8 Haziran 2009 Pazartesi

KEKİKLİ TAVUK KEBAP VE YARIŞMADAYIM!!!





Sevgili ferahinmutfagi.com un düzenlemiş olduğu yemek yarışmasına bu tarifimle katıldım arkadaşlar. Kekikli Tavuk Kebap tarifim için oylarınızı ferahinmutfagi adresine 20-30 Haziran arasında bana vereceğiniz oylarla ziyaret edebilirsiniz. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Malzemeler;
4 adet tavuk but
1 yemek kaşığı dağ kekiği
1 yemek kaşığına yakın acısız pul biber
1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı7-8 adet top karabiber, tuz
Tavukları haşlamak içi yeterince su

Yapılışı;
Tavuk butlarını yıkadıktan sonra soğan, top karabiber ve defne yaprağından oluşan suyun içinde haşlıyoruz. İyice haşladıktan sonra derileriyle birlikte kemiklerinden ayırıp dilediğiniz büyüklükte minik parçalara ayırıyosunuz. Bir miktar sıvıyağ dökülmüş teflon tavada kavurma işlemine başlıyoruz. Tavuklar kavrulurken içine yukarıda belirttiğim tüm baharatları katıp beş dakika kadar daha karıştırarak kavurduktan sonra sıcak servise sunuyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...












8 Haziran 2009 Pazartesi

KEKİKLİ TAVUK KEBAP VE YARIŞMADAYIM!!!

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:08 10 yorum




Sevgili ferahinmutfagi.com un düzenlemiş olduğu yemek yarışmasına bu tarifimle katıldım arkadaşlar. Kekikli Tavuk Kebap tarifim için oylarınızı ferahinmutfagi adresine 20-30 Haziran arasında bana vereceğiniz oylarla ziyaret edebilirsiniz. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Malzemeler;
4 adet tavuk but
1 yemek kaşığı dağ kekiği
1 yemek kaşığına yakın acısız pul biber
1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı7-8 adet top karabiber, tuz
Tavukları haşlamak içi yeterince su

Yapılışı;
Tavuk butlarını yıkadıktan sonra soğan, top karabiber ve defne yaprağından oluşan suyun içinde haşlıyoruz. İyice haşladıktan sonra derileriyle birlikte kemiklerinden ayırıp dilediğiniz büyüklükte minik parçalara ayırıyosunuz. Bir miktar sıvıyağ dökülmüş teflon tavada kavurma işlemine başlıyoruz. Tavuklar kavrulurken içine yukarıda belirttiğim tüm baharatları katıp beş dakika kadar daha karıştırarak kavurduktan sonra sıcak servise sunuyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...