17 Haziran 2009 Çarşamba

TAVUKLU BOHÇA BÖREK

Malzemeler;
Yarım tavuk
1 büyük soğan
tuz, karabiber, pulbiber, köri, kimyon
8 adet milföy hamuru
üzeri için yumurta sarısı

Yapılışı;
öncelikle tavuğu iyice haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra didikleyip soğanla kavurup baharatlarla tatlandırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Muffin kaplarımızı cupcake kağıtları ile kaplıyoruz. Kare olan milföyün içine tavuklu harçtan koyup tüm uçlarını üst noktada birleştirip sıkı bir bohça şekli verdikten sonra kalıplara yerleştiriyoruz. Yumurta sarısı sürüp 180 derece ısı da pişmeye bırakıp sıcak servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Haziran 2009 Çarşamba

TAVUKLU BOHÇA BÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:26 5 yorum
Malzemeler;
Yarım tavuk
1 büyük soğan
tuz, karabiber, pulbiber, köri, kimyon
8 adet milföy hamuru
üzeri için yumurta sarısı

Yapılışı;
öncelikle tavuğu iyice haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra didikleyip soğanla kavurup baharatlarla tatlandırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Muffin kaplarımızı cupcake kağıtları ile kaplıyoruz. Kare olan milföyün içine tavuklu harçtan koyup tüm uçlarını üst noktada birleştirip sıkı bir bohça şekli verdikten sonra kalıplara yerleştiriyoruz. Yumurta sarısı sürüp 180 derece ısı da pişmeye bırakıp sıcak servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...