için)

Pasta yapımı;
Pişen iki adet pandispanyamızı soğuduktan sonra misina yardımıyla ikiye bölüyoruz. Kekimizi ıslatmak için bir bardak soğuk süte 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kekin üzerine 3-4 yemek kaşığı ile gezdirdikten sonra pastacı kremasından yayıyoruz. Üzerine frambuaz ve damla çikolatası serpiyoruz. Pandispanyalara sırayla aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan tüm kremayı pastanın her yerine eşit miktarda sıvıyoruz. Bu şekilde bir gün kadar buzdolabında pastamızı streç filme sararak bekletiyoruz. Ertesi gün şeker hamuruyla görmüş olduğunuz gibi süsleyip afiyetle yiyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...


11 yorum on "MİNİK RÜZGARIMIN DOĞUM GÜNÜ PASTASI"

derya on 27 Eylül 2009 05:21 dedi ki...

Özlemcim pastan enfes minik Rüzgara
sağlıklı,huzurlu,başarı ve mutluluk dolu bir ömür dilerim öpüyorum...

reyyan on 27 Eylül 2009 05:27 dedi ki...

Öncelikle minik rüzgarın doğum günü kutlu olsun. canım senmi yaptın?çok güzel olmuş eline sağlık.
sevgiler...

GÜL'ÜN MUTFAĞI on 27 Eylül 2009 09:45 dedi ki...

Özlemciğim ne çabuk geçti daha dün gibi hastahane defterine yorum yazdığım günü hatırladım ALLAH sağlıklı ve uzun bir ömür versin yeni yaşı kutlu olsun pastasıda harika olmuş ellerine sağlık canım sevgiler

lalelimutfaklar on 27 Eylül 2009 09:46 dedi ki...

ellerine saglik cok hos olmus. yarismadada basarilar dilerim sevgiler

Hansa on 27 Eylül 2009 12:55 dedi ki...

ne çabuk bir sene geçmiş vaaay be .Gerçi birde o seneyi geçirene sormak lazım.
nice yaşlara.
sevgiler.

Beyza on 27 Eylül 2009 15:57 dedi ki...

Özlem,
oglunun dogumgünü kutlu olsun. Nice saglikli, mutlu yillar diliyorum.
Pasta cok sirin olmus :) Ellerine saglik.

Ayşe'nin Mutfağı on 27 Eylül 2009 23:29 dedi ki...

merhaba Rüzgar'ın doğum gününü kutluyorum sizede yavrunuzla mutlu bir hayat diliyorum sevgiler

sarı mutfak-hande on 27 Eylül 2009 23:52 dedi ki...

ne çabuk geçti bir yıl cnm oğlunun doğumgününü kutlarım nice yıllara pastası da harika olmuş ellerine sağlık

uygarimizlahayat on 28 Eylül 2009 02:19 dedi ki...

Özlemcim ne çabuk 1 yıl oldu yaaa inanamıyorum, cuma günü sayfana baktığımda alt sayfada rüzgarın büyüme sürecini gördüm inanmıyorum dedim 1 yaşına gelmiş bile,doğan büyüyor değil mi gerçi benim oğluş bile 5 aylık olucak, canım çok konuştum pardon :))) Doğum günü kutlu olsun Rüzgar beyin,hep mutlu, hep sağlıklı, hep huzurlu olsun inş. nice seneler öpüyorum ...

muko on 28 Eylül 2009 02:30 dedi ki...

oğluşunun goğum günü kutlu olsun mutlu yıllar dilerim.

pasta ise gerçekten çok güzel görünüyor eline sağlık...

Eylem on 28 Eylül 2009 05:12 dedi ki...

saglıklı ve güzel yıllar diliyorum.