17 Haziran 2009 Çarşamba

TAVUKLU BOHÇA BÖREK

Malzemeler;
Yarım tavuk
1 büyük soğan
tuz, karabiber, pulbiber, köri, kimyon
8 adet milföy hamuru
üzeri için yumurta sarısı

Yapılışı;
öncelikle tavuğu iyice haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra didikleyip soğanla kavurup baharatlarla tatlandırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Muffin kaplarımızı cupcake kağıtları ile kaplıyoruz. Kare olan milföyün içine tavuklu harçtan koyup tüm uçlarını üst noktada birleştirip sıkı bir bohça şekli verdikten sonra kalıplara yerleştiriyoruz. Yumurta sarısı sürüp 180 derece ısı da pişmeye bırakıp sıcak servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

5 yorum:

Banu dedi ki...

Merhabalar
Milfoyleri bende tavuklu ic ile yapmayi ve yamayi severim,bilhassa esim cok sever. Sizinkide degisik ve sok sik olmus.Ellerinize saglik.
Sevgiler...

pembe tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım hayırlı akşamlar

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Özlem'ciğim gözümü alamadım ne kadar güzel bir börek olmuş mutlaka deneyeceğim görüntüsüne bittim,içinde tavuk olduğuna göre lezzeti de harika olmuştur ellerine sağlık canım sevgiler

Özlem dedi ki...

İşte bugünkü yemek tarifimi buldum, harika, tam da bulukta duran milföylerle ne yapsam diyordum, eline yüreğine sağlık, hemen yapmaya gidiyorum,
sevgilerimle

mutfaktaki zaman dedi ki...

hmmm ne harika birsey olmuss cok nefis gorunuyorr ellerine saglik canimm

17 Haziran 2009 Çarşamba

TAVUKLU BOHÇA BÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:26
Malzemeler;
Yarım tavuk
1 büyük soğan
tuz, karabiber, pulbiber, köri, kimyon
8 adet milföy hamuru
üzeri için yumurta sarısı

Yapılışı;
öncelikle tavuğu iyice haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra didikleyip soğanla kavurup baharatlarla tatlandırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Muffin kaplarımızı cupcake kağıtları ile kaplıyoruz. Kare olan milföyün içine tavuklu harçtan koyup tüm uçlarını üst noktada birleştirip sıkı bir bohça şekli verdikten sonra kalıplara yerleştiriyoruz. Yumurta sarısı sürüp 180 derece ısı da pişmeye bırakıp sıcak servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

5 yorum on "TAVUKLU BOHÇA BÖREK"

Banu on 17 Haziran 2009 12:35 dedi ki...

Merhabalar
Milfoyleri bende tavuklu ic ile yapmayi ve yamayi severim,bilhassa esim cok sever. Sizinkide degisik ve sok sik olmus.Ellerinize saglik.
Sevgiler...

pembe tatlar on 17 Haziran 2009 12:40 dedi ki...

Ellerine sağlık canım hayırlı akşamlar

GÜL'ÜN MUTFAĞI on 17 Haziran 2009 23:10 dedi ki...

Özlem'ciğim gözümü alamadım ne kadar güzel bir börek olmuş mutlaka deneyeceğim görüntüsüne bittim,içinde tavuk olduğuna göre lezzeti de harika olmuştur ellerine sağlık canım sevgiler

Özlem on 18 Haziran 2009 02:36 dedi ki...

İşte bugünkü yemek tarifimi buldum, harika, tam da bulukta duran milföylerle ne yapsam diyordum, eline yüreğine sağlık, hemen yapmaya gidiyorum,
sevgilerimle

mutfaktaki zaman on 18 Haziran 2009 08:40 dedi ki...

hmmm ne harika birsey olmuss cok nefis gorunuyorr ellerine saglik canimm