13 Şubat 2009 Cuma

SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN KAHVALTISI!!!


Herkese kocaman öpücükler...
Rüzgarım uyurken günün anlam ve önemini yansıtan birşey yapıp ekleyeyim dedim bloğuma. Tam da isabet oldu sanırım. Bu sosis tarifini ufukmutfakta görmüştüm bayağı önce. Yarın sabah sevgililer günü kahvaltılarınızı süsleyecek güzel bir süpriz olarak düşünebilirsiniz bence. Tabakta çok şık duruyor. Eminim eşleriniz veya sevgilileriniz de görünce çok beğenecek... Malzemeleri uzun uzadıya vermeme gerek yok sanırım. Arzu ettiğiniz kadar uzun sosis almanız yeterli haa birde kürdan olması gerekiyor. Diğerleri zaten evinizde olan şeyler. Buzdolabından çıkardığınız sosisi yarım saat kadar dışarıda bekletin ki elastikiyet kazansın çünkü kalp şekli vereceğiz. Hafif yumuşadıktan sonra sosisi ortadan ikiye dikkatli bir biçimde kesiyoruz. Bu kalpleri yaparken bir iki fire verebilirsiniz kırılma oluyor malesef. Neyse... kestiğiniz sosisin her iki kanadını dışarı kıvırarak kalp şekli verdikten sonra bir yumurtanın akına batırıp kürdanla birleştirdikten sonra kızgın yağda kızartıp sıcak servise sunuyoruz.
Tekrar herkesin sevgililer gününü kutluyorum...
Afiyet Bal Şeker Olsun...

13 Şubat 2009 Cuma

SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN KAHVALTISI!!!

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 10:02 5 yorum

Herkese kocaman öpücükler...
Rüzgarım uyurken günün anlam ve önemini yansıtan birşey yapıp ekleyeyim dedim bloğuma. Tam da isabet oldu sanırım. Bu sosis tarifini ufukmutfakta görmüştüm bayağı önce. Yarın sabah sevgililer günü kahvaltılarınızı süsleyecek güzel bir süpriz olarak düşünebilirsiniz bence. Tabakta çok şık duruyor. Eminim eşleriniz veya sevgilileriniz de görünce çok beğenecek... Malzemeleri uzun uzadıya vermeme gerek yok sanırım. Arzu ettiğiniz kadar uzun sosis almanız yeterli haa birde kürdan olması gerekiyor. Diğerleri zaten evinizde olan şeyler. Buzdolabından çıkardığınız sosisi yarım saat kadar dışarıda bekletin ki elastikiyet kazansın çünkü kalp şekli vereceğiz. Hafif yumuşadıktan sonra sosisi ortadan ikiye dikkatli bir biçimde kesiyoruz. Bu kalpleri yaparken bir iki fire verebilirsiniz kırılma oluyor malesef. Neyse... kestiğiniz sosisin her iki kanadını dışarı kıvırarak kalp şekli verdikten sonra bir yumurtanın akına batırıp kürdanla birleştirdikten sonra kızgın yağda kızartıp sıcak servise sunuyoruz.
Tekrar herkesin sevgililer gününü kutluyorum...
Afiyet Bal Şeker Olsun...